Kas sakė, kad Elonas Muskas vengia mokėti mokesčius? 2021-uosius milijardierius baigia sumokėdamas rekordinius mokesčius ir gali įeiti į istoriją

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

conjurer 2021-12-21 15:37
Čia ne stereotipai. Stereotipas yra kai tam tikrai žmonių grupei priskiri specifinę savybę, nes nemaža žmonių dalis toje grupėje pasižymi ta savybe (nebūtinai didžioji, užtenka kelių žymesnių). Pvz rusų youtuberiai pila informacinė šūdą lietuvos piliečiams. Na tikrai ne visi, bet celofalas labai stiprina šitą stereotipą. Ir politikoje ne visi vagys, stereotipiškai pagrinde rusai, arba tie kurie ateina į politiką pasidaryti patogesnių sąlygų savo verslui. Net nežinau ar tai galima vadinti vagimu, nes tai pasireiškia viešų ir privačių interesų maišymu, ką kartais galima vadinti tiesiog antipilietiška veikla.
Benediktas 2021-12-21 16:28
Na pvz siais laikais pagal tai, kaip žmogus apsirengęs, negali 100 atspėti ar jis labai turtingas ar ne. Pagal masina negali atspeti. Nes priklauso nuo to zmogaus prioritetų. Ir jei turtingas, tai nereiskia, kad jis vagis, narcizas, nejautrus ir t.t. Nes tokie dažni stereotipai.
immortallt 2021-12-21 16:36
Apmokestinimas atskirų sričių yra realiai korupcija. Negali tarktuoti asmens (fizinio ar juridinio) kitaip, nes jis sugeba dirbti geriau kurioje nors srityje. Iki tam tikro lygio gali bendrai be sektorių, taikyti protgresyvų apmokestinimą pagal pelno dydį, bet jei viršysi proto ribas - jis iškels visą pelną, kur apmokestins labai mažai. Stereotipais švaistaisi tu. Stereotipas dėl pedofilų visuomenėje yra kitoks. Jei tu sprendi apie visus vieno sektoriaus/profesijos asmenis pagal vieno iš jų veiksmus, tai gyveni kraštutinumų pasaulyje. Nesugebi atsieti individo nuo profesijos. Tarp kunigų daug pedofilijos skandalų nuėjo, tai pagal tave visus kunigus uždaryti į kalėjimą be teismo Stereotipų nereikia ignoruoti, juos reikia naikinti. Jei gyventi pagal stereotipus, tai moterims ir toliau reikėtų neleisti vairuoti, turėti teisę į turtą ir pan. Ne nu pypiec, manau, kad Karbauskis yra rusų agentas, nu 99,9%, tai pagal tave reiškia dabar visi verslininkai, seimo nariai ir baltaodžiai vyrai yra rusų agentai Dar nesupranti savo logikos ydų? Ir šiaip mokestinių lengvatų jam jau nebėra kur prasimutinėti. Šiaip per pastaruosius 6 metus jam dabar jau tenka mokesčių daugiau sumokėti. Bet tu dabar sulygini, kad visi, kurie yra verslininkai ir nueina į seimą yra rusų agentai - vagys. Blogiausia yra būtent, kai dėl vieno blogo pavyzdžio visus sulygini su tokiu pačiu, ir nebeskiri gero nuo blogo. Stereotipų kilmių yra įvairių, nuo siekio kažką sumenkinti ir užspausti į kampą, tiek iš praktikos gimusių, bet stereotipas geriausiu atveju sieja su didesne tikimybe tokio elgsenos modelio, bet ne faktu. Ir ta didesnė tikimybė gali būti tik 1%, gali iš viso nebūti tos tikimybės, nes tai melas. Bet tavo teiginiai kai prilygini visus verslininkus-seimo narius vagims yra šiaip šmeižtas, taigi, nusikalstama veikla. Stereotipai gali būti melagingi, visą eilę apie moteris turėjome. Visi verslininkai vagys - irgi labai stiprus. Celofanas yra tiek pat lietuvis, kiek Paleckis. Ištikimai rusams dirbantys. Jie, ir tokie kaip jie, siekia kurti tuos melagingus stereotipus. P.S. senelis mano savo 3 iš 4 vaikų smerkė už tai, kad jie verslininkai, o va dukra, kuri dirbo pas vieną iš sūnų juodą darbą, nes proto daugiau niekam neužteko, tai jau buvo garbingas užsiemimas. Kitaip sakant, verslininkavimas ar bet koks protinis darbas reiškė, kad esi amoralus, tinginys, vagis. Prieš 30 metų tai buvo vos ne visuomenės vertybė oficialiai. Ar tai buvo teisingas stereotipas tada ar tuo labiau yra dabar? Ir ar juo reikia vadovautis?
