Štai koks turi būti beveik tobulas monitorius darbui 2021 m.: idealiai tinka biurui ir namams, super universalus, net 43 colių dydžio, o poilsio akimirkomis mėgausitės filmais („Philips 439P1/00“ apžvalga)  (14)

„Philips 439P1/00“ yra didžiulis, net 43 colių monitorius. Jį naudojome kelias savaites ir jis paliko labai gerą įspūdį - apie viską papasakosime šioje „Philips 439P1/00“ apžvalgoje


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ar jūsų darbui reikalingas 43 colių monitorius? 108 cm įstrižainės ekranai dar visai neseniai buvo sutinkami tik televizorių segmente, o dabar tai net nėra didžiausias darbui skirtas monitorius. Tačiau įspūdingas dydis tėra viena iš daugybės gerų „Philips 439P1/00“ savybių - apie viską papasakosime šioje „Philips 439P1/00“ apžvalgoje. Atsakysime ir į klausimą, kam reikalingas tokio dydžio monitorius.

Jei labai trumpai, „Philips 439P1/00“ - tai 43 colių 4K raiškos monitorius, itin tinkamas darbui, puikiai tiks filmams ir dalinai net žaidimams bei kitoms pramogoms. Šį monitorių naudojome kelias savaites ir jis paliko labai gerą įspūdį.

„Philips 439P1/00“

Skubantiems: privalumai ir trūkumai

Kur įsigyti

Privalumai: 

  • Didžiulis ekranas, idealiai pritaikytas darbui su skirtingais duomenų šaltiniais, saugumo kamerų stebėjimui
  • Puikiai tinka filmams
  • Ne idealus, bet tinka ir žaidimams
  • Solidus pramoninis dizainas, idealiai tinka ofisams;
  • Didelis lizdų skaičius (įskaitant ir kitų prietaisų įkrovimui tinkamus USB);
  • Ryškios, tikroviškos spalvos, HDR400 standartas;
  • Daug erdvės darbui su skirtingais duomenimis;
  • Galimybė prijungti kelis vaizdo šaltinius, „Philips MultiView“ technologija;
  • Akis tausojantys režimai;
  • Gera kaina.

Trūkumai:

  • Nelabai patogi valdymo rankenėlės pozicija;
  • Nėra nuotolinio valdymo pulto;
  • integruotos garso kolonėlės nėra labai geros

Bet apie viską iš pradžių - kas yra „Philips 439P1/00“?

„Philips 439P1/00“ techninės charakteristikos

  • Ekrano tipas - VA LCD;
  • Tikroji įstrižainė - 42,51 colis, 108 cm.;
  • Raiška - 4K (3840 x 2160 PX), 16:9;
  • Ryškumas - 400  cd/m²;
  • Kontrastas - 4000:1 tipinis ir 50 000 000:1 „SmartContrast“;
  • HDR standartas - „DisplayHDR 400“;
  • Lizdai - 1 x „DisplayPort 1.4“, 1 x HMDI 1.4, 2 x HDMI 2.0, 2 x USB-C, 3 x USB A, 1 x USB UP, LAN (RJ45), 3,5 mm audio.

„Philips 439P1/00“ pakuotėje rasite stabilų reguliuojamą metalinį stovą, kelis laidus (USB, HDMI, DP) ir instrukcijas. Pats monitorius, žinoma, yra sunkus ir didelis, bet galime patvirtinti, kad jo pakuotę gali panešti ir vienas žmogus. Išpakavimas ir paruošimas darbui truks vos kelias minutes, pats procesas yra labai paprastas, net jei anksčiau nesate darę nieko panašaus.

Jei monitoriaus stovas jums nepatinka ar tiesiog nėra reikalingas, „Philips 439P1/00“ galima montuoti ant sienos naudojant standartinius tvirtinimo komponentus, kuriuos įsigysite bet kurioje elektronikos prekių parduotuvėje.

