Automobilis, kurį galėjo gaminti „Suzuki“ - kas norėtų „Jimny“ pikapo?  ()

Jungtinės Karalystės kompanija „Yomper 4x4“ sukūrė tai, ko kai kurie automobilių pirkėjai iš tikrųjų norėjo - „Suzuki Jimny“ pikapą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Suzuki Jimny“, atrodo, seniai prašėsi tikros pikapo versijos. Juk šis visureigis yra tikras ūkininkų draugas, o nuvežti kelias supresuoto šieno kitkas arkliams buvo sunku. Be to, sukurti pikapo versiją nebuvo labai sudėtinga - „Yomper 4x4“ tiesiog nukėlė kėbulą nuo rėmo ir suformavo naują ilgesnį rėmą bei atvirą krovinių skyrių. Nedidelių modifikacijų reikėjo ir kėbului, kuris neteko galinės dalies, kur buvo praktiškai visada nenaudojama galinė sėdynė. Aišku, šis darbas nebuvo toks paprastas, kaip čia aprašyta, bet rėminė „Jimny“ konstrukcija tam yra palanki.

 

„Yomper 4x4“ - tai trečios kartos „Jimny“ pagrindu sukurtas pikapas. Naudoto visureigio mechaniniai komponentai šio virsmo metu yra atnaujinami, tačiau pikapas turi tą patį 1,3 litrų variklį, išvystantį 60 kW galią. Ir keturių varomų ratų sistema išliko nepakitusi, nors atstumas tarp ašių išaugo iki 225 ar net 275 cm.

„Yomper 4x4“ nėra didelis amerikietiškas visureigis - „Jimny“ didelių laivų ir plytų netampys. Tačiau į jį galima pakrauti 500 kg, o tai nėra blogas rodiklis. Kaip minėta, „Yomper 4x4“ yra daugiausia skirtas ūkininkams, kurie džiaugsis galėdami į krovinių kėbulą įsimesti kelis maišus grūdų, ar kelis šimtus litrų vandens.

 

„Yomper 4x4“ krovinių kėbulas gali pasižymėti įprasta kėbulo spalva ir formomis arba gali priminti komercinį bortinį furgoną.

„Yomper 4x4“ kol kas siūlomas tik Jungtinėje Karalystėje - kitur gali tekti pasidomėti tokių modifikacijų legalumu. Tačiau JK jis kainuos nuo 20 tūkstančių svarų (23,75 tūkst. eurų). Nauji „Jimny“ visureigiai brango iš karto po pardavimo, todėl ta kaina yra savotiškai patraukli.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(0)
(12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: