Kas yra Kolektyvinio saugumo sutarties organizacija (KSSO), kurios „pagalbos“ sulaukė Kazachstano prezidentas: tarp jų ir baltarusių karių (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Azys 2022-01-06 18:49
kaip supratau, tai tokia valdžią užgrobusių banditėlių tarpusavio pagalbos sąjunga, tam atvejui jei vietinė liaudis galvą kelt pradės.
Benediktas 2022-01-06 18:55
Diktatoriai gina vienas kita. Kazachstano taip vadinamas prezidentas, nenustebino, veiksmais įrodė, kad yra Putino marionetė. Žinoma, atsiras sakančių, kad viską Amerika suorganizavo. Kazachstano žmonės "taukuose" maudosi. O valstybe isgauna apie 45% pasaulio urano ir daug naftos turi. Putinas jau 4 diktatorius apgyne nuo nuvertimo: Maduro, Asadas, Lukoshenka, Dabar šitas. Kadyrova padare diktatorium - 5. Su Janukovičium buvo blogai dar pasiruošęs, šį kartą jau reaguoja greitai, matosi, kad Ukrainos ir Baltarusijos pamokas išmoko. Jei ne Putinas, tai daug zmoniu butu gyvais like, daug pinigu neueje vejais.
vanduo4 2022-01-06 20:27
Tai puikus pavyzdys, kaip civilizacijos išradimai panaudojami blogiems tikslams. Tikriausiai todėl, kad neaišku kur ta riba. Betkokiu atveju gamta sutverta taip, kad neoptimalūs sprendimai, anskčiau ar vėliau subyra. Ir ta KSSO sistema byra iš vidaus, nereikia nei NATO.
kestutisz 2022-01-06 21:57
Tai, kad tame ir bėda, kad nelabai byra. T.y. na byra atskiras narys, o kiti (ypač vienas jų) "padeda". Nors įdomiausia tai trečių šalių pozicija šiuo klausimu - kažkas pradeda girdėtis tik kai jau batka pasisakė, nes tada jau aišku jog reikia sakyt atvirkščiai. Ir jokių ten notų/protestų (tik gražus raginimas „santūriai“ elgtis su protestuotojais) dėl tiesiog žudomų žmonių kol neaiški jų politinė pozicija. Juolab jei jie tikrai protestuoja tik dėl ten kažkokių kainų (kurios pas vakariečius paaugo dar labiau ir galėtų iššaukti dar didesnius protestus jei protestuotojai nebūtų užsiėmę antikoroniniais protestais).
Evil Goku 2022-01-06 22:28
Ten vietinės gentys, oligarchai ir kitos žmonių grupės nori persidalyti įtaką ir pinigus. Dar priedu saujelė ekstremistų (kur galvas pjausto), ir grupelės banditų (kurios plėšia turtą). Apie ėjimą labiau link demokratijos net nėra kalbos. Kazachstanas labai marga valstybė, praktiškai stebuklas kad ji iki šiol taip palyginus ramiai gyvavo.
Benediktas 2022-01-06 22:45
Pasidomekit apie diktatura Kazachstane, kiek laiko ji vyksta, kokie salies gamtiniai resursai, kiek zmoniu, kokie atlyginimai, tada nereiks spelioti, kodel kainu padidinimas tapo trigeriu. Tas pats su Baltarusija, tik ji neturi tokiu gamtiniu resursu.
sub 2022-01-07 09:12
Šalies sostinėje Nur Sultane (buvusioje Astanoje, pervadintoje pagal šalies autoritariniu lyderio Nursultano Nazarbajevo vardą) daug ką pasako, jeigu žmogus sau leidžia pervadint sostinę savo vardu, ten jis save laiko aukščiau visko. O Putinui gi tokie patinka, kaip Batia, Kadyrovas, va šitas Nur i chui snim. O mūsų skudurinis prezidentas gi dar sveikino visai neseniai Gruodžio 16 d. Nursultano įpėdinį su nepriklausomybės diena. Tik patvirtina, mūsų prezidentas yra skudurinė bobutė, kuris vapšė nieko neraukia apie geopolitiką. Ką jis banke veikė chui suprasi.
sub 2022-01-07 09:22
KSOO yra nesamanė, kas skaitė šį straipsnį puikiai supras, kad tai pinigų plovimo dar vienas projektėlis. Nes: 2016 m. balandžio mėn., kai kilo trumpas karas tarp KSSO narės Armėnijos ir KSSO nepriklausančio Azerbaidžano, Rusija jau buvo aprūpinusi Baku 85 procentus savo puolamosios ginkluotės. Tačiau Azerbaidžanas užpuolė Armėnijos valstybinę sieną Tavušo regione. KSSO valstybės narės buvo įpareigotos už tai pasmerkti Baku ir pasiūlyti pagalbą Armėnijai. Tačiau nė viena iš KSSO valstybių narių to nepadarė. Lygiai taip pat nutiko ir 2020 metų rudenį kilus vadinamajam 44 dienų karui Kalnų Karabache. Panašiai nutiko ir 2015 m., kai Turkija numušė Rusijos naikintuvą, KSSO nariai tik retoriškai palaikė Rusiją, siekdami subalansuoti savo gerus santykius su Turkija. Va tau ir KSOO ir bet kokie susitarimai su rytais, iškilus problemai, išspręndžiami pinigais, o ne kažkokiais susitarimais.
SPeed_FANat1c 2022-01-07 20:00
Nu del lektuvo iskridimo i turkija - ka tos nares turetu daryt? padet uzpult turkija? Jie cia yra kaip NATO, tai cia gynybos alijansas, tai ir neturejo nieko daryt, juk rusija pati iskrido i ta Turkija, nieks jos ten nepuole, turkai gynesi tik. Tai gerai kad protelio turi tos salys ir nepradejo dar pult turkijos del sio.
Benediktas 2022-01-07 20:06
Del Turkijos tai taip, bet Armenijai turejo padeti. Pasinjanas net kreipesi pagalbos.
immortallt 2022-01-08 19:52
Galima ginčytis. Baltarusijoje vienos derlinigiausių žemių. Turi vieną didžiausių telkinių fosfato pasaulyje, dar turi tik Rusija ir Kanada. Strateginis resursas. Mes Lietuvoje absoliučiai jokių išteklių neturime (na gėlas vanduo, žvyras/smėlis ir viskas), bet BVP per capita 3x didesnis nei Baltarusijoje, ir kiek daugiau nei 2x didesnis nei Kazachstane.
Benediktas 2022-01-08 20:02
Ok, nežinojau dėl Baltarusijos fosfato (dabar aišku, kodėl jie daug trašų gamina) ir derlingos žemės taip - svarbu, Kazachstane ju nera, bet Kazachstanas išgauna 40% pasaulio Urano ir turi daug naftos, cinko dar kitokiu metalu ir teritorija 12 kartu didesne uz Baltarusijos, o zmoniu tik dvigubai daugiau nei Baltarusijoje. Bet taip sutinku, Lietuvos pvz parodo, kad abieju šių valstybių žmonės negyvena, kaip galėtų gyventi grynai dėl valdžios. Tas pats su Rusija. „Pribaltika“ Putinui yra nemalonus pvz. Kuris postsovietineje SNG erdveje zmonems kuria konigtyvini disonansa.
kestutisz 2022-01-09 12:33
Lyginti skirtingų zonų šalis tais pačiais pinigias, hm, reikia dar perskaičuoti kokiu "batono indeksu" (Big Mac index - eurozona 5.02, ru - 2.27)
bmk1245 2022-01-09 12:45
Batonus šalin, argi PPP (purchasing power parity) nėra geresnis indikatorius?
kestutisz 2022-01-09 12:55
Gal, nežinau, čia jau skaičiavimai ir galima tempt į vieną ar kitą pusę. O batonas/burgeris - paprastas aiškus daiktas, gaminamas vietinėje rinkoje, kainuoja tiek kiek gali mokėti eilinis biurgeris. Anyway geriau nei tiesiog lyginti bvp kitų šalių fantikais :)
Arn4M 2022-01-09 20:19
Ką NATO padarė, kad jos narės Turkija ir Graikija nustotų žaisti karą palei savo sienas? https://en.wikipedia.org/wiki/Greece%E2 ... #Incidents
Benediktas 2022-01-09 21:22
Prie ko čia NATO, jei straipsnis apie KSSO.
Evil Goku 2022-01-09 21:56
Na NATO buvo įkurta, norint atgrasyti SSRS nuo karinės ekspansijos, reikalui esant kolektyviškai gintis. KSSO buvo įkurta, kad Rusija galėtų kištis į savo vasalų vidaus reikalus, jei kiltų grėsmė, kad bus nuversti palankūs režimai.
sub 2022-01-10 08:42
Prie ko čia NATO? Jei du debilai broliai susimuša dėl kažko, tai tėvas kaltas, ar broliai? NATO saugo nuo išorės grėsmės, vidinės intrigos neturėtų nukreipti dėmesio nuo svarbesnių dalykų. Be to NATO tarpininkauja susitarimo ir konflikto išvengimo reikaluose.
Arn4M 2022-01-10 20:23
Tai kaip KSSO turėjo spręsti teritorinį ginčą tarp Armėnijos ir Azerbaidžiano? Pats atsakėte, kad NATO tikslas taip pat kitas ir jie į kovą tarp dviejų narių nesikiša. Juolab kai abi pusės pačios provokuoja konfliktą.