conjurer 2021-12-21 16:38
Na sovietų sąjungos laikais tai buvo labai taiklus stereotipas. Visi verslininkai buvo galimi tik sovietų valdžioje, nes visi turėjo šokti pagal jų reikalavimus, ir gaminti tai ką jie liepia. Ir visa sovietų valdžia buvo parazitai ir vagys. Pas mus šiek tiek pasikeitė, bet rusiją ir dabar valdo parazitai ir vagys. P.S. pastebėjau kad vėl patekau į milijardierių ginimo temą. Jau atsiboido. Taip niekas ir neatsakė į mano klausimą, ar jau mokesčiai sumokėti, ar dar ne. Tai kad negaučiau trečio įspėjimo už offtopic, einu iš čia. P.P.S pridėjau atsakymą į immortallt pranešimą.
Benediktas 2021-12-21 16:43
Prie ko čia milijardieriai? Pilna Lietuvoje žmonių, kurie gyvena geriau, nei vidutines pajamas gaunantys ir uzdirbantys pinigus verslo budu. Ir tikrai ne visi vagys, sukciai, narcizai ir storzieviai. Taip, cia yra padidintos rizikos zona tam, bet gal puse arba daugiau bus ne tokie.
conjurer 2021-12-21 16:54
Čia vis tiek middle class.
Benediktas 2021-12-21 17:00
Kiek pasgal tave per menesi turi uzdirbti, kad butu ne middle class?
immortallt 2021-12-21 18:16
Dauguma iš ties turtingų asmenų, tame tarpe ir Lietuvoje, tu niekada negirdėjai ir nematei, ir nerasi apie juos viešai beveik jokios informacijos, dar žiū ir nuotraukos nė vienos nerasi. Tu matai tuos, kurie už pinigus perka dėmesį, arba kurie iš savęs daro biznį ar reklamą savo verslui, ir tada darai išvadą pagal tai apie tuos, kurių nematai. Visada lengviau pastebėsi išsišokantį, nei vidutinį. Tik tu iš outlier'ių darai išvadą apie vidutinį. Conjurer, ne, turtingas nepasižymi tomis savybėmis, kaip ir lobizmas nėra nei korupcija, nei vagystė. Turtingiausias žmogus su kuriuo esu bendravęs daugiau nei 5 minutes, uždirba per dieną daugiau, nei aš per metus, o aš uždirbu jau nekukliai. Su juo važiavome kartu į Klaipėdą. Atvažiavo su Škoda fabia, poros metų, pats vairuojantis, nors galėtų ir vairuotoją turėti, apsirengęs paprastai ir gatvėje pasakytum kad koks eilinis meistras ar pan., tu gyvenime neatspėtum, kad jis bent jau vidutinių pajamų aukštesnėje pusėje. Turtingiausi žmonės dažniausiai atstovauja turtingiausius, o biedniausi biedniausius. Stebūklas! Prie to prieini - visi verslininkai vagys. Stereotipo panaikinimas niekaip nesusijęs su kažkokio veiksmo pašalinimu. Gali nė vieno korumpuoto nebūti, bet vis tiek visi seimo nariai bus vagys dar mažiausiai 30-50 metų. Ir juokingiausia tai, kad tie kurie rėkia, kad visi seimo nariai vagys, būtent ir renka tuos, kurie iš tiesų yra vagys. Ir kas tada juos gali pašalinti, jei juos po to vėl renka? Pašalinti gali tik pati visuomenė. O tu, kaip būdamas bent minimaliai labiau mąstantis nei vidutinis individas, turėtum jausti pareigą ne stereotipais visus sulyginti ir dar stiprinti tą pasipriešinimą, o tuos vagis, korumpuotus ir pan. įvardinti. Nes tavo stereotipų švaistymasis ne mažina korupcijos problemą, o ją didina. Nu kaip nėra šmeižtas, išvadini visus verslininkus esančius seime vagimis. Ar gali įrodyti, kad kiekvienas jų yra vagis? O kad kiekvienas kuris po sekančių rinkimų bus seime? Aukoti galima įvairiais būdais, jei aukoja iš asmeninių pinigų, mokesčiai sumokėti ir taikomos mokestinės lengvatos, moki kažkiek mažiau, bet moki. Liktų kišenėje daugiau, jei neaukotum ir pilnus mokesčius sumokėtum. Kas čia tau neaišku? P.S. lobizmas yra kai sieki informuoti valdžios atstovus apie sprendimo pasekmes ir sieki naudos ne savo įmonei, bet sektoriui. Pvz. šiuo metu ES atsiradę politikų, kurie aiškina, kad dujos yra strateginės reikšmės vidutiniu laikotarpiu, nes tai yra pereinamasis laikotarpis. Atsinaujinančių išteklių lobistai įsijungia, ir dalinasi informacija visais kanalais, kad dujos nebėra nei būtinos, nei tai pigiausias būdas pasiekti klimatui neutralumą, ir kad subsidijos į dujų infrastruktūrą yra iššvaistymas lėšų infrastruktūrai, kurios tuoj nebereikės.
