Ūkininkavimas tuoj atrodys visiškai kitaip – garsus traktorių gamintojas žengė labai svarbų žingsnį  ()

„John Deere“ yra vienas iš garsiausių traktorių gamintojų pasaulyje. Ne vieną žalią traktorių galite pamatyti ir mūsų laukuose. Ir dabar „John Deere“ įsigijo kitą kompaniją – šis žingsnis rodo, kaip ateityje keisis ūkininkavimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„John Deere“ už 250 milijonų dolerių įsigijo Silicio slėnio startuolį „Bear Flag Robotics“. 2017 metais įkurta kompanija, kaip galite numanyti iš jos pavadinimo, kuria autonomines technologijas. „Bear Flag Robotics“ puslapiuose teigia, kad kompanija nori automatizuoti žemdirbystės techniką ir taip sumažinti maisto auginimo kaštus.

„Bear Flag Robotics“ sistemą sudaro visas eilė aplink traktorių (ar praktiškai bet kokią kitą žemės ūkio mašiną) išdėstytų kamerų tinklas. Jų matomas vaizdas yra analizuojamas kompiuterio, kuris nusprendžia, kokia trajektorija traktoriui geriau judėti, kurioje vietoje pradėti darbą. „Bear Flag Robotics“ ir „John Deere“ bendradarbiauja nuo 2019 metų, todėl naujas sandoris nebuvo netikėtas žingsnis.

„John Deere“ stengiasi vystyti autonomines žemdirbystės technologijas. Technika ir taip yra stipriai kompiuterizuota, todėl sekantis žingsnis yra logiškas - sumažinti žmogui tenkančio darbo kiekį. Be to, kvalifikuotų darbininkų, galinčių ir norinčių dirbti su šia stipriai robotizuota technika, ir taip trūksta. Daugelis praeito amžiaus traktoristų įsėdę į visiškai naują traktorių visko turi mokytis iš naujo.

 

Ar traktoristams reikėtų bijoti netekti darbų? Galbūt, bet kvalifikuotas darbuotojas dideliame ūkyje visada bus reikalingas. Pasaulio ekonomikos forumas skaičiuoja, kad automatizacija sukurs 97 milijonus naujų darbo vietų. Kažkam reikės gaminti ir prižiūrėti tas robotizuotas sistemas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(15)
(10)
(5)

Komentarai ()