Nerimą kelianti tendencija: masiškai plinta 3D spausdintuvais pagaminti ginklai, dažnai vadinami „vaiduokliais“ (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

conjurer 2021-09-14 16:05
3D spausdinti ginklai nėra problema. Galimybė nusipirkti amunicijos yra. Todėl kai kažkas draudžia tokių ginklų spausdinimą, atrodo lyg tai dėl ginklų gamintojų, norinčių atsikratyti konkurencijos.
kestutisz 2021-09-14 16:43
Būčiau sąmokslo teorijų šalininkas (hehe) sakyčiau, kad čia toks paruošiamasis visuomenės nuomonės formavimas - 3D spausdintuvai - blogis! Reikia registruoti! Su privalomais kursais ir parašais. Na, analogija būtų su kokias "dronais" - realiai galbūt jie kelia problemų tik labai labai retais atvejais*, bet sunki letena dedama ant visų. * net tas žymusis atvejis su UK oro uostu ir tai liko tik gandų lygyje, kad kažkam pasirodė jog pamatė droną. Tiesa, neseniai buvo realus atvejis kai lėktuvas realiai atsitrenkė į droną - policijos!
HardAxe 2021-09-14 16:54
bet koks tekintojas miša ar šaltkalvis vasia padarytų daug geresnį ginklą pigiau. Bėda nebent paugliai bandantys kažką atsispausdinti namuose.
conjurer 2021-09-14 17:33
šovinių, tai bus tik plastiko ar metalo gabalai.
conjurer 2021-09-14 17:37
Ginklo apžvalga: https://www.youtube.com/watch?v=sIhGCRIQnCA P.S. Negaliu į vieną pranešimą įdėt pdf nuorodos ir yt video, esu priverstas daryti du.
admin- 2021-09-14 18:43
kulkų ar šovinių? Kulkų tai tas pats tekintojas pritekins ir dar "competition grade".
ciobrelis 2021-09-14 19:45
Viskas yra kontroliuojama. Negali „legaliai“ įgyti amunicijos. Negali jos ir pasigaminti. Nebent grįžtume bent 25 metus atgal. Tada galėtum pasigaminti, kad ir bedūmį paraką. Bet palą.. Niekas tada nespausdino
admin- 2021-09-14 19:48
Bet tekintojai ir šaltkalviai buvo Gilziu labai norint irgi galima prisigamint, vat kapsulės, jau kitas reikalas.
donatasv 2021-09-14 19:55
Didziausias susirūpinimą kelenti problema ne ta, kad tekintojas gali pagamint ir panašiai. Plastikiniai ginklai yra neaptinkami metalo detektorių, vienas žurnalistas darė tyrimą ir su tokiu ginklu pateko į baltuosius rūmus, apėjo aerouosto apsaugą. Su tekintojo pagamintu ginklu pro metalo detektorius nepraeisi.
conjurer 2021-09-14 19:59
Tai čia pilno plastiko ginklai, kurie tinka vienam šūviui. Beje ar jis turėjo kulkų su savim? Nes apkaba tikrai matytūsi, net jei į laptopo korpusą sudėtum šovinius.
donatasv 2021-09-14 21:03
Kulkas rankinėje gali pranešti. Supakuotas i ką nors. Užtaisymo nereik automatinio kas palengvina konstrukcija. Ir jei pasidomėtum rastum, kad atspausdina ginklus kurie ne vieną šūvį sugeba padaryt. Būtent tas ginklas su kuriuo darė testą buvo visas plastikinis išskyrus gaiduką. Po visų testavimų tą ginklą išbandė sugebėjo padaryti tik vieną šūvį, po šūvio išsiskirianti šiluma deformavo ginklą.
ciobrelis 2021-09-14 21:32
Čia pamąsčiau, kad gi parako lengvai gali gauti. Juk fejerverkai užtaisyti puikiu paraku. Ot durna galva... Tik dabar prisiminiau. Kulkos korpusą atspausdini, o į vidų pripili betono, ar dar geriau: švino dioksido ir epoksido mišiniu.
