Pasiūlė naują energijos kaupimo būdą: dirbs bent 20 metų ir puikus efektyvumas - kaip veikia jūros dugne esanti „Ocean Battery“? (Video)  (2)

Kad ir kaip būtų naudingi atsinaujinantys energijos šaltiniai, juos reikia papildyti energijos kaupimo sistemomis, kurios saugotų ir į tinklą atiduotų energiją tuo metu, kai nešviečia saulė ar nepučia vėjas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Ocean Battery“ yra naujas energijos kaupimo sistemos sprendimas, kuris veikia panašiai kaip hidroelektrinės užtvanka jūros dugne.

Olandijos startuolio „Ocean Grazer“ sukurtas „Ocean Battery“ skirtas montuoti jūros dugne šalia atsinaujinančios energijos generatorių jūroje, pavyzdžiui, vėjo turbinų, plūduriuojančių saulės energijos jėgainių, potvynių ir bangų energijos sistemų. Energijos kaupimo sistemą sudaro trys komponentai, kurie kartu veikia panašiu principu kaip ir vandens užtvankos.

Jūros dugne palaidotas betoninis rezervuaras, kuriame yra iki 20 milijonų litrų gėlo vandens, laikomo žemame slėgyje. Siurblių ir turbinų sistema sujungia šį rezervuarą su lanksčia pūsle jūros dugne. Perteklinė elektros energija iš atsinaujinančių šaltinių gali būti panaudota vandeniui iš rezervuaro pumpuoti į šią pūslę. Kai reikia energijos, ši pūslė atsipalaiduoja ir, veikiama virš jos esančio jūros vandens slėgio, išspaudžia vandenį atgal į rezervuarą, suka turbinas, kad generuotų elektros energiją, kuri tiekiama į tinklą.

 

„Ocean Grazer“ komanda teigia, kad sistemos efektyvumas siekia 70-80 procentų ir ji turėtų veikti neribotą skaičių ciklų per ilgesnį nei 20 metų veikimo laikotarpį.

 

Ji taip pat gali būti keičiama ar papildoma – kiekvieno betoninio rezervuaro talpa yra 10 MWh, todėl jų pridėjus daugiau, bendra talpa gali padidėti. Taip pat galima pridėti papildomų siurblio ir turbinų mechanizmų, kad būtų padidinta galia, jei staiga prireiktų daugiau energijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(5)
(10)

Komentarai (2)