Kaip Turkijoje pagamintas Ukrainos dronas tapo aukščiausios įtampos su Rusija tašku: ar „Bayraktar TB2“ dronai taps Ukrainos panacėja? (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

dainius.tamošaitis 2022-01-20 18:06
Viena po kito bus sunaikinti dronai oro ginybos sistemos Buk-M1 . Gal del to ir Turkai praso rusiu kad nepultu ukrajinos nenori blogos reklamos.
Kyborg 2022-01-20 20:01
Čia Kiseliovas ar Solovjovas taip sakė? Gal jau laikas pasikeist nicką į Vasia Duračiok ?
dainius.tamošaitis 2022-01-20 20:16
Jai bus karas pamatysit kad nieko verti dronai pries normalia oro ginybos sistemas ir apmokyta personala.
Leonas 2022-01-21 02:47
Rusai pasiekė tokį psichozės lygį, kad iš jų spangaliojimų galima puikiai strateguoti tai ką jie sako, kad NATO daro nors iš tikro nedaro. Pvz. spangsta apie tolimąsias raketas šalia savo sienų? Puiku vadinas reikia išdėstyti tolimasias raketas šalia Rusijos sienų. Bijo, kad bus atsiimtas Karaliaučiaus kraštas? Nusotabi mintis - tą įtraukim į savo gynybos strategiją, o atėjus dienai X tą Karaliaučių ir atsiimsim. Ir taip toliau. Tiesiog reikia gaudyti puikias mintis ir patarimus ir darykim tai ką jie sako ko jie bijo A ir dar - Rusija yra federacija iš daugybės tautų ir teritorinių vienetų. Tai reikėtų skatintint separatistinius judėjimus Rusijos gilumoje, remti Sibiro liaudies, Tuvių liaudies republikų atsiradimus ir t.t. Tikroji Rusija yra tik Maskva ir Piteris, visa kita laikinai okupuotos teritorijos ir neteisėtai eksploatuojamos. Kinai jau savo reikalus ten tvarkosi, tvarkykimės ir mes, nes Rusijos dienos jau suskaičiuotos
Aklas 2022-01-21 04:40
Oo trolis dainius tamosaitis Net lietuviska klaviatura isijunges... Beda ta, kad putinas ir pradejo verkti del tu dronu, ir bent kruopele tiesos butu ka cia bandai burti, jiem butu dzin ir nebutu triuksmo.
Talkatif 2022-01-21 07:29
Rusija labai mėgsta kariauti per olimpiadą.
punktyras 2022-01-21 08:24
Tamstos žiniai, karas vyksta jau 8 metus. Ryškiausias pasiekimas ne prieš dronus, o prieš keleivinį lėktuvą. Tuo tarpu dronai sprogdina karinę techniką nebaudžiami. Iš kur staiga normali OGS ir apmokytas personalas rasis?
jordanbn2 2022-01-21 10:05
Principe tai taip, rusai etniskai nera didele salis, tiesiog uzgrobe tuo metu mazai issivysciuses teritorijas. Ir jeigu amerika ir australija igijo nepriklausomybe, tai sibiro ir uralo tautoms tai kazin ar pavyks. Na tie jakutai tikrai ne rusai, jie net rusiskai sneket nemoka, tai kai kas galvoja kad jie rusai. Na atrodo susai turetu moketi sneketi rusiskai, jeigu jie rusai. Tipo visai tupiems, Rusai vadinasi rusais del to kad sneka rusiskai, ir ju tevai sneka rusiskai. Aisku jei ismoksti mokykloje kalbeti rusiskai -netampi rusu. Tipo bando irodyt kad cecenai,ciukciai jakutai tai rusai, tai kad jie nesneka rusiskai. Tik velaiu jeigu reikia ismoksta rusiskai gal dar kokia kalba kalbeti. Nes ciukciai sneka ciukciu kalba, jakutai jakutu. cwcwnai cecenu. Tipo uzknisot su kvailais rasiniais, jo apsimetam kad visi nerusai gyvenantys rusijoje rusai
jordanbn2 2022-01-21 10:12
Gerai skiedzia rusijos valdzia, jiems nerima kelia kad ukrainai ir kitoms buvusioms tsrs salims nato parduoda ginklus. Idomu kodel? Ta prasme kai jie patys pardavineja ginklus tai viskas gerai? Ten na debilai konkretus, tokius kaltinimus kelt normaliam nedebilui butu taip geda, nes tas pat kas prisipazinti -as debilas. nieko stebetino, juk rusijoje daugeli metu vygdoma eugenika, visi protingesni buvo saudomi ir tremiami. Kai tuo tarpu kitose salyse atvirksciai, eugenika irgi buvo populiari, tik ten naikino debilus, na rezultatas, aiskus
Kirtiklis 2022-01-21 10:14
Žinoma bijo dronu. Atskrenda tyliai ir naikina burlokus ju pačiu apkasuose, technikoje. Gruz 200 tampa, traša augalams.
