Paaiškėjo, kodėl „Xiaomi“ imasi elektromobilių gamybos ir kada pirmasis modelis išvažiuos į gatves  (2)

Kai „Xiaomi“ vadovas Lei Junas prieš porą dieną patvirtino, kad kinų technologijų gigantas imasi elektromobilių gamybos, kompanijos akcijų vertė pašoko per 5,4 %. Planas paprastas - kuo greičiau paleisti pirmuosius išmanius elektromobilius. Tik kodėl pelninga kompanija imasi šio verslo?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Xiaomi“ garsėja išmaniaisiais namų prietaisais, telefonais ir kitais elektronikos įrenginiais. Jai sekasi puikiai - „Xiaomi“ yra vienas iš didžiausių ir pelningiausių išmaniųjų telefonų gamintojų pasaulyje. Taigi, pinigų kompanijai netrūksta ir tai yra viena iš priežasčių, kodėl ji ryžtasi keltis į elektromobilių pasaulį - nes gali.

„Xiaomi“ kuria elektromobilių diviziją, kuri priklausys tik jai. Pirmiausia į ją investuos daugiau nei pusantro milijardų dolerių, o per dešimtmetį po truputį investuos dar 10. Tai - nemažas kapitalas elektromobilių gamybai, bet greičiausiai šios investicijos atsipirks, nes „Xiaomi“ vardas Kinijoje yra nepaprastai populiarus ir yra laikomas kone prestižiniu. O ir elektromobilių rinka ten nuolat auga.

Antroji priežastis - išlikimas. Lei Junas yra įsitikinęs, kad jei „Xiaomi“ nedalyvautų elektromobilių rinkoje, kompanija greitai būtų eliminuota apskritai. Jo nuomone, elektromobilių gamyba jau nebėra mechaninės pramonės sritis. Tai yra informacijos industrija, kaip teigia Junas. Šis teiginys, beje, šiek tiek gąsdina, nes panašu, kad ateityje kalbėsime ir apie automobiliuose vykstančius privačios informacijos saugumo pažeidimus.

„Xiaomi“ vadovas pabrėžia, kad kompaniją domina būtent išmanieji elektromobiliai. Galite įsivaizduoti, kad tai bus su internetu sujungtos mašinos, turinčios nuotolinių atnaujinimų ir autonominio vairavimo funkcijas. Šiuo metu „Xiaomi“ intensyviai ieško darbuotojų, nors dar neaišku, ar elektromobilių gamybos kompanija imsis savarankiškai ar su kokiu nors labiau patyrusiu automobilių rinkos gigantu.

 

Pirmasis „Xiaomi“ elektromobilis pasirodys 2024-ųjų pradžioje. Tuomet tris metus „Xiaomi“ kasmet pristatys po naują modelį. „Xiaomi“ tikisi per tuos tris metus pasiekti 900 tūkstančių automobilių per metus gamybos apimtis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(14)
(2)
(12)

Komentarai (2)