Dar vienos sankcijos Rusijai: JAV svarsto uždrausti prekiauti „iPhone“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2021-12-23 11:58
straipsnis be pradžios ir be pabaigos. Rusija jau turėjo komentarų šia tema: http://m.technologijos.lt/text/cat/1/article/S-82777 atsakas į swift atjungimą būtų branduolinis. Ir jiem reikia uždrausti ne iphone, bet pašalinti rusų lokalizaciją iš windows/mac sistemų.
Benediktas 2021-12-23 12:16
HardAxe 2021-12-23 13:15
todėl, kad paskelbus apie swift`o atjungimą tai bus pirmas dalykas, kurį iš jų išgirsi. + dujų uždarymas vokietijai ir europai, elektros linijų sinchronizacijos stabdymas rytų europai. (čia trivialu, nes tiesiog negalėsim susimokėti už žaliavas/paslaugas, kad ir kaip jie norėtų jas tiekti). Aš nieko negasdinu. Bet kai mes sakom eikit po velnių su savo finansine sistema ir sekantį jų ėjimą, tai gal reikia būt pasiruošus sekančiam žingsniui.
Gedis 2021-12-23 14:19
Šiaip na lai neparduoda,vieninteliai kažko verti ir tėra jų tie iphonai,kitų firmų daug geresni bei žymiai pigesni.Čia tas pats kaip šuo sau į koją kąstų,arba gyvatė save nuo galo rytų.Kas dėl swift,jau su kitaicais pilnai gali pereit su nvs šalimis prie savo sistemos.Bet tada reikia suprast,kad vieniems rusams būtų sunku,bet kai ir kitaicai kartu,visų pirma nukentėtų labiausiai tie patys jav,netekę pinigų prekiaujant jų valiuta ir europa,o jei prisijungtų prie jų ir indai,tai būtų žopa.
Benediktas 2021-12-23 14:50
Tai pilni Delfio komentarai, kur perspėja dėl atominių bombų Lietuvai ir Amerikai ir sako reikia sustikt su viskuo, ką Rusija sako. Manai trūksta čia tos info?
Dziao 2021-12-23 18:09
Ot tai beda 5 fifos negales iphono rusine nusipirkt as to shudo ir uz dyka neimu
vanduo4 2021-12-23 21:23
Nebus sekančio žingsnio. SWIFT atjungimas yra santykių su Rusija nutraukimas, o ne jos puolimas. SWIFT yra JAV sistema, o ne Rusijos. - Rusija ir toliau gali prekiauti su Kinija per tą pačią SWIFT, bet visa kita bus užblokuota; - O jeigu ji imsis branduolinių veiksmų, NATO imsis irgi. Taip kad viskas pasibaigs atsiribojimais ir kiaušių matavimais.
Benediktas 2021-12-23 21:30
Nepamirškit, kad visi sankciniai žingsniai Rusijos atžvilgiu bus, tik jei ji pirma padarys tą blogąjį žingsnį, tai yra pati inicijuos karą. Niekas neatjunginės SWIFT, jei Rusija bus taiki kaimynų atžvilgiu. Būtų keista: Rusija užpuola Ukrainą, tada jai atjungia SWIFT. Rusija sako, ak jūs, taip, kaip jūs drisote! Šekit atominę - t.y. visška bandito pozicija. Kol kas Rusija bando parodyti, kad ji nėra banditas, o kaip tik gerietė, kas yra ciniškai juokinga - užgrobtas Krymas, Ukrainos sritys.
Micėacė 2021-12-23 22:37
Antraštė juokinga, nes ne „JAV“ yra iPhone savininkas, o privati kompanija. Aišku, Apple paklustų vyriausybės draudimui ir tiesiogiai į Rusiją telefonų nevežtų, bet kas trukdys rusams apsipirkinėti užsienio šalių interneto parduotuvėse? Ir dabar tai daro, visam pasauly visi žiūri kur pigiau, ieško nuolaidų. Arba draugiškos Rusijai šalys - Baltarusija, Kazachstanas - perims Rusijos rinkai skirtą dalį ir tieks jiems. Šiais laikais sankcijomis nieko nepagąsdinsi visiškai.
bmk1245 2021-12-25 19:23
Emmm... Čing čiongai pagąsdino teutonus, tie grasinasi nebepirkt prekių iš Lietuvos...Taigis...
HardAxe 2021-12-28 10:35
Yra dalykų, kurių nenupirksi kitur. AWS, Azure, Google debesų ban`as rusijos erdvėj atjungtų ne tik parduotuves, bet ir paslaugas, platformas. Tie patys rusų programuotojai nebegalėtų naudotis lyderiaujančiomis platformomis savo IT systemų kūrimui. Dėl atominių, tai pasiteisinimą (bent jau grąsinimui) lengva rasti. Tipo "mes čia aiškinamės tarpusavyje, o JAV mus puola, kai mes silpniausi. Reikia duoti atkirti ar parodyti pavyzdį kol dar turim jėgų. Čia gi finansinis puolimas". Kinija? Kinijai reikia jos šlamšto pirkėjų.Jei rusija nuperka daugiau šlamšto už EU/USA, tada jie eis su rusija. Kitu atveju liks su USA. Indija šiai dienai palaiko USA ir kariautų su kinija, jei tik būtų stipresni. Žiūr kaip vyko eskalacija Kašmyre. Yra dar Iranas ir Š Korėja, kurie palaikys bet ką anti-amerikietiško.
conjurer 2021-12-28 14:39
Realiai bet kas turintis daug servų gali teikti cloud paslaugas, jau yra ne vienas open source front-endas tam. Taigi apsunkintų startup'ų galimybes greit sukurti infrastruktūrą, nes būtų mažiau tutorialų, bet grubiai tie visi "cloud" yra tik serverinės. Didieji projektai turi savo servus, ir juos optimizuoja sau, taip mažindami kaštus.