Išbandėme itin geros kainos vidinių patalpų stebėjimo IP kamerą „Tapo C110“ su aliarmo funkcija iš „TP-Link“ - nustebino montavimo bei naudojimo paprastumas, vaizdo raiška ir tikrai patogus valdymas („Tapo C110“ apžvalga)  ()

Mūsų namai - mūsų tvirtovė. Čia yra svarbiausius prisiminimus saugantys daiktai, brangūs pirkiniai ir tas nepamainomas saugumo jausmas. Nekviesti svečiai gali visą tai sugriauti, bet juk savo namų negalite saugoti visą laiką. Būtent dėl to „Tapo“ sukūrė išmaniųjų IP kamerų liniją, kuri jums leis stipriai pagerinti namų saugumą. Bet tai - tik dalis istorijos apie „Tapo C110“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tapo“ - tai gerai žinomai kompanijai „TP-Link“ priklausantis prekės ženklas, žymintis visą išmaniųjų IP kamerų liniją. Tai - su internetu sujungtos kameros, prie kurių galite greitai prisijungti telefonu. „Tapo“ linijoje yra daug kamerų (ir keli kiti išmaniųjų namų prietaisai) - kai kurios jų yra robotizuotos ir valdomos, kitos - nejudančios, trečios - skirtos laukui. Apie „Tapo C310“ jau esame rašę - tai yra didesnė lauko sąlygoms pritaikyta kamera su didelėmis „Wi-Fi“ antenomis. „Tapo C110“ yra vidinių patalpų stebėjimui skirta kamera, kurią bandėme porą savaičių.

„Tapo C110“

  • Raiška: 3 MP (2304 × 1296 px);
  • Filmavimas naktį: taip, iki 9 metrų;
  • Ryšiai: „Wi-Fi“ (2,4 GHz);
  • Saugykla: „MicroSD“ kortelė iki 256 GB;
  • Valdymas: „Tapo“ programėle ar balsu per „Google Assistant“ ir „Amazon Alexa“;
  • Išmatavimai: 67,6 x 54,8 x 98,9 mm;
  • Atsparumas aplinkai: 0~40°C, netinka naudojimui lauke;
  • Papildomos funkcijos: dvikryptė komunikacija balsu (mikrofonas ir garsiakalbis), garsinis ir šviesų aliarmas, judesio daviklis.
  • Kaina Lietuvoje apie 28€

 

„Tapo C110“ - tai kompaktiška IP kamera, skirta montavimui patalpose. Ji yra lengva, greitai montuojama ir labai paprasta naudoti. „Tapo C110“ pakuotėje rasite pačią kamerą, maitinimo laidą, montavimo šabloną bei varžtus, instrukcijas.

„Tapo C110“ prijungimas ir dizainas

„Tapo C110“ yra labai maža kamera, montuojama ant nedidelės kojelės. Ją galima pridedamais varžtais prisukti prie sienos arba sumontuoti ant kokio nors horizontalaus paviršiaus (pavyzdžiui, ant spintos ar lentynos). Ši kamera yra labai lengva, nes viduje nėra baterijų, ji neturi didelių išorinių „Wi-Fi“ antenų. Tai reiškia, kad montuojama horizontaliai ji gali būti tvirtinama kad ir dvipuse lipnia juostele - jei turite kačių, aišku, šis sprendimas tikriausiai netiks.

„Tapo C110“ pasižymi šiuolaikiškai paprasta išvaizda. Kameros fasadas yra juodas - ši spalva tarsi maskuoja objektyvą ir LED šviesas. Likusi C110 korpuso dalis yra balta. Tai - kvadratas su užapvalintais kampais, kuris atrodo pakankamai taikiai. „Tapo C110“ nebuvo sukurta slėpimui, bet ši kamera per daug į akis neturėtų kristi. Be to, jos kojelė leidžia greitai nusukti kamerą šalin, jei jūsų svečiai jaučiasi nepatogiai.

Maitinimo laidas, kuris, beje, yra juodas, yra jungiamas į „Tapo C110“ korpuso apačią. Jokių laido slėpimo ar prilaikymo sprendimų čia nėra. Kameros šone yra perkrovimo mygtukas ir „MicroSD“ kortelės lizdas, gale - garsiakalbis.

