Paskelbtos naujos vizualizacijos, kaip galėtų atrodyti „Apple“ kuriamas automobilis – „permuš“ net „Tesla Cybertruck“? (Foto, Video)  (4)

„Apple“ planuoja pradėti gaminti savo automobilį 2024 m., o dabar pasirodė vizualizacijos, kaip jis galėtų atrodyti – „permuš“ net „Tesla Cybertruck“?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Vanarama“, automobilių nuomos brokeris, įsikūręs Jungtinėje Karalystėje, sukūrė neįtikėtinai išsamią „Apple Car“ atvaizdų seriją, pagrįstą tikrais „Apple“ patentais, atskleidžiama „Digital Trends“ ataskaitoje.

Gandai apie „Apple Car“ gyvuoja jau keletą metų, nors pernai spėlionės pasiekė naują lygį, kai pasirodė pranešimai, kad technologijų milžinė iki 2024 m. gali pagaminti savo elektrinę transporto priemonę (EV). Šių metų pradžioje buvo paskelbta apie partnerystę su EV automobilių gamintoju „Fisker“.

„Vanarama“ nesusijusi su „Apple“, o nauji jos atvaizdai iš esmės yra reklaminis žingsnis, kuris tikrai neprideda nieko konkretaus prie jau esamų gandų. Tačiau tai, kad jie atsižvelgia į tikrus patentus, suteikia jiems šiek tiek patikimumo ir suteikia mums galimybę pažvelgti į galimą „Apple Car“ išvaizdą.

 

Žinoma, patentai greičiausiai neatspindi to, kaip atrodytų bet koks baigtas modelis. Nepaisant to, detalės yra viliojančiai išsamios.

Įsivaizduojant „Apple Car“

Paviešintuose vaizduose pavaizduotas elektromobilis, kurio retrofuturistinis dizainas primena „Tesla Cybertruck“.

Taip pat atrodo, kad skaidrus stogas primena „Hyundai“ Saulės baterijomis dengtą „Ioniq 5 EV“ stogą, kuris įkvėptas pirmojo kompanijos serijinio automobilio – 1974 m. „Hyundai Pony“ išvaizda.

 

Išorinis dizainas yra grynai „Vanaramos“ spėlionės, nes jis nėra įtrauktas į jokį „Apple“ patentą.

Tačiau viena ypatybė, paimta iš 2019 m. „Apple“ patento, yra centrinio statramsčio tarp priekinių ir galinių durų trūkumas. Tokio tipo konstrukcija paprastai nėra perspektyvi, nes pašalina konstrukcijos stiprumą ir apsaugą susidūrimo metu. Tačiau „Apple“ patente išsamiai aprašoma, kaip ji pridės įstrižas atramines dalis, kad atsižvelgtų į sumažėjusį standumą.

Nenuostabu, kad šio „Apple Car“ automobilio interjere yra didelis ekranas, apimantis visą prietaisų skydelį su „Siri“ integracija.

Ankstyviausios ataskaitos apie „Apple EV“ projektą, pavadintą „Project Titan“, siekia dar 2014 m. Tuo metu ataskaitose buvo akcentuojami būdai, kaip Apple perkels savo išmaniųjų telefonų ir duomenų apdorojimo žinias į automobilių rinką, kad sukurtų transporto priemonę su neprilygstama informacijos ir pramogų sistema bei autonomine vairavimo sistema.

 

Tačiau 2019 m. „Apple“ atleido 200 projekte „Titan“ dirbančių darbuotojų ir manoma, kad dabar automobilio koncepcija gali pasikeisti.

Stebėtinai mažai žinome apie „Apple Car“, išskyrus gandus apie galimą partnerystę su automobilių gamintojais. Kol kas šie nauji atvaizdai suteikia žavingą žvilgsnį į tai, kaip gali atrodyti „Apple Car“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(32)
(2)

Komentarai (4)