Elonas Muskas kadaise reikalavo „Apple“ vadovo pozicijos? Į naujai pasirodžiusius teiginius sureagavo ir pats Elonas  ()

Elonas Muskas yra „Tesla“ ir „SpaceX“ kompanijų vadovas, vienas turtingiausių pasaulio žmonių, galintis džiaugtis ne tik stipria verslo imperija, bet ir milžinišku gerbėjų būriu. Timas Cookas yra „Apple“ vadovas. Ar gali būti, kad Muskas norėjo Cooko darbo? Kodėl tai skamba kaip nesąmonė?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ginčai ir arši konkurencija technologijų pramonėje nebūtų naujiena. Ir smalsūs žmonės tikriausiai labai norėtų išgirsti apie besipykstančius milžiniškų kompanijų vadovus. Tik yra viena problema - daug tų intrigų ir strateginės kovos lieka nematoma, bet norinčių uždirbti iš to žmonių smalsumo visada bus daug.

Praeitą savaitę pasirodžiusi knyga „Power Play: Tesla, Elon Musk and the Bet of the Century“, parašyta „Wall Street Journal“ žurnalisto Timo Higginso, teigia, kad Elonas Muskas kadaise reikalavo „Apple“ vadovo pozicijos.

Knygoje aprašyta situacija atrodo kone komiška, bet gal įtikinama? 2016 metais kažkam kilo idėja - „Apple“ turėtų nusipirkti „Tesla“ kompaniją. Verslo gigantai nusprendė pasikalbėti telefonu ir Muskas rodė aiškų susidomėjimą. Tačiau „Tesla“ įkūrėjas būtų sutikęs tik su viena sąlyga - jis privalo būti vadovu. Cookas sutinka - Muskas galės ir toliau vadovauti „Tesla“. Bet Muskas ne tai turėjo omenyje - jis norėjo „Apple“ vadovo pozicijos. Knygoje rašoma, kad tai išgirdęs Cookas pasiuntė Muską ir pasišlykštėjęs padėjo ragelį.

Skamba neįtikėtinai? 2016-ieji, kaip teigė pats Muskas, buvo tamsus periodas „Tesla“ istorijoje, nes „Model 3“ labai sunkiai stūmėsi pirmyn. 2020-ųjų pabaigoje Muskas pasakojo, kad net kreipėsi į Cooką su mintimi parduoti „Tesla“ kompaniją „Apple“. Pasak Musko, Cookas atsisakė susitikti. Taigi, knygoje aprašyta situacija mažų mažiausiai nebuvo toli nuo tiesos - pokalbis įvyko, nors ir nežinome, kaip jis skambėjo.

 

O gal ir neįvyko, nes dabar Muskas tai neigia. „Su Cooku niekada nesame kalbėję nei susirašinėję“, savo „Twitter“ paskyroje kalbėjo Muskas. Jis patvirtino, kad jis norėjo susitikti ir apie tai pasikalbėti, bet jokių sąlygų nekėlė. Cookas dar anksčiau yra sakęs, kad nėra kalbėjęs su Musku.

 

Iš tikrųjų, kas būtų girdėjęs tą pokalbį, kad galėtų jį atpasakoti Higginsui? Žmonės, kurie galėjo jį girdėti, tikrai apie tai nepasakotų, nes juos būtų lengva atsekti. Be to, Muskas ir Cookas yra labai užimti žmonės, aplink kuriuos sukasi milžiniškos organizacijos. Noras susitikti ir bet kokie pasiūlymai būtų perduodami per Musko žmones Cooko žmonėms. Negalima užtikrintai sakyti, kad Higginso knygoje aprašyta istorija yra nesąmonė, bet ji primena tai, kad esant paklausai tikrai atsiras ir pasiūla. Norite sensacingos istorijos? Tūkstančiai žmonių universitetuose mokosi jas rašyti, o kelias nuo žurnalistikos iki kūrybos nėra tolimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(5)
(-2)

Komentarai ()