AAA000 2021-09-15 02:40
o ko tau blogai vienkartinio suvio? tiesiog daugiau prisigamina ir tiek. jei smegenys isplautos konservu - tai ir su vienetiniu sprendimu eina. nors buna geresniu aplamai nebutinai turi but saudantis su kulka efektas. gali but sprogstantis. ar dar koks nors. pafantazuokim - sakykim premijantui uzdedamas regaliju forma ant kaklo koks nano siulas ir uzsiverzia
AJ 2021-09-15 09:46
Visad kas noredavo tas prigamindavo. Tad jei jie gamina is plastiko, o jis sudo kokybes, tai jei viena kulka ir isaus, tai uztat visu kitu kulku nebisaus. Praktiskai kas saudys pats save greiciau nusisaus, nei toki ginkla kur nors panaudos. O kulku pats neprisigamins - vistiek pirks. O pazymeti sautuvai nieko nereiskia teisme, nes ir pazymetu neatskyria, nebent per CSI kriminalistu seriale, kad ziurovas butu patenkintas.
kukulis4 2021-09-15 11:13
Problema tame, kad pasigamint ginkla iprastais budais reikia proto ir igudziu. Su protu, paprastai, koja kojon eina ir atsakomybes buvimas. Tuo tarpu parsisiust modeli is thingiverse'o ir atsispausdint - daug proto nereikia. Durniaus rankose, net ir sautuvas su viena kulka gali reikst -1 gyvybe. Automobilis, kaip ir sautuvas, gali nuzudyt zmogu, bet del to mes automobiliu nedraudziam, tiesiog kontroliuojam, kas juos gali vairuoti. Kaip ir ginklus. Nepaisant to, kad ginklu spausdinimo 100% neeliminuosi, galima tai kazkiek apribot per modeliu prieinamuma, per 3d spausdinimo soft'a ir/ar per firmware'a. Idiegus algoritma, kad slicer'is, atpazines ginklo modeli, atsisakytu ji konvertint i gcode'a, pacius durniausius jau atfiltruotu.
conjurer 2021-09-15 11:39
Manyčiau kvaila riboti per spausdinimo softą, kai galima tiesiog neparduoti šovinių. Čia gal problema JAV, kur tiek ginklus tiek šovinius gali nusipirkti laisvai. Taip šovinius irgi galima pasigamint pasistengus, bet tai daug sudėtingiau, ir pavojingiau. Dėl tokių absurdiškų baimių pradėsim drausti 3D spausdinimą normaliomis programomis, ir teks ginklus spausdinti per "nulaužtas", trečių šalių ir visokias neaiškias. Tad nieko nepakeis toks ribojimas.
HardAxe 2021-09-15 13:04
Dažniau neužtenka apkabos žmogų nužudyti. Bet visko pasitaiko. To betrūko, kad prašytų skersgatviuose parūkyti su plastikiniais šautuvais.
conjurer 2021-09-15 13:54
Ar gilzių detonatorius veikia daugiau nei vieną kartą? Nes panašu, kad vis tiek turėsi įdėti nemažai rankų darbo į šovinio paruošimą. Tikrai nebus taip kad atsispausdini, ir gali šaudyt. O jei jau turi įrankių, ir netingi gamintis kulkas, galima pasidaryti ir tą savadarbį automatą, apie kurį numečiau informacijos, bus daug patikimiau. Ypač kai savadarbiai šoviniai pradės sproginėti taip kaip nesitikėjai.
HardAxe 2021-09-15 15:18
gilzės kapsulė turbūt sunkiausiai gaunama/padaroma detalė šitam procese. Tiesa pasakius nematau problemų gauti vieną kitą šovinį https://www.geradovana.lt/aktyvios-pramogos/saudymas neturėtų kilti didelio sunkumo vieną kitą susikišti į kišenę šaudymo metu. Bet kaip visi rašot, kas turi priėjimą prie šaudyklos ir ginklų - jam kitame lygyje. O šaudmenų turėjimas neturint leidimo to kalibro ginklui - didelis nusikaltimas, net jei tai tėra du šoviniai.
donatasv 2021-09-15 15:19
Reali AK47 dalis. Jei nebūtų parašyta, kad tai šautuvo dalis kaip įsivaizduoji funkcijos parašymą, kuri atpažintų kas tai yra? O jei dar prie šono primaketuosiu gumulą bet kokios formos, kuri sudarys 20%/30% viso brėžinio? Kur po spausdinimo perteklių tiesiog nupjausiu ir išmesiu... Softu neapribosi, spausdintuvų neuždrausi, o jei ir uždrausi liepsi registruot ar dar kažką, kaip atpažinsi kuriuo spausdintuvu spausdinta? Jeigu neatpažinsi kokia registracijos prasmė? Norėsiu 3d spausdintuvo nelegaliai dalimis enderi 3 parsisiūsiu ir susirinksiu ne kosminis erdvėlaivis.