kestutisz 2022-01-21 10:33
Nelygu kiek tų "dronų". Pigius medinius sklandytuvus desantininkams dar WWII naudojo gabenti, šiais laikais gali debesį tokių iš putoplasto paleisti surinkti visom raketom (o jos tikrai palyginus brangios, net ir rusiškos).. Iš esmės net nereikia visų - užtenka pamatyt iš kur leidžiamos.
Niemand 2022-01-21 10:38
Jau buvo karas Armėnija vs. Azerbaidžanas, pastaroji pusė su turkiškais dronais laimėjo į vienus vartus. Armėnijos Buk-M1, o taip pat S-300, Strela ir Shilka oro gynybos sistemos buvo visiškai bejėgės. Galbūt S-400 suveiktų, bet ten vienas šūvis kainuoja daugiau už vieną turkišką droną. Be to, turkai turi nusipirkę S-400 ir labai tikėtina, kad "paskiepijo" savo pačių dronus nuo šitos sistemos.
dainius.tamošaitis 2022-01-21 10:39
Viena karta panaudojo ukrajina drona sunaikinti technika ir donbase nebuvo jokios oro ginybos sistemos kad drona sunaikintu. Tai jusiu informacija yra isgalvota.
Niemand 2022-01-21 10:40
Azerbaidžianiečiai tam senus kukurūznikus įdarbino. Įmetė ant greitųjų primityvų nuotolinį valdymą ir paleido priešais dronus
dainius.tamošaitis 2022-01-21 10:43
Jau buvo kalbeta apie armenija kad neturejo personalo apmokyto naudotis oro ginybos sistemomis ir radarais. Buvo rusai skyre pinigus apmokyti kareivus bet del korupcijos niekas nieko nedaria. Yra libijos konfliktas kur sustiko rusai ir turkai bet is ten tiesogines informacijos mazai sunkiu tikra nuomone susidaryti. pagal nepatikrinta informacija libijoja buvo sunaikinta 8 rusiu oro ginybos sistemos kitoja puseja 70 dronu buvo sunaikinta bet nera rimto saltino kad tokia informacija patvirtintu.
Arn4M 2022-01-21 16:25
Tikrai ne. Dėl kainos/keliamosios galios montuojama tik būtina įranga. Norint sužinoti, kad į tave nusitaikyta, reik integruotų daviklių. O jų TB2 neturi ir neturės. Paprasčiausiai šis dronas per mažas/per lėtas. Net aptikęs raketą negalėtų padaryti išvengiamųjų manevrų. Tik nuo peties paleidžiamos bei trumpo nuotolio oras-oras raketos taikinius randa pagal taikinio paliekamą šilumos pėdsaką. Tokioms raketoms suklaidinti naudojami masalai (flares). Visos kitos sistemos yra valdomos radarais arba naujos kartos raketos geba pačios rasti taikinį pagal pateiktą galimą taikinio atvaizdą (electro optical targeting). Nuo jų "vaistų" nėra. Tik arba išvengti arba bandyti numušti artėjančią raketą. O tai vėl gi nėra ir vargu ar kada bus diegiama į dronus.
HardAxe 2022-01-21 17:32
aš irgi apie tai galvočiau. Labai keista, kad niekas taip nesielgia. Kad ir izraelio bombardavime, kodėl nebandė užspamminti jų apsaugos tuščiom praktiškai fejerverko stoliaus raketom?
Kyborg 2022-01-21 17:43
Tu kažkaip "skiepus" keistai įsivaizduoji, raketų suklaidinimai ir pan. O gal vis tik turint S400 radarus ir išsiaiškinus jų veikimą, paprasčiau yra modifikuot paties drono dizainą, kad jį sunkiau aptiktų, ar galų gale aptikę negalėtų suprast koks tai objektas? Turint omenyje raketų brangumą, tikrai aklai į bet kokį radare pasirožiusį objektą niekas nešaudys.
Kyborg 2022-01-21 17:51
Nes aklai į viską kas pasirodo radare niekas nešaudo, potencialus taikinys turi atitikt tam tikrus kriterijus. Kaip Niemand ir minėjo, azerbainiečiai klaidinimui naudojo kukurūznikus kurio skrydