Dar vienas garsus elektronikos gamintojas suka į elektromobilių pasaulį: jau įsigijo autonominių automobilių kompaniją ir tai tik pradžia - investicijos sieks milijardus dolerių  ()

„Apple“ kuria elektromobilį, Kinijoje „Huawei“ jau pardavinėja elektromobilius, „Sony“ testuoja prototipą - ir tai net ne visos technologijų kompanijos, kurios ketina gaminti elektromobilius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Xiaomi“ labiausiai garsėja savo išmaniaisiais telefonais ir namų elektronika, bet netrukus ši kompanija gamins ir elektromobilius. „Xiaomi“ už 77,3 milijonus dolerių įsigijo autonominių automobilių startuolį „DeepMotion“, tačiau tai - tik pradžia. „Xiaomi“ kuria atskirą elektromobilių diviziją, kuri priklausys tik šiai kompanijai. Per 10 metų į ją bus investuota pusantro milijardo dolerių.

Kol kas detalių apie būsimą „Xiaomi“ elektromobilį nėra daug. Tačiau akivaizdu, kad „Xiaomi“ kuria ne vieną produktą - tai bus nauja elektromobilių markė. „Xiaomi“ automobilių divizijai vadovaus vienas iš kompanijos įkūrėjų Lei Jun. Greičiausiai „Xiaomi“ neužsiims gamyba - tai nėra šios kompanijos sritis. Kaip ir su kitais savo produktais, „Xiaomi“ kurs dizainą, o gamyba užsiims kiti pramoniniai milžinai.

O čia tai kainos! Kinai rodo ką reiškia tikras išpardavimas: TOP 14 AliExpress bestselerių, kurie dabar dar pigiau nei kainavo šį pavasarį be PVM
2462

AliExpress kiekvieną sezoną rengia grandiozinius išpardavimus, kurių metu galima gauti tikrai gerų prekių už fantastiškai mažas kainas. Šiuo metu kaip tik prasideda paskutinė, baigiamoji vasaros išpardavimo akcija, o kai kurios kainos tokios, kad pramušė dugną.

Išsamiau

Prognozuojama, kad „Xiaomi“ elektromobiliai bus santykinai pigūs. Taip manoma todėl, kad tai - pakankamai įprasta „Xiaomi“ strategija. Daug kompanijos produktų yra parduodami už savikainai artimą kainą, o tuomet „Xiaomi“ uždirba siūlydama papildomas paslaugas.

 

„Xiaomi“ kompanija auga labai sparčiai. Antrojo 2020-ųjų ketvirčio duomenys rodo, kad „Xiaomi“ pelnas išaugo 64 % lyginant su praeitais metais. Antrojo ketvirčio pelnas siekė beveik 1,3 milijardus dolerių. Iš dalies tai - naujų produktų pristatymo rezultatas. Iš dalies - ir po „Huawei“ smukimo surinkti trupiniai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(11)
(-1)

Komentarai ()