Minėjome, kad juodame C110 priekyje yra ir LED. Tai - viena veikimą rodanti švieselė ir 850 nm infraraudonųjų spindulių LED, skirti filmavimui naktį. Veikimo švieselę galite išjungti programėlėje, o naktinis režimas ir IR LED bus įjungiami-išjungiami automatiškai keičiantis apšvietimo sąlygoms.

 

„Tapo C110“ ar bet kokių kitų šio prekės ženklo kamerų įrengimas yra labai paprastas. Jums tiesiog reikia parsisiųsti „Tapo“ programėlę ir sekti jos nurodymus. Trumpai, tai atrodys maždaug taip:

  • Išpakuosite kamerą, prijungsite maitinimo laidą ir įdėsite atminties kortelę
  • Programėlėje pridėsite naują įrenginį, pasirinkdami C110;
  • Sekdami nurodymus prijungsite kamerą prie namų „Wi-Fi“;
  • Stebėdami tai, ką mato kamera, parinksite jai vietą ir pasirūpinsite jos pritvirtinimu.

Net jei nesate geriausias technologijų draugas, „Tapo C110“ įdiegimas truks vos porą minučių. Geriausia tai, kad kai būsite susipažinę su „Tapo“ programėle, kitus sistemos įrenginius prijungsite dar greičiau. Aišku, kiekvienam įrenginiui reikės papildomų nustatymų, kad jis veiktų pagal jūsų namų specifiką ir asmeninius poreikius.

Štai ką jums reikėtų padaryti iš karto:

  • Išjunkite LED. Na, galbūt - spręsti jums, bet kartais ta švieselė tamsoje gali erzinti.
  • Pasirinkite judesio daviklio nustatymus. Judesio daviklio funkcijos kartais gali tiesiog nereikėti. Galite sumažinti judesio daviklio jautrumą ar pasirinkti zonas, kuriose judesiai C110 kamerai neturėtų kelti nerimo.
  • Pasirinkite aliarmo nustatymą. Jei esate namuose arba kamera yra erdvėje, kur nuolat vaikšto žmonės, išjunkite aliarmą. Jis groja labai garsiai, o ant kameros, savaime aišku, nėra jokio aliarmo išjungimo mygtuko - tikrai nenorite jo įjungti netyčia.
  • Pasirinkite filmavimo raišką. 1080p raiška pareikalaus daugiau interneto resursų, bet peržiūrimas vaizdas bus ryškesnis. Jei kamera bus įrengta toliau nuo bevielio ryšio šaltinio, telefone stebimas vaizdas neišvengiamai bus ne toks kokybiškas.
  • Įsitikinkite, kad kamera stebi tai, ką reikia. Tai yra labai svarbu. C110 nėra robotizuota ir nejuda.

Veikimas - viskas pagal paskirtį

 

„Tapo C110“ yra namų kamera, skirta patalpoms filmuoti. Ji netinka naudojimui lauke (tam skirtos kitos „Tapo“ linijos kameros) ir neturi didelių „Wi-Fi“ antenų.

Filmavimas. „Tapo C110“ turi 3 MP sensorių, tačiau gaunama vaizdo kokybė iš tikrųjų yra stebėtinai aukšta. Vaizdo įrašuose galima įžvelgti ir smulkias detales, o žmogaus veidas yra matomas labai gerai. Įrašomo garso kokybė nėra labai aukšta, bet, vėlgi, to iš šios kameros ir nesitikėtume, vertindami jos dydį ir kainą. Vaizdo įrašai yra saugomi „MicroSD“ kortelėje, kurios talpa -  iki 256 GB. Gamintojas teigia, kad joje telpa net 512 įrašų valandų. Žinoma, juos galima pasiekti  „Tapo“ programėlėje.

Filmavimas naktį. „Tapo C110“ puikiai filmuoja ir tamsoje. Turėkite omenyje, kad tamsoje kamera gali matyti maždaug 9 metrus - labai didelių patalpų kampai gali pasislėpti šešėlyje. Be to, C110 negali filmuoti per stiklą, nes matys tik save atspindyje.

