JAV armijos naktinio matymo akiniai padaro mūšio lauką panašų į vaizdo žaidimą: štai ką gali padaryti kito lygio technologija (Video)  ()

Vienas iš lyderiaujančių JAV armijos sausumos pajėgų padalinių pasidalijo nuostabiu vaizdo įrašu apie savo naujus naktinio matymo akinius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antroji „Stryker“ brigados kovinė komanda, 2-oji pėstininkų divizija, taip pat žinoma kaip „Lancer“ brigada, neseniai „Twitter“ pademonstravo „Enhanced Night Visions Goggle-Binoculars“ (ENVG-B) naktinio matymo galimybes.

ENVG-B suteikia kariams ryškesnį nei bet kada anksčiau karo lauko vaizdą ir netgi leidžia kareiviams naudoti ginklus, neišsiduodant priešui.

Akiniai, kuriuos armija sukūrė kartu su „L3 Warrior Systems“, yra skirti suteikti ryškesnį naktinio matymo vaizdą nei ankstesnės kartos akiniai. Dviejų vamzdelių sąranka suteikia didesnį regėjimo lauką nei ankstesni akiniai, todėl geriau suprantama situacija ir padidėja gylio suvokimas.

 

Baltų fosforo vamzdelių naudojimas panaikina ankstesnių sistemų „žalią švytėjimą“ ir suteikia ryškesnį kontrastą. Tiesą sakant, kontrastas yra toks ryškus, kad jis primena vaizdo šešėliavimo metodus, naudojamus vaizdo žaidimuose.

Akiniai suteikia geresnį regėjimą įvairiose aplinkose, įskaitant „dulkes, dūmus, nulinį apšvietimą (ir) požemines vietas“, sako JAV armija. Papildytosios realybės kompasas, matomas matymo lauko viršuje, leidžia kareiviams nuolatos judėti nenusiimant akinių.

ENVG-B taip pat gali pasigirti belaidžiu ryšiu. Nors tai gali ir neatrodyti įspūdingas dalykas, kitas belaidis komponentas yra naktinio matymo ginklo taikiklis, t. y. specialus „Army's Family of Weapon Sight-Individual“ (FWS-I) taikikliai. Kareivis, dėvintis ENVG-B, sinchronizuotą su FWS-I taikikliu, iš tikrųjų gali pamatyti tinklelį savo regėjimo lauke.

 

Šis dinamiškas duetas suteikia galimybę kariui pakelti „M4 Carbine“ šratasvydžio ginklą arba „M249“ automatą virš tranšėjos, arba nukreipti jį už kampo, o tada, kai taikinio tinklelis užsidengia ant priešo taikinio, galima šaudyti. Kareivis lieka visiškai paslėptas nuo priešo, tuo pačiu tiksliai šaudydamas į taikinį.

JAV armija ENVG-B pradėjo naudoti 2019 m. ir išleis šią technologiją įvairiems kovos ir kovinės paramos daliniams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(3)
(50)

Komentarai ()