Rumunijos inžinerinis megaprojektas – 100 metrų ilgio daugiabučio perpjovimas ir perkėlimas: operacijos metu iš stiklinės neišbėgo nė lašas vandens! (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2021-09-13 13:20
Nerealiai.
kestutisz 2021-09-13 14:45
čia išvis verslo idėja visokiem kartonkiemiam - iš karto statyt ant bėgių, kad atsiradus daugiau mokesnių klientų, susitartus su miesto architektu dėl tankinimo būtų galima dar labiau viską sugrūsti :) (nes nu gi kaip dabar nefaini sovietiniai rajonai - per dideli tarpai palyginus su naujaisiais rajonais, bet tarpai per maži, kad ten kažką legaliai įkišti)
ihouser 2021-09-13 17:19
Pirmasis pastatas (varpinė) buvo perkeltas dar XV amžiuje. Wikipedija, „netikėtai“, turi daugiau įdomios info, lyginant su atskirais soc. lagerio pasiekimais: en.wikipedia.org/wiki/Structure_relocation
manciukaz 2021-09-14 20:11
dabartinis daugiabutis neatlaikytu
AAA000 2021-09-14 20:46
gelzbetoninio karkaso atlaikytu be problemu. net paverst ant sono galetum ir vel pastatyt. o va tas sovietinis slamstas greiciausiai sutrukinejo plysiais - nors ir neissiskyre. as zinau kelis kur is esmes jau griuna... vienas ant supiltinio slaito stovi - atsisluoksniuoja isorines sienos. kitas - state krautuve - didele duobe pamatam sone iskase - panasiai kaip vilniuje - tik musu nenugriuvo. o vilniuje suvirto. krastine laiptine butus issipardeve puse dar kita panasu zinau utenoje - apjuostas metalais aukstakalny... zinau ir jau griuvesiu... tik kad jau apleisti - rajonuose. panasiai kaip didziasaly - tik dar ilgiau apleisti ir saugriuve-apgriuve dalinai... siuolaikiniai gelzbetoniniai ilgiau laikys. maziausiai 200 metu karkasas. sovietiniai - visiskas sudas. kol priziuri kazkiek gyventojai - stovi dar... bet reiktu jau masiskai griaut ta sovietini slamsta - o ne renovuot. renovacija is sovietinio statybu sudo nepadarys geresniu salygu.
conjurer 2021-09-14 21:05
Čia pilnai pritariu, bet tie kas gyvena tame šūde, vos sukrapšto renovacijai, o tie kas naujus statys, būtų už dyką nedalins. Tad tikrai reiktų, bet kas už tai mokės? Lietuvoje statybų kompanijos elgiasi nagliau nei baltarusijos prezidentas, jos tikrai ieškos kaip iš žmonių kuo daugiau pinigų paimti.