conjurer 2021-12-21 18:55
Patys turtingiausi pasižymi. Bet ką galima vertinti žaidimo taisyklėmis, ir didžioje daugumoje žaidimų agresyvumas labai padeda. Jei yra 100 žmonių pradėjusių tą pačią veiklą tuo pačiu metu, iš jų išliks agresyviausias, greičiausiai suvalgys dalį kitų, o likusi tiesiog bankrutuos, ir jų klientai pereis tam vienam. Efektyvus agresyvumas priklauso nuo srities, IT tai pakolkas yra greita inovacija, bet senose versluose tai gali būti visaip. Ultraturtingi turi ir resursų ir įtakos pasikeisti įstatymus savo naudai, argumentuodami, kad tai padės sektoriui.
Benediktas 2021-12-21 20:47
conjurer, ką tik pasitvirtinai sau, kad visi vagys. Realybėje nėra viskas tik juoda, visi milijonieriai ir politikai vagys ir blogieciai. Kuo tiki, tą labiausiai ir pastebi.
vardasas 2021-12-22 01:16
Man patinka sitatas tinklapis, kiekvienas blaiviai mastantis analitikas suprastu kad artejant kaledoms cia idomiausiai pastaruosius 5 metus
immortallt 2021-12-22 09:30
Lenkijoje kelių būklė nebuvo stereotipas. Stereotipas dabar atsirado, kad Lenkijoje kelių būklė tragiška, kai jie pro Lenkiją nevažiavo jau 10 metų. Tai tarp baltaodžių vyrų žudikų irgi atsiranda daugiau nei kiekvieną mėnesį Lietuvoje, tai nereiškia, kad visi baltaodžiai vyrai Lietuvoje yra žudikai. Kaip tu nesupranti, kad vieno asmens veiksmai neužtraukia atsakomybės visai grupei? Stereotipai net per užmiršimą nedingsta, net priešingai, stereotipai gyvuoja labai ilgai, net kai jie nebėra aktualūs. Visas rusiškas brudas į Seimą ateina per rinkėjus, kaip siūlai rinkėjus valyti? Ir jie ateina per tą tavo platinamą stereotipą, kad seime visi vagys. Tai jei visi vagys, tai paksas, uspaskis, karbauskis yra atpirkimo ožiai, todėl jų reikia gailėti. Štai tau ir išrinkimo kelias tokiems. 150k€ turto kas padaugina Lietuvoje yra daug šeimų. Ir ypač jei turi omeny, ir NT turto brangimą. Kokiomis savybėmis pasižymi Bernard Arnault? Turbūt net nesi girdėjęs tokio - trečias turtingiausias pasaulyje. O Mukesh Ambani? Irgi ne? 10-tas turtingiausias. Žinai kokius 5 asmenis ir apie tai sprendi apie visus turtinguosius, t.y. imi ekstremumus ir darai išvadą apie visus Ir imi tų kelių asmenų viešą elgesį, kuris gali būti tikslingas ir visiškai neatsipindintis asmenybės. Esi girdėjęs apie socialines kaukes?
conjurer 2021-12-22 12:40
O tai nori pasakyti tu žinai visų finansus atmintinai, ir visus veiksmus, kuriais jie to pasiekė? Ir kad visiškai nebuvo jokių finansinių maklių tokio turto įsigijime? Gal pakalbam apie drakonus, kurie spjaudosi ugnimi? Nes atrodo realesnė tema.
