Rumunijos inžinerinis megaprojektas – 100 metrų ilgio daugiabučio perpjovimas ir perkėlimas: operacijos metu iš stiklinės neišbėgo nė lašas vandens! (Foto, Video)  (6)

Miesto planuotojai suplanavo didingą bulvarą, bet suprato, kad vienas iš daugiabučių pastojo jiems kelią. Sprendimas? Perkelti daugiabutį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-30 Rumunijos inžinerinis megaprojektas – 100 metrų ilgio daugiabučio perpjovimas ir perkėlimas: operacijos metu iš stiklinės neišbėgo nė lašas vandens! (Foto, Video)  (6)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Komunistinėje Rumunijoje visur buvo pastatyti didžiuliai masyvūs sovietinio stiliaus daugiabučiai. Alba Julijos miesto planuotojai suplanavo didingą Transilvanijos bulvarą, bet suprato, kad vienas iš tų negražių daugiabučių pastojo jiems kelią. Sprendimas? Jie padalijo jį į dvi dalis ir perkėlė į skirtingas bulvaro puses.

Vieną iš didžiųjų miesto bulvarų teko išplėsti, tačiau specialistams trukdė daugiabutis. Todėl jie turėjo nuspręsti, ar nugriauti visą konstrukciją, ar ją perkelti. Tačiau kadangi konstrukciją perkelti buvo pigiau nei nugriauti ir atstatyti nuo nulio, nuspręsta ją perkelti.

Inžinieriai nutarė padalinti 7600 tonų daugiabutį į dvi dalis. Viena pusė buvo perkelta į dešinę bulvaro pusę, kita – į kairę.

 

Inžinieriai po daugiabučiu nutiesė geležinkelio bėgius ir ratus, ir naudodami hidraulinių kėliklių tinklą, pastatytą po pastatu, perkėlė daugiabutį 55 metrus, o 2 atskirti pastatai buvo perkeliami pasukti 33 laipsnių kampu.

Operacija prasidėjo 1987 m. gegužės 27 d. ir truko 5 valandas ir 40 minučių. Visa tai buvo padaryta su dar pastato viduje gyvenančiais gyventojais. Visos operacijos metu pastatas liko prijungtas prie visų komunikacijų (vandens, dujų, elektros, telefono ir nuotekų).

Tęsinys kitame puslapyje:

Pasidalinkite su draugais
(72)
(6)
(66)

Komentarai (6)