Pamatykite - vos atjungus įkrovimo laidą „Volkswagen ID.3“ paskendo liepsnose (Video)  (2)

Tai, kad elektromobiliai dažniau sudega, yra mitas. Nelaimių pasitaiko ir benzinu, ir dyzelinu, ir elektra varomiems automobiliams. Tačiau vis tiek sunku patikėti, kad naujas taip greitai gali pradingti liepsnose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši nelaimė įvyko Nyderlanduose. Moteris į savo „Volkswagen ID.3“ įsodino vaiką ir atjungė įkrovimo laidą. Ji jau ketino sėstis už vairo, kai pastebėjo dūmus. Moteris greitai iššoko pati ir pasiėmė savo vaiką, o ID.3 per kelias akimirkas visiškai paskendo liepsnose.

„Volkswagen ID.3“ sudegė visiškai, nors ugniagesiai pasirodė pakankamai greitai. Buvo apgadintas ir šalia stovėjęs „Nissan Leaf“. Kaip matyti iš vaizdo įrašo, apie automobilio išgelbėjimą nebuvo įmanoma net pagalvoti.

„Volkswagen“, kaip pranešama, ruošiasi labai rimtai ištirti šį incidentą ir jo priežastis. Nors gamintojai ir ekspertai sutinka, kad elektromobiliai nedega dažniau nei automobiliai su vidaus degimo varikliais, jų gaisrai yra labai pavojingi. Jie išplinta labai greitai, ypač kai karštis pažeidžia bateriją. Ir užgesinti elektromobilį yra pakankamai sunku.

 

„Volkswagen ID.3“ pradžia nebuvo tik saulė ir gėlės. Automobilis buvo atšauktas dukart, sulaukė nemažai kritikos dėl stringančios komforto-informacinės sistemos. Tačiau bent jau kol kas skundų dėl saugumo nėra. Ir, reikia tikėtis, kad nebus - tikėtina, kad šį gaisrą sukėlęs defektas nėra išplitęs po visus šio modelio automobilius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(5)
(12)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: