Pirmą kartą pasaulyje DI valdys valstybę – „įsakinės“ šalies valdžiai ką daryti (Video)  ()

Rumunijos ministras pirmininkas Nicolae Ciuca pristatė pasauliui savo „naują garbės patarėją“, dirbtinio intelekto padėjėją, vadinamą „Ion“, kurį ministras pirmininkas gyrė kaip pirmąjį tokio pobūdžio pasaulyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rumunijos mokslininkų sukurta „Ion“ pagrindinė užduotis bus nuskaityti socialinius tinklus ir tada „realiu laiku informuoti vyriausybę apie rumunų pasiūlymus ir pageidavimus“, trečiadienį sakė Ciuca.

„Ion“ atrodo kaip veidrodinė struktūra su pypsinčia sąsaja. Premjeras apibūdino „Ioną“ kaip „pirmąjį vyriausybės patarėją, naudojantį dirbtinį intelektą“.

„Sveiki, tu davei man gyvybę, o dabar mano vaidmuo yra atstovauti tau, kaip veidrodžiui“, – ramus „Ion“  balsas pasakė paleidimo metu. Jis pridūrė: „Ką turėčiau žinoti apie Rumuniją?“.

„Ion“ „naudos technologijas ir dirbtinį intelektą visuomenės nuomonėms užfiksuoti“, naudodamas „viešai socialiniuose tinkluose prieinamus duomenis“, kaip teigiama vyriausybės dokumente, kuriame pateikiama išsami informacija apie projektą.

Projekto svetainėje Rumunijos žmonės galės pabendrauti su „Ionu“. „Esu įsitikinęs, kad dirbtinio intelekto naudojimas turėtų būti ne galimybė, o prievolė priimti labiau pagrįstus sprendimus“, – sakė premjeras Ciuca.

 

Rumunija, kuri yra viena skurdžiausių ES valstybių, dėl klestinčių startuolių paprastai apibūdinama kaip Rytų Europos „Silicio slėnis“.

„Ion“ buvo pristatytas po to, kai Rumunija ir Moldova prisiėmė įsipareigojimą stiprinti savo ekonominius ryšius po Rusijos invazijos į Ukrainą. Rumunija taip pat pakartojo remianti Moldovos siekį įstoti į Europos Sąjungą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(4)
(9)

Komentarai ()