Kas atsitiko su „General Motors“ itin retais 1939 m. „Futurliner“ automobiliais? (Foto, Video)  ()

Ar girdėjote apie „General Motors“ (GM) „Futurliner“? Tai buvo 12 nestandartinių transporto priemonių, kurias XX a. ketvirtajame dešimtmetyje pagamino GM, o keleto, išlikusių iki šiandien, vertė yra mažiausiai milijonas dolerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kam jie buvo gaminami?

 

GM „Pažangos paradas“ apibūdinamas kaip keliaujanti Šiaurės Amerikos paroda, reklamuojanti ateities automobilius ir technologijas. Kiekvienas „Futurliner“ turėjo savo temą ir pavadinimą. Tai buvo Miracles of Heat and Cold, Our American Crossroads, Power for the Air Age, Diesel Power Parade, World of Science, Energy & Man, Out of the City Muddle, Around the Farm House Clock, Reception Center, Opportunity for Youth, March of Tools, ir Precision and Durability.

GM rėmė šių transporto priemonių paradą nuo 1940 iki 1941 m. ir vėl nuo 1953 iki 1956 m. Ir šie automobiliai nebuvo pokštas. Jie buvo 10 metrų ilgio, 2,5 metro pločio ir daugiau nei 3 metrų aukščio. Jie taip pat svėrė daugiau nei 12 tonų.

Itin brangių transporto priemonių likimas

Vienas buvo sunaikintas per 1956 m. avariją, o dar devyni išliko gyvi, nors jų buvimo vietos (išskyrus keturias) lieka nežinomos. Vieną šiuo metu Švedijoje restauruoja Nicklas Jonsson.

Dešimtas „Futurliner“ buvo įtrauktas į Nacionalinį istorinių transporto priemonių registrą 2014 m.

Septintasis „Futurliner“ yra Ilmenau mieste, Vokietijoje, nuo 2017 m. priklausantis Marekui Schrammui.

 

Galiausiai, trečiasis „Futurliner“ automobilis buvo parduotas 2016 m. aukcione.

Kaip rašo „The Drive“, dar vienas „Furturliner“ pasirodė gatvėje Ludlow mieste, Masačusetso valstijoje. Autorius Peteris Holderithas ne tik pamatė jį iš arti, bet net ir pasivažinėjo. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(7)
(2)

Komentarai ()