Rusišką tanką „T-34“ kaip reikiant patobulino: ką ant jo veikia pritvirtintas „MiG-21“ reaktyvinis variklis? (Video)  ()

Ar galite įsivaizduoti ką nors panašaus į „T-34“ ir „MiG-21“ hibridą? Tai štai, vengrų inžinierių trijulė sukonstravo bene didžiausią iki šiol pasaulyje matytą gaisrinę mašiną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Būtų keista, jei koncepcija nebūtų rusų. Kaip praneša „Car and Driver“, rusai ant sunkvežimių sumontavo „MiG-15“ variklius, kad užgesintų gaisrus naftos gręžiniuose ir net išvalytų sniegą iš aerodromų.

Nors tai gal ir nebuvo pats išradingiausias galingų variklių panaudojimas, vengrų inžinieriai pamatė, kad toks neįprastas technikos hibridas yra naudingas gesinti gaisrus Kuveite. Tad komanda pasirūpino patikima „T-34“ tanko važiuokle, prieš skraidindami ją krovininiu lėktuvu „C-130“. Likusi dalis, kaip sakoma, yra istorija.

Reaktyviniai varikliai ant tanko atrodo kaip paruošti ginklai šaudyti ugnimi, ir jie iš tikrųjų tai daro. Išskyrus tai, kad inžinieriai panaudojo reaktyvinio lėktuvo variklius, kad išleistų jais vandenį. Rezultatas – 1 239 km/h greičiu į ugnį besiveržiantis vanduo.

Priežastis, kodėl naftos gręžinių gaisrai atrodo kaip fakelai, yra ta, kad tik tokiame aukštyje nafta randa pakankamai deguonies, kad palaikytų degimą, ir jai sudegus, tekanti nafta užima jos vietą. Reaktyviniai varikliai gali akimirksniu sustabdyti šį, atrodytų, nesibaigiantį ciklą, o paskui didžiuliu vandens srautu atvėsinti sritį ir užkirsti kelią pakartotiniam užsidegimui.

 

Priešgaisrinę komandą sudaro trys įgulos nariai, vairuotojas, reaktyvinių variklių operatorius ir ugniagesių vadas, kuris iš išorės nurodo, kur reikia įdėti pastangų. Galima tik įsivaizduoti, kaip buvo sunku rasti tiek daug vandens gesinti gaisrus Kuveito dykumoje. Ir buvo. Komanda kasė gręžinius ieškodama reikiamo vandens.

Nepaisant reaktyvinių variklių galios, šis gaisrinis automobilis juda beveik 4,8 km/h sraigės greičiu ir turi tik vieną pavarą į priekį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(2)
(41)

Komentarai ()

Susijusios žymos: