Ar skristumėte tokiu sraigtasparniu apsipirkti? Mažas vienvietis elektrinis sraigtasparnis puikiai tinka asmeninėms kelionėms (Video)  (3)

„Youtube“ kanalo „OskarRDA“ sukūrė mažytį sraigtasparnį „Electric Mosquito“. Ir jis atrodo kaip neblogas, nors ir baugus būdas keliauti asmeniniais reikalais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įsivaizduokite laikus, kai atskridę į prekybos centrą galėtumėte vertikliai nutūpti tarp kitų orlaivių. Nusiperkate duonos, sulaukiate žalios šviesos ir skrendate namo. Galbūt tokia ateitis atrodo kaip svajonė, o gal - kaip chaosas. Bet „Electric Mosquito“ verčia apie tai pagalvoti.

„Electric Mosquito“ rėmas nėra „OskarRDA“ kūrinys. Tai - „Mosquito Air“ rinkinys, kuris tiesiog buvo elektrifikuotas. Pagrindinį sraigtasparnio rotorių dabar suka 109 kW variklis „EMRAX 228“, o štai uodegoje yra net septyni maži rotoriai, kuriuos suka septyni atskiri varikliai.

Iš tikrųjų, tokio spiečiaus uodegos rotorių tokiam mažam sraigtasparniui nereikia, bet šiuo atveju daugiau yra geriau jau vien dėl saugumo. Tiesą sakant, kompaktiškas elektros variklių dydis kada nors taps dideliu elektrinių orlaivių privalumu, nes sugedus vienam mazgui ir toliau dirbs kiti.

 

„Electric Mosquito“ turi 7,8 kWh bateriją, kurios turėtų pakakti 22-27 minutėms ore. Taigi, keliauti į parduotuvę tokiu orlaiviu dar greitai negalėsime (nors ir nenorėtumėte). Bet įdomu matyti tokius kūrinius, kuriuos entuziastai kuria praktiškai namų sąlygomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(14)
(0)
(14)

Komentarai (3)