Fizinės „Philips 439P1/00“ savybės ir išvaizda

Kritikuoti monitoriaus išvaizdą yra tas pats, kas ieškoti kitos spalvos plaktuko. Kita vertus, monitorius taps didžiausių jūsų darbo vietos akcentu, todėl bent jau minimalūs reikalavimai jo dizainui turėtų būti keliami.

„Philips 439P1/00“ pasižymi griežtu, kone pramoniniu dizainu - tiesios linijos, nemažas rėmelis, tamsios spalvos korpusas. Jis neatrodo kaip žaislas, nes toks ir nėra.

Stovas yra labai stabilus ir nekeliantis abejonių dėl saugumo. Jo pagrindas yra pakankamai didelis - mažesnių monitorių atveju tai būtų laikytina trūkumu, nes tai sumažina naudingą darbo stalo plotą. Tačiau labai arti „Philips 439P1/00“ niekas nesėdės.

Metalinis stovas, kuris atkeliauja visiškai surinktas, leidžia reguliuoti monitoriaus aukštį, kampą ir sukioti jį į šalis. Jei esate vienas iš tų retų žmonių, kurie norėtų „Philips 439P1/00“ montuoti vertikaliai, teks ieškoti kito sprendimo.

Absoliučiai visi „Philips 439P1/00“ lizdai yra kairėje monitoriaus pusėje. Du USB A yra prijungiami iš šono, visi kiti lizdai yra nukreipti žemyn. Priklausomai nuo jūsų darbo vietos konfigūracijos, tokia lizdų padėtis gali būti labai rimtas privalumas, jei viskas yra kairėje pusėje, arba rimtas trūkumas, paverčiantis kairę monitoriaus pusę painiu laidynu. Tad čia viskas priklauso nuo realios situacijos. 

Tuo tarpu valdymo rankenėlė yra dešinėje „Philips 439P1/00“ nugarėlės pusėje - ją pasiekti nesunku, nors ir būtų patogiau, jei ji būtų arčiau krašto.

„Philips 439P1/00“ ekranas  pasižymi matiniu paviršiumi, todėl atspindžiai neturėtų varginti. Tiesa, 400  cd/m² nėra toks jau aukštas, todėl prie žaliuzėmis nepridengto lango saulėtą dieną nebus labai patogu.

Bet kam reikalingas toks didelis monitorius?

Filmams

„Philips 439P1/00“ pasižymi 43 colių įstrižaine - dar visai neseniai tai buvo neblogo televizoriaus dydis. Be to, jis pasižymi 4K įstrižaine ir atitinka HDR400 standartą, todėl be jokios abejonės šis monitorius puikiai tinka filmams žiūrėti.

„Philips 439P1/00“ pasižymi puikiais apžvalgos kampais - tiek vertikalioje, tiek horizontalioje plokštumoje jie siekia 178 laipsnius. Taigi, filmą vienu metu gali žiūrėti daugiau žmonių.

Tiesa, teks pasirūpinti geresne garso įranga, nes integruotos kolonėlės nėra labai geros. Kita vertus, vien tai, kad monitorius turi kolonėles yra neblogas priedas. Tuo tarpu nuotolinio valdymo pulto trūkumas jau yra didesnis minusas, ypač jei kalbam apie filmų peržiūrą. 

Šis monitorius yra LCD su LED apšvietimu. Jis neturi atskirų pritemdymo zonų, todėl juoda spalva niekada neatrodo visiškai juoda. Įprastai tai netrukdo, nes padeda kitų spalvų ryškumas. Tačiau vartojant plačiaekranį turinį apačioje ir viršuje visada šviečia tos pilkos juostos.

Kodėl svarbu, ar „Philips 439P1/00“ yra tinkamas filmų žiūrėjimui? Na, kai kuriems žmonėms tai bus vienintelis tokio dydžio ekranas namuose ar darbo kambaryje - jis turi būti pakankamai universalus. Ir tikrai yra - lizdų skaičius, raiška, spalvos ir solidus apžvalgos kampas paverčia „Philips 439P1/00“ puikiu prietaisu įvairaus turinio peržiūroms.

