Štai koks turi būti beveik tobulas monitorius darbui 2021 m.: idealiai tinka biurui ir namams, super universalus, net 43 colių dydžio, o poilsio akimirkomis mėgausitės filmais („Philips 439P1/00“ apžvalga)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2021-10-07 14:18
silpnoka apžvalga, bet visvien 10 balų lyginant su turgelio prekių pristatymais. Ko man trūksta? kalibruoto/nekalibruoto spalvų testo, apšvietimo tolygumo testo ir pan.
vanduo4 2021-10-08 14:42
Ko man labiausiai trūksta lietuviškose apžvalgose, tai praktiškumo, vietoj to kad dėstyti beprasmius skaičius, apie kuriuos dauguma nesupranta: 1.
conjurer 2021-10-08 16:30
Na bet koks monitorius tokiu atveju tinka žaidimams. Bet tokie pasakymai dažniausiai pabrėžia, kad profesionaliam naudojimui žaidimams jis nėra tinkamas, nes profesionalams padeda papildomi hercai. Nors realiai virš 144hz, nieko daug negauni, žmogaus akis sugeba apdoroti gal tik apie 100+fps esant stresui. Čia gan sunku tema, bet tavo minėti ltt turėjo video, su profesionaliais žaidėjais, apie tai. Pats turiu senesnę tokio monitoriaus versiją, 4k 60hz, bet be HDR, ir tik 39". Tikrai labai patogu turėti daug vietos desktope, nenaudojant elementų didinimo. Firefox retai būna pilname ekrana, nes puslapiai bukai atrodo - siauri dryžiukai per vidurį ekrano. Bet šalia firefox telpa daug papildomų programų, virtualkių ekranų, etc. Taip pat tokie žaidimai kaip stellaris, eu4, civilization6 ir panašios strategijos žaidžiasi patogiau. Dėl fps gal atvirkščiai, per daug galvą reikia sukioti, kad pamatytum visą situaciją. Na bet kaip neprofesionaliam pažaidimui, toks dydis yra gana idealus. Po ilgo naudojimo, visi monitoriai mažesni nei 28" jau kelia savotišką klaustrofobiją.
vanduo4 2021-10-09 14:46
Pvz.: Linus Tech tips atliko testus. Su monitoriais : HD 240Hz, 2K 144Hz, 4K 60HZ. Žaidėjai nesugebėjo atskirti kuris yra kuris. - Paaiškinti jog su 100Hz ir 100FPS daugumoje žaidimų tu nepamatysi jokio vizualaus skirtumo, nes tas skirtumas tiesiog neužprogramuotas. Pvz.: Settings high - 4 žolės krūmai, very high - 5 žolės krūmai, extreme - 6 žolės krūmai. Toks mažas procentinis elementų padidėjimas nedaro jokios įtakos vaizdo kokybei. - Beje, žmogaus akis mato mirgėjimą tik iki 20-30HZ. Toliau kadrų skaičius didinamas tik dėl to, kad žaidimai tapo labiau intensyvūs, todėl vaizdas tampa labiau išplaukęs. Padidinus Hz skaičių atsiranda "kadro plyšimo" problema, kuri sprendžiama G-Sync arba V-sync įrankiu. Deja šiam monitoriui ši problema neaktuali.
conjurer 2021-10-09 16:53
Ne tai kad galima, bet tiek VA tiek IPS yra skystų kristalų įmagnetinimu paremtos technologijos (Liquid Crystal Display). Kita kategorija būtų CRT (Cathode Ray Tube), kineskopiniai monitoriai, arba OLED - mažų organinių led'ų ekranas. LCD - reikia apšvietimo, kuris eidamas per skystų kristalų matricą nuspalvinamas į vaizdą. Taip pat naudojama monochrominiuose ekranuose, kur apšvietimas gali būti iš aplinkos (pvz neišmanus rankinis laikrodis). CRT - apšvitimas yra elektronų patranka, kuri sukuria vaizdą ekrane. OLED - apšvietimo nėra, nes kiekvienas pikselis yra šviesos šaltinis.
vanduo4 2021-10-10 11:29
Žmogau, tu suplaki viską į vieną krūvą, todėl nesugebi atskirti atskirų objektų. Lygiai kaip straipsnio autorius negeba analizuoti kiekvieno elemento atskirai, todėl ir negali parašyti tinkamos apžvalgos Čia jau apskritai viską suvėlei LCD sulygindamas su apšvietimu, o OLED su LCD panele. Pats OLED yra apibūdinamas TIK kaip apšvietimas, o ne panelės tipas. Jeigu tau sunku logiškai atskirti LCD nuo IPS, tai tiesiog pabandyk LCD panelę paspausti pirštu - pamatysi spalvų bangavimą. IPS tu gali spausti kiek nori, nebus jokio pokyčio. Tai tą patį pradininką turinčios skirtingos technologijos.