Pranešimai. „Tapo C110“, kaip ir daugelis kitų IP kamerų šioje kategorijoje, turi judesio daviklio funkciją. Vos išpakuota kamera su gamykliniais nustatymais yra labai jautri ir pranešimai apie užfiksuotus judesius yra labai dažni. Tai nėra trūkumas - tiesiog reikia keisti nustatymus pagal kiekvienos patalpos specifikaciją. Žinoma, gausite ypatingą pranešimą, jei nuskambės aliarmas.

 

Aliarmas. „Tapo C110“ aliarmas veikia stebėtinai garsiai. Be to, prisiminkite, kad greičiausiai vienuose namuose turėsite kelias IP kameras, todėl nekviesti svečiai, tikėtina, sukels tikrą triukšmo ir šviesų šou. Galbūt problema yra tik tai, kad C110 neturi baterijos - ištraukus ar nupjovus laidą kamera nutyla ir nebefilmuoja.

Programėlė. „Tapo“ programėlė yra labai patogi ir intuityvi. Kiekviena kamera (kurių sistemoje gali būti iki 32) turi savo atskirą profilį ir jūsų parinktą vietą. Vos pora mygtukų paspaudimų ir stebėsite, kas vyskta garaže, kieme ar svetainėje. Programėlė yra pritaikyta kiekvienai kamerai atskirai - kadangi C110 nėra sukiojama, jos profilyje nepamatysite valdymo rodyklių. Lietuviškai ši programėlė nekalba, bet jei suprantate anglų kalbą, ji jums nesukels jokių problemų. Be to, prie tos pačios programėlės jungsite ir kitus „Tapo“ išmaniųjų namų įrenginius. Galiausiai, „Tapo C110“ galima valdyti ir balsu per „Google Assistant“ ar „Amazon Alexa“.

Papildomos funkcijos. Gamintojas teigia, kad C110 gali padėti užfiksuoti svarbius gyvenimo įvykius. Sunku tai įsivaizduoti, bet bent jau juokingų namų vaizdelių tikrai galima užfiksuoti. Kur kas svarbiau tai, kad C110 turi dvikryptę garso sistemą, leidžiančią sudrausminti namie likusius augintinius, pasikalbėti su vaikais. Garso kokybė nėra pati geriausia, bet žodžius suprasti tikrai galima be pastangų.

Privatumas. Tai - dar viena stiprioji  „Tapo“ sistemos pusė, bet, galbūt, kartu ir trūkumas. Mat jūsų duomenų C110 nekels į debesis - jie bus saugomi vietinėje „MicroSD“ kortelėje. Viena vertus, tai padeda saugoti privatumą. Kita vertus - duomenys gali būti pavogti ar sugadinti kartu su kamera. „Tapo C110“ turi privatumo režimą - įjungus jį prieigos prie kamerų neteks ir kiti naudotojai. Tai - labai svarbi funkcija, padedanti užmerkti kamerų akis, kai stebėjimo nereikia.

 

Apibendrinimui

 „Tapo C110“ yra maža, lengva ir greitai įdiegiama IP kamera namams. Ji gali būti tvirtinama ir prie horizontalaus, ir prie vertikalaus paviršiaus. O vaizdo kokybė tikrai nenuvils - 3 MP sensorius puikiai filmuoja ir dieną, ir naktį. „Tapo C110“ yra kokybiška namų saugumo sistemos dalis, leidžianti pasikalbėti su namie likusiais žmonėmis ir gyvūnais.

Privalumai:

  • Labai greitas įrengimas;
  • Gražus, paprastas ir draugiškas dizainas be jokių matomų antenų;
  • Patogi programėlė ir valdymas balsu;
  • Puiki vaizdo kokybė bet kokiomis apšvietimo sąlygomis;
  • Privatumo režimas.
  • Labai gera kaina - apie 28€

Trūkumai:

  • Juodas laidas prie balto korpuso gali atrodyti neestetiškai;
  • Nėra „Ethernet“ lizdo;
  • Nėra baterijos.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()