Benediktas 2021-12-22 13:01
Seimas nėra grupė, o skirtingas grupes(partijas) apjungiantis darinys. Nori, kad kažkokia sukčių įsteigta partija išmestų kitus sukčius - taip nebus, nes jie saviakai. Tik balsuodami žmonės už partijas ir atlieka tą valymą. Esmė - atsirinkti partijas. Labai mėgstama balsuoti už naujas partijas, kur kaip taisyklė būna į gražius rūbus įvilktas naujas Rusiškas projektas. Ir ne tik Lietuvoje taip, o ir Vakarų Europoje. Patys žmonės tuos sukčius ir pakelia į valdžią, kai nesidomi į tai, ką jie darė prieš tai, o tiki tik, ką kalba ir žada.
conjurer 2021-12-22 13:17
Tas irgi svarbu, bet nevisada taip paprasta. Ne visi pilnai pasidomi, o kitų vertybės gali būti ne skaidrumas, o gėjų draudimas. Buvo čia nesenai straipsnis apie singapūro korupcijos išnaikinimą. Tai buvo padaryta ne įtikinant žmones kad tai blogai, bet per griežtesnę teisinę bazę. Lietuvoje tai nėra neįmanoma, kaip tarkim rusijoje ar lukašenkijoje.
sub 2021-12-22 13:26
Tai pakalbėkim ne būtinai apie korupciją, nors korupcija didžiausia bėda valdžioje. Bet aš matau ir kitą problemą, tai į politiką einančių ar joje ęsančių žmonių žodžio nesilaikymas. Prisižada, prisišneka, po pššš tuščia vieta iš pažadų. Pvz. Karbauskis ir Skvernelis - abu prisižadėjo, kad jei Skvernelio neišrinks, abu pasitrauks iš politikos. Pššš, šnipštas iš abiejų pažadų. O Lansbergis, tik sukilo visas ažiotažas, iš kart atsistatydinimo parieškimą ant stalo, va taip turėtų būt, o ne pažadai.
immortallt 2021-12-22 14:54
Būtent, kad tie kurie važiuoja per Lenkiją, nebemano, kad keliai Lenkijoje blogi, bet tie kurie nevažinėja, tai taip kalba. Ir teko ne kartą girdėti per paskutinį penkmetį. Užmiršimas žiūrint ko, fakto kad buvo įvykis, ar stereotipo. Čia kaip beždžionė su bananu kopečių viršuje. Pirma beždžionė lipa kopečiom banano ir gauna vandens visos beždžionės, tada iš 8 vieną išima ir įdeda naują beždžionę. Nauja beždžionė lipa banano kopečiomis ir kitos nutempa nuo kopečių ir gauna skūron. Ir taip keitė vis beždžiones, kol nebuvo nė vienos beždžionės likusios, kuri buvo apipilta vandeniu, ir vis tiek nuo kopečių nutempdavo ir sulupdavo. Štai tau ir stereotipas elgesio, be mąstymo, kodėl reikia taip elgtis. Faktas - pamirštas, stereotipas gyvas. Šiuo atveju asmuo yra veiksmas - šaltas dušas. Šalto dušo faktą panaikino, stereotipas liko - liksi kopėčiomis banano, nutiks kažkas blogo. Ne, aš nesakau, kad žinau visų finansus ar elgesį. Aš sakau, kad aš savo nežinojimu negrindžiu, kad tų kelių asmenų kuriuos žinau, kad visi turtingi yra tokie patys. Uždraudimas visam gyvenimui yra nesuderinama su žmogaus teisėmis. Bet net jei uždrausi, koks skirtumas, tu manai rusai ar šiaip nusikalėtliai pritrūks žmonių kuriuos iškišti galima? Ir į rinkimus eiti griežtai riboti negali, nes taip demokratiją apriboji. Žmonės turėtų būti pakankamai atsakingi, kad už tokius nebalsuotų. O gal siūlai ir už korumpuotus balsavusiems atimti balso teisę? Vėl grįžtam prie to, kad linkęs į kraštutinumus esi - juoda ir balta. Ir Singapūras nėra viskas ten gražu. Demokratijos ten mažoka. Persirenginėsi pamiršęs užsitraukti užuolaidas ir kas nors pamatys, gausi baudžiaką. Korupciją įrodyti yra sunku, o sodinti tik su įtarimais ar kai kaip ir akivaizdu, bet nėra tiesioginių įrodymų, yra dar labiau ydinga, nei paleisti. Pats dirbu su viešaisiais pirkimais, ir situacija Lietuvoje tokia, kad visi administruojantys prišikę į kelnes tiek, kad net informaciją, kurią įstatymas leidžia teikti pasiūlymų teikėjams, jie jos neteikia. Perteklinių reikalavimų prikiša tiek, kad po to nusipirkti nesugeba, skelbia iš naujo po 3 kartus pirkimą, ir įsigijimas