conjurer 2021-10-10 19:05
Padarom greitai dar vieną tyrimą, jei turi dabar 60Hz ekraną. Būtinai yt nustatymuose pasirink 60fps video versiją. https://www.youtube.com/watch?v=_SzGQkI-IwM
conjurer 2021-10-10 19:45
OLED neturi skystų kristalų sluoksnio, ir apšvietimo, nes patys OLED pikseliai šviečia. Dėl to galima išgauti žiauriai gerą kontrastą, ir spalvas, bet ši technologija dar nėra patvarti, ir ekranas greit dėvisi, arba jame išdega dažniau naudojami pikseliai. Gal tu OLED maišai su samsungo QLED. Jie nusprendė daug žmonių supainioti su savo marketinginiu terminu, kuris apibrėžia tiesiog dar vienu būdu atnaujintą skystų kristalų monitorių.
vanduo4 2021-10-11 00:08
- Bet dėl OLED nesutinku. Tai kad OLED apšvietimo technologija įdiegta tiesiogiai į LCD panelę, tai dar nereiškia jog OLED yra panelė. Netgi tavo nuotraukoje sakoma jog - "Glass TFT Backplane with OLED", bet tai nėra OLED panelė; - Tu paėmei reklaminį stendą, kuriame sulyginamas paprastas LCD monitoius su OLED funkciją turinčiu monitoriumi. Tai reklaminis triukas, bet ne visiškai naujas OLED monitorius.
vanduo4 2021-10-11 00:17
Ką tu tuo norėjai pasakyti? Aš įtariu jog tu nežinai kuo skiriasi Hz nuo FPS.
conjurer 2021-10-11 00:36
Tai kad "žmogaus akis fiziškai nemato daugiau 30 fps" yra mitas, kurį lengva pačiam susigriauti pamačius tą video. 24FPS yra riba nuo kurios tiesiog nepykina, nes yra minimaliai sklandumo. Na animatoriai kartais naudoja mažiau, bet randa būtų kaip tai apeiti. Ir čia tikrai nėra vsync nebuvimo problema.
vanduo4 2021-10-12 15:04
Kad ateityje išvengti tokių ilgų diskusijų apie nieką pasistenk būti konkretesnis. - Vietoj pasakymo jog LCD yra plati sąvoka, tiesiog išvardink visus LCD (TN, VA, IPS), tuomet bus aišku ką praleidome; - OLED visuomet buvo tik kaip apšvietimo būdas. Bet pasirodo jog vystantis lankstiems ekranams jie surado būda kaip panaikinti galinį apšvietimą, jį perkeliant į pačius kristalus, t.y. OLED. Ir tai jau vadina visiškai nauja panele. Bet dar laikas parodys ar tai tikrai nėra reklaminis triukas, ar tai iš tikrųjų laikytina naujo tipo panele. Pirmoje tavo nuorodoje tai atrodo kaip reklama (nes OLED patalpintas šalia 4K, HDR, 1ms ir kitų funkcijų), bet Samsung puslapyje jau konkrečiai sakoma jog tai nauja panelė. - O dėl video su FPS, tu sakai "davai padarom tyrimą" ir nepasakai ko man ten ieškoti. Tik vėliau išaiškėja jog, tavo manymu, mitas kad žmogus nemato 30fps mirgėjimo. Manau klaidingai vertini tyrimo rezultatus, nes naudoji sąvoką , nes akis sumirksi, todėl vaizdas jam yra sklandus. Naujuose monitoriuose bandoma pakartoti šį triuką atvaizduojant kas antrą kadrą, o kas antras juodas. Nepamenu kokia tai funkcija, bet kaikam ji sukelia jūros ligą. - Žodžiu paprastumas ir konkretumas padeda sutaupyti daug laiko. Bet svarbiausia jog surasta požiūrių skirtumo priežastis - skirtinga sąvokų interpretacija.To priežastis - Reklama. Reklama tikrai efektyviai plauna smegenis ir žmogus to net nesupranta. Taip veikia ir propaganda.
conjurer 2021-10-12 15:37
Kad čia technologijos, ne politika. Technologijose požiūrio skirtumas dažniausiai reiškia, kad vienas požiūris yra neteisus ar netikslus. Ir gal reklama tą ir daro, nes čia buvo reklamuota įrenginių, kurie turi ne HDMI jungtį, o HD. Ir žmonės galvoja kad čia tas pats. Nors HD turi tik pigūs įrenginiai, kurių gamintojai negali sertifikuoti to kaip HDMI, dėl finansų, ar kompetencijos trūkumo.
vanduo4 2021-10-12 21:35
.: mes sušnekėjom apie gebėjimą skirti 30Hz, o tu įmetei video be jokių paaiškinimų. Ko man ten ieškoti? - Ir visi tavo komentarai tokie. - Aš padariau klaidų dėl sąvokų vertinimo, bet abejoju ar tu pripažinsi konteksto trūkumą. Kai parašai komentarą pagalvok kaip skaitytojas jį gali suprasti. O tai gaunasi diskusija apie nieką ir visi yra teisūs. - Tema buvo apie monitoriaus apžvalgą, o tu viską nutempei į LCD sąvokos netikslumus, bet taip ir nesugebėjai paaiškinti klaidos, tol kol aš pats to nesupratau. Laiko švaistymas ir tiek. Sėkmės.