Nerimą kelianti tendencija: masiškai plinta 3D spausdintuvais pagaminti ginklai, dažnai vadinami „vaiduokliais“ (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2021-09-15 15:35
tik ant plastmasinių namie spausdintų bėgelių ir montuoti optikas. Ta ginklo "dalis" geriausiu atveju tinka airsofto šautuvą papuošti.
conjurer 2021-09-15 15:43
Kiek buvau šaudyklose, tai kiekvienas šūvis buvo prižiūrimas, nelabai buvo progų jų nepastebimai išimti. Ne taip kaip per filmus, kur visi šaudo savarankiškai.
HardAxe 2021-09-15 16:28
nelabai galiu komentoti. Mano atveju buvo arba pažįstami šaudymo organizatoriai ir bandydavom žaisti IPSC, arba ateidavom keliese su FT pneumatiniais šautuvais, tada pusė šaudyklos sulėkdavo pažiūrėti kas per fantastinių filmų buožės prie jų prisuktos. https://www.mundilar.net/2964-thickbox_ ... target.jpg Bet už du LR22 kalibro šovinius gali gauti daugiau nei už gramą žolės, tai kaip tyčia išsikratai kišenes vietoj to, kad kažką į jas kištum.
kukulis4 2021-09-15 19:19
As butent ta ir sakau, kad absoliucios kontroles neidiegsi. Bet jei gali implementint algoritma slyceryje, arba printerio firmware, tai gal net koks 90% tu kur noretu atsispausdint plastmasini pystika, to padaryt nesugebes. Pasidairyk po 3d spausdinimo forumus ir groupsus - didele dalis ten snekanciu realiai nesugeba susikompiliuot marilin'o. Ka jau ten kalbet apie printerio konstravimus. As gal su savo nuomone ne populiarus busiu, bet as galvoju, kad siuolaikines technologijos igalina blogus ir/arba durnus zmones idejus pakankamai nedaug pastangu pridaryti daug zalos. Del to technologiju prieinamumas bei ju panaudojimas turi buti kontroliuojamas.
donatasv 2021-09-15 19:22
Adekvačiai mąstantis žmogus išsikrato kišenes. Adekvačiai mąstantis žmogus 3d spausdintuvą perka hobiui, prototipų kūrimui ir visoms kitoms reikmėms kurios tik šauna į galvą, bet tikrai ne ginklo gamybai. Jei jau spausdini ginklą ir jį panaudoji, tai gali gaut daugiau nei už kilogramą kokaino... tokiam žmogui mano manymu nusispjaut kiek ir ko jis gaus... jis mato galinį tašką nesvarbu ko vedamas tikėjimo, apgaulės, keršto ar kitokio mėšlo kuris susuko smegenis...
donatasv 2021-09-15 19:52
Nematau nieko nepopuliaraus, čia diskusijos kur kiekvienas išreiškia savo nuomonę, gale diskusijos susumuojami rezultatai ir ieškomas tinkamiausias sprendimas tenkinantis visas puses. Mano požiūriu tada apribojam ir metalo staklių prieinamumą, nes jų pagalba pasigaminsi rimtesnį ginklą. Apribojam internetą nes čia rasim chemijos pamokėlių kurios padės pasigaminti sprogmenį. Jei pakankamai išprusęs interneto pagalba sumodeliuosi ir virusą... Ribot technologiją reikia pagrįstai. 3d spausdintuvu spausdinamas ginklas iš dalių, (sci-fi filmų scenarijaus kad atspausdino imu ir šaudau dar nedagyvenom) apribot slicerio pagalba dalis net ir teoriškai neįmanoma. Niekad nebandžiau spausdinti ginklo bet tokį aparatą kaip ender 3 manau reiktu nemažai kalibruoti kol gautum gebantį šaudyti ginklą.
kukulis4 2021-09-15 20:47
Tikrai taip. Ir jeigu gryzt prie 3d spausdintuvu, tai siai dienai, gal net nereikia daryt nieko. Nes nelabai girdisi apie atvejus, kur butu ivykdytas nusikaltimas naudojantis atspausdintu ginklu. Prevenciskai - galbut, reiketu galvot apie tai, kaip ginklu spausdinimas galetu buti ribojamas atsiradus realiam poreikiui. O kalbant placiaja prasme, tai tiesiog - zmogaus veikla per technologijas tiesiong negali buti visiskai anonimiska, nes siai dienai durnas zmogus pasinaudodamas sudetingomis, bet lengvai valdomomis technologijomis gali pridaryti dideles zalos. Kartais tycia, o kartais, netgi netycia. Ir tiesa... tamsta apeliuoji i tai, kad protingas zmogus daug ka gali pasidaryti pats. As su tuo irgi sutinku, tik sakau, kad protingas zmogus paprastai nera linkes i neprotingus poelgius. Kitaip sakant, kuo protingesnis, tuo geriau ivertini galimas savo veiksmu pasekmes, ir esi maziau linkes panaudot prieinamas technologijas blogiems tikslams.
conjurer 2021-09-15 21:00
Gal ir neturi būti anonimiška, bet ne nuo to galo reikia pradėti. Pirma reikia kovoti su melu internete. Atspausdintas ginklas statistiškai daug mažiau pavojingas už virtuvinį peilį kurį galima gauti kiekvienoje parduotuvėje. O žmonės gąsdinantys kitus dėl skiepų, bei dėl kaukių įtakojo padidėjusį mirtingumą nuo covid, nes įkalbėjo kitus kvailius mažiau saugotis. Kai bus multimedžiaginiai spausdintuvai, su kuriais bus galima atsispausdinti veikiančius šovinius, ir metalinius negendančius ginklus, tada bus galima kalbėti apie apribojimus, ką legalu spausdinti, o ko ne. Dabar iš nieko pučiamas burbulas, kuris turi potencialo stabdyti progresą, sukurdamas nepagrįstas baimes, dėl kurių visokie luditai tuoj pradės protestuoti prieš 3d spausdinimą. Jau turėjom protestus prieš 5G, tad aš čia nehiperbolizuoju.
kukulis4 2021-09-15 22:05
As sutinku.
VirtualGadget 2021-09-16 00:06
Kažkam kas gyvenime nematęs ginklo ir neturi žalio supratimo kaip jie veikia gal būt tas video atrodo kažkokia sensacija Jeigu paimti automato kulką ir įdėti į bet kurį iš tų plastikinių ginklų kulka sudaužytų korpusą ir pasekmės būtų neprognozuojamos. Video demonstruojami ginklai greičiausiai buvo naudojami su menko galingumo amunicija. Yra tokių ginklų kur geriausiu atveju popierių gali peršauti. Tokiu pataikius į žmogų gerą mėlynę įtaisytum. Panašiai kaip su dažasvydžio šautuvais. Pasakų ar filmų scenarijams tokie dalykai tinka, o realybėj tai yra gryniausiai nesąmonių darymas iš neturėjimo ką veikti arba "sensacijų" kūrimas.
kukulis4 2021-09-16 07:13
Cia irgi geras pointas - budamas pakankamai durnas, gali visdar sugebet atsispausdint pystika, bet susizalot save bandydamas ji panaudot. Irgi liudna.