Kraupiai žavinga: naujas humanoidinis robotas „Ameca“ demonstruoja tokias tikroviškas veido išraiškas, kokių dar nesame matę (Video)  ()

Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi bendrovė „Engineered Arts“ sukūrė humanoidinį robotą, galintį lengvai parodyti veido išraiškas, kurias daro žmogus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2021-12-07 Kraupiai žavinga: naujas humanoidinis robotas „Ameca“ demonstruoja tokias tikroviškas veido išraiškas, kokių dar nesame matę (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„YouTube“ paskelbtame trumpame vaizdo įraše bendrovė demonstruoja pažangiausią humanoidą, pavadintą „Ameca“, kuris šiuo metu yra robotų technologijų testavimo platforma.

Vystantis dirbtiniam intelektui, mašinos mokosi ne tik atlikti žmogaus užduotis, bet ir žengti kur kas toliau. Tačiau, kad žmonės ir mašinos veiktų kartu sklandžiau, mašinos turi užimti tą pačią erdvę, o humanoidai yra geriausios platformos tai padaryti. Tyrėjai stengėsi padaryti humanoidus interaktyvesnius mokydami juos neverbalinio bendravimo, o „Ameca“ šioje srityje yra gana svarbus pasiekimas.

Kaip matyti aukščiau esančiame vaizdo įraše, atrodo, kad humanoidas pabudo robotų laboratorijoje, o tikrasis žmogus dirba fone. Robotas judina rankas, per kelias sekundes parodo daugybę išraiškų ir net išreiškia nuostabą. Atkreipkite dėmesį, kaip sklandžiai juda roboto rankos ir pirštai, ir nustebęs pažiūri į kamerą.

Matome, kad viršutinė humanoido kūno dalis veikia puikiai, tačiau apie apatinę jo dalį to paties pasakyti negalime. „Engineered Arts“ svetainėje rašoma, kad robotas humanoidas „Ameca“ vis dar negali vaikščioti. Nors bendrovė atliko tyrimus šiuo klausimu, ji dar neperdavė savo žinių robotui. Tačiau vaikščiojimas, šokinėjimas ar parkūras nėra tai, ko „Ameca“ siekia. Kūrėjai jį vadina ateities robotų veidu.

 

„Ameca“ veikia „Engineered Arts“ Tritium operacinė sistema, leidžianti įmonėms, užsiimančioms robotikos kūrimu, išbandyti savo technologijas. Nesvarbu, ar tai dirbtinis intelektas, ar mašininio mokymosi technologija, kurią kuria įmonės ar startuoliai, jie gali išbandyti ir net demonstruoti savo technologijas gyvai auditorijai naudodami „Ameca“. „Engineered Arts“ netgi gali išnuomoti „Ameca“ parodoms ar tiesioginėms TV diskusijoms.

 

Grįžtant prie nesugebėjimo vaikščioti, „Engineered Arts“ naudoja modulinę architektūrą savo robotams kurti. Taigi, programinės ir techninės įrangos komponentus galima atnaujinti visiškai neįsigijus naujo roboto. Taigi, anksčiau ar vėliau „Ameca“ taip pat vaikščios.

„Ameca“ bus rodoma CES 2022 parodoje, kuri numatyta 2022 m. sausio mėn.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(3)
(34)

Komentarai ()

Susijusios žymos: