Elonas Muskas: „manau, kad įmanoma pagaminti labai saugią branduolinę energiją“  ()

Atominės elektrinės dažnai susiduria su griežtu visuomenės pasipriešinimu dėl įvairių suvokiamų pavojų, susijusių su energijos gamybos procesu. Tačiau branduolinės energijos šalininkai tai vadina ekologiškesniu energijos šaltiniu dėl kelių priežasčių, pvz., jos neišskiria šiltnamio efektą sukeliančių dujų. „Tesla“ generalinis direktorius Elonas Muskas sutinka su šiuo požiūriu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbėdamas bitkoinų integravimo iniciatyvoje „The B-Word Conference“, Muskas pasiūlė naudoti branduolinę energiją, kad kriptovaliutos būtų tvaresnės. Muskas yra pasirengęs vėl priimti mokėjimus kriptovaliutomis už savo įmonės elektromobilius, tuo pačiu nurodo padidėjusį atsinaujinančios energijos naudojimą apdorojant kriptografinius sandorius.

Muskas tvirtino, kad jis kalba apie branduolio skilimą, o ne apie sintezę, ir netgi atrodo, kad nepaiso branduolių sintezės idėjos, tvirtindamas, kad to nereikia.

Branduolių sintezė yra naujų atomo branduolių kūrimo procesas iš kitų branduolių arba nukleonų. Saulė tokiu būdu gamina energiją. Nors įmonės ir šalys bando pakartoti procesą, didžioji dalis pagamintos energijos sunaudojama reakcijai palaikyti, todėl technologija yra komerciškai neperspektyvi (bent kol kas, kadangi progresas šioje srityje yra).

Ir atvirkščiai, branduolio dalijimosi procesas apima sunkiųjų atomų, tokių kaip uranas, kuris išskiria didelius energijos kiekius, skaidymą, taip pat daugiau neutronų, kurie sukuria grandininę reakciją, kad generuotų daugiau energijos.

Procesas yra komerciškai perspektyvus dideliais mastais ir yra naudojamas pasauliniu mastu energijai generuoti. Tačiau radiacijos nutekėjimas atominėse elektrinėse kartu su skilimo proceso metu susidarančiomis atliekomis paskatino prieštarauti energijos gamybai naudojant šį metodą.

 

„Manau, kad šiuolaikinės atominės elektrinės yra saugios, priešingai nei žmonės gali galvoti, – sakė Muskas. – Aš tikrai manau, kad įmanoma pagaminti labai saugią branduolinę energiją“.

Tačiau jis nenurodė, kaip tai būtų galima padaryti.

Šioje erdvėje yra ir kitų novatorių. Startuolių įmonė „Oklo“ planuoja pastatyti mikroreaktorius, kurie panaudos didesnių elektrinių branduolines atliekas ir vykdys tolesnes dalijimosi reakcijas, kad iš jų gautų daugiau energijos ir sumažintų jų radioaktyvumą.

 

Panašiai Billo Gateso remiama „Terra Power“ kuria būdus, kaip generuoti branduolinę energiją reaktoriuose, kurie galėtų veikti šimtą metų. Jis taip pat tiki energijos, gaunamos iš branduolio dalijimosi, potencialu. Triadą užbaigia Jeffas Bezosas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(1)
(21)

Komentarai ()

Susijusios žymos: