D. Trumpo „Truth Social“ programėlė jau netrukus pradės veikti: ar ji bus „Twitter“ klonas?  (61)

Buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo naujasis socialinis tinklas „Truth Social“ pradės veikti „iOS“ operacinėje sistemoje jau labai greitai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo naujasis socialinis tinklas „Truth Social“ pradės veikti „iOS“ operacinėje sistemoje vasario 21 d., skelbiama „App Store“ sąraše.

Primena „Twitter“ kopiją

Programėlę kuria „Trump Media and Technology Group“ (TMTG) – naujoji Trumpo žiniasklaidos bendrovė, kuriai vadovauja buvęs JAV respublikonas Devinas Nunesas.

„App Store“ pateiktų ekrano nuotraukų matyti, kad „Truth Social“ labai primena „Twitter“ kloną. Vienoje ekrano nuotraukoje parodytas profilio puslapis atrodo beveik taip pat kaip „Twitter“, o prie pranešimų yra atsakymų, retweet'ų, patiktukų ir dalijimosi piktogramos.

Programėlės aprašyme „Truth Social“ kiekvienas atskiras pranešimas apibūdinamas kaip „tiesa“.

Socialinio tinklo dizainas, panašus į „Twitter“, beveik neabejotinai nėra atsitiktinis. Daugelį metų „Twitter“ buvo mėgstamiausias D.Trumpo platforma, kol 2021 m. sausį, netrukus po sausio 6 d. kilusio sukilimo JAV Kapitolijuje, buvęs prezidentas buvo pašalintas iš šio socialinio tinklo su draudimu kurtis naujas paskyras, praneša „The Verge“.

 

D.Trumpas bandė kurti savo tinklaraštį, bet jis nesulaukė tokio pasisekimo, kaip jo buvusi „Twitter“ paskyra.

Neaišku, ar vasario 21 d. taip pat bus galima naudotis „Truth Social“ internete ir (arba) „Android“ operacinę sistemą palaikančiuose įrenginiuose.

Jei dabar apsilankysite „Truth Social“ svetainėje, joje yra tik mygtukas, skirtas iš anksto užsisakyti nemokamą programėlę „App Store“ parduotuvėje ir forma, kurią galite užpildyti norėdami prisijungti prie laukiančiųjų sąrašo. Taip pat neaišku, ar socialinis tinklas, kai pradės veikti, bus skirtas tik asmenims su kvietimais.

 

„Truth Social“ jau pradėjo veikti beta versija, skirta „tik kviestiniams svečiams“, – teigė D.Trumpas, gruodžio mėn. paskelbdamas apie TMTG partnerystę su vaizdo įrašų dalijimosi svetaine „Rumble“ (kuri „Truth Social“ teiks vaizdo įrašų ir transliacijos technologiją).

15min primena, kad gruodžio mėnesį naujoji D.Trumpo socialinės žiniasklaidos įmonė išplatino pranešimą dėl 1 mlrd. dolerių investicijų pritraukimo iš investuotojų prieš planuojamą kotiravimą biržoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(9)
(0)
(9)

Komentarai (61)