trunka metus. Ir gal tik vienas pirkimas, kuris buvo už kapeikas, galėjau įtarti korupciją, bet pasiūlė gerokai mažiau nei aš teikiau pasiūlyme, tai man dzin, už tiek nebūčiau dirbęs vis tiek. Sub, kaip gali tikėtis sąžiningumo ir atsakomybės prisiėmimo iš žmogaus, kurį turtingu padarė rusai? Kuris valdžioje sėdi jau antras dešimtmetis, bet apsimeta, kad yra naujas? Kuris siekė atriboti Lietuvą nuo NATO ir ES? Taigi akivaizdu jei bent 5 minutes skiri. Kas iš to, tie kurie už jį balsavo eina su lozungu "visi vagys, bet jis gal mažiau vogs, nes jau daug turi" ar pan., kaip ir Zuoką palaikantys, visi pritaria, kad Zuokas prisivagė daug, bet pateisina "jis kažką ir darė", kai paklausi ką, tai sugalvoja gedimino pr. ir oranžinius dviračius. Viskas. Pamiršta šilumos kainas dvigubas. Tas pats Šimašius, biudžeto deficitą panaikino, sutvarkė reikšmingai tris dideles savivaldybes įmones, kitos mažiau matosi. Didžiąja dalimi supirko visiškai naują viešojo transporto parką ir per 8 metus visiškai tą pabaigs, atsirado ir paspirtukų dalijimasis, ir išsiplėtė car sharing, sutvarkė krūvas viešųjų erdvių ir t.t., bet žmonės aiškina, kad čia Zuokas padarė, bet kai rodai visus pradėtus teisinius ieškinius ir trikdžius projektams stabdyti, tada numykia, kad vis tiek visi vagia.
conjurer 2021-12-22 15:37
Pilnai pritariu. Tokie įstatymai gali pavirsti politinio susidorojimo įrankiais. Bet esama situacija irgi nėra tobula. Todėl bent stengiuosi pasėti sėklą kitų žmonių mintyse, kad čia dar kažką reikia daryti. Demokratija, skirtinai nei autoritarizmas, nėra galutinis tikslas, ar išbaigtas projektas. Ji turi tobulėti, adaptuotis, optimizuoti absurdiškas išlaidas. Siekti naudos kuo didesniam žmonių kiekiui, o ne įgalinti pavienius asmenis. Kitu atveju tai tiesiog fiktyvi priedanga.
sub 2021-12-23 08:47
Lenkijos keliai dabar vieni geresnių Europoje. Nzn iš ko kai kurie mūsų tautiečiai tyčiojasi, bet Lietuvos keliai dabar tokioj duobėj, nėr ką net lygint su Lenkija, kas daugiau važinėja tas mato ir jaučia. Autostradų ir greitkelių pirmosios juostos su duobėmis nuo fūrų ratų. Autostrados ir greitkeliai sulopyti lopais, nes tvarkyt visą autostradą reik pinigėlio, o pinigėlio nėra, nes išvagė klodami plonesnį asfalto sluoksnį nei turėtų būt. Miestų keliai irgi gan pobaisiai, kaip Selas apie Kauno buvūsi merą repavo "keliai kreivi, kaip meras", tai gar ir buvo palyginti keliai kokiems 2 meteliams, dabar vėl balaganas, net tam pačiam savanorių prospekte yra vietų, kur gali palikt dantis, geriausiu atveju.
immortallt 2021-12-23 11:44
Conjurer, tingiu viską komentuoti, tai reziumė trumpai, Singapūre šiaip jau vos ne autokratija. Kai ką pavyko jiems pasiekti ir pagerinti, bet lygiai taip pat turi kitų problemų. Taip, iš kalėjimo jei išeitų H.Daktaras jis galėtų kandidatuoti į Seimo narius. Lape būtų pažymėtas kiek kartų teistas. sub, tai kas važinėja, tas puikiai žino, kad Lenkijoje dabar jau keliai geri. Tie kas važinėjo anksčiau, bet nevažiavo paskutinius 10 metų, nematė, ir jie vis dar gyvena prisiminimais iš savo siauros patirties. Kas dėl kelių Lietuvoje, tai kelių išploninimas dar pirkimo sąlygose įvyko, siekiant sumažinti kelių kainą. Ir tas ateina šiaip iš labai objektyvių duomenų. Lietuvoje asfalto danga dengtų kelių turime 2-3x daugiau nei bet kuri kita šalis ES tiek imant per žmonių skaičių, tiek per BVP. Kitaip sakant, mes nesame ekonomiškai pajėgūs išlaikyti tokio kiekio kelių, ir mes asfaltuotų kelių prisidarėme gerokai per daug. Ir pernelyg plačiai išbarstę savo nedidelę populiaciją. Tikrai nesakau, kad kelių tiesime nėra korupcijos, yra, bet ne tiek daug, kiek dauguma įsivaizduoja.