Pasiūlė naują energijos kaupimo būdą: dirbs bent 20 metų ir puikus efektyvumas - kaip veikia jūros dugne esanti „Ocean Battery“? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

[-.-] 2022-01-18 18:20
10 MWh nėra daug, pvz tiek energijos gali sunaudoti 1000 butų per 1 dieną. Aišku didelis privalumas, kad įranga neužima vietos gyvenvietėse. Daug betono turi būti pripilta, kitaip ar nepakils į jūros paviršių rezervuaras, kai bus išpumpuotas vanduo į pūslę? .
immortallt 2022-01-19 21:32
Na gali sunaudoti, bet Lietuvoje tiek sunaudoja apie 2000 butų. Vidutinis vartotojo suvartojamas kiekis tik 120 kWh. Betoninis rezervuaras tikrai neiškils, nes bent iš video nepanašu, kad būtų tokia didelė ertmės proporcija su kiauryme. Šiaip tas aukščių skirtumas lieka gan nedidelis. Įdėjus tą pačią pūslę į vėjo jėgainę, energijos kaupiamos kiekį stipriai padidintų. Beje, nereikia sukaupti labai didelių kiekių energijos, kad užtikrinti stabilų veikimą. Jūroje, kad visai vėjo jėgainės sustotų - tikimybė maža. Ir tai trūkumas elektros susidarytų dieną. O jei vėjo dieną nėra - reiškia aukštas slėgis, giedra, puikiai veikia saulės elektrinės.