Žaidimams

„Philips 439P1/00“ nėra sukurtas žaidimams, bet tinka ir jiems. 4 ms atsako laikas (nuo pilkos iki pilkos) yra pakankamai geras, o 60 Hz dažnis leis pasiekti 60 kadrų per sekundę greitį. Taip, šie skaičiai neprilygsta tikriems žaidimų monitoriams, bet „Philips 439P1/00“ tokiu ir nesiskelbia.

„Philips 439P1/00“ turi kelis režimus - nuotraukoms, filmams, žaidimams ir taip toliau. Jie padeda sureguliuoti spalvas ir išmaniąsias monitoriaus funkcijas, tokias kaip „SmartResponse“ technologiją, gerinančią atsako laiką (per kiek laiko pikseliai reaguoja į naudotojo signalus), ir „SmartImage“ ryškinančią vaizdą pagal turinį.

Šis monitorius nėra idealiai sutvertas žaidimams, tačiau negalima sakyti, kad jis sugadins tą patirtį.

Darbui

„Philips 439P1/00“ geriausiai tinka darbui. „MultiView“ funkcija padalins ekraną į kelias dalis ir leis stebėti skirtingus šaltinius. Tai leis, pavyzdžiui, stebėti tai, ką mato kelios saugumo kameros.

Kai kuriuose biuruose „Philips 439P1/00“ naudojamas įvairiems duomenims rodyti - viename kampe galima matyti orus, kitame - akcijų biržų kitimą, trečiame - šios dienos rodiklius, ketvirtame - tai dienai keliamas užduotis.

Priešingai nei žaidimams ar filmams skirti monitoriai, „Philips 439P1/00“ nėra plačiaekranis - jis pasižymi 16:9 kraštinių santykiu, todėl erdvės čia išties daug. Greičiausiai daugeliu atvejų jis pakeis dviejų monitorių sistemas. Ta erdvė gali būti išnaudota įvairiai, bet pagrindinis jos privalumas - galimybė gerinti produktyvumą.

Ir tvarkos ant stalo bus daugiau nei naudojant kelis monitorius, nes pelę ir klaviatūrą galima jungti tiesiai į „Philips 439P1/00“. „MultiClient“ dėka prie šio monitoriaus galėsite jungti du asmeninius kompiuterius ir juos valdyti ta pačia pele ir klaviatūra.

„Philips 439P1/00“ yra išties didelis. Nors jo pikselių tankis yra pakankamai geras, kad net iš arčiau nematytumėte atskirų taškų, sėdėti labai arti nenorėsite. Kita vertus, šis ekranas nemirga ir turi porą akių nuovargį mažinančių režimų. „LowBlue“ sumažina žalingą mėlynos šviesos poveikį, o „EasyRead“ parenka optimalius nustatymus skaitymui.

„Philips 439P1/00“ yra universalus monitorius darbui biure. Kokybiškas didelis ekranas, didelis jungčių skaičius ir 4K raiška jį paverčia tikru produktyvumo monstru. Jis netgi įkraus jūsų per USB C prijungtą nešiojamąjį kompiuterį. Be to, jis tiks ir dirbantiems su vaizdo medžiaga - jo tipinė spalvų gama yra NTSC 105 %, „sRGB“ 126 % ir „Adobe RGB“ 90 %.

Apibendrinimui

„Philips 439P1/00“ yra geras universalus 43 colių monitorius, pasižymintis ryškiomis spalvomis, geru kontrastu. Tai yra labai geras pasirinkimas tiems, kurie yra pratę dirbti su keliais monitoriais ir norėtų juos pakeisti vienu. „Philips 439P1/00“ dydis yra vienas iš stipriausių jo privalumų ir nors jis yra sukurtas darbui, jis puikiai tiks ir filmų žiūrėjimui, ir žaidimams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(7)
(-3)

Komentarai (14)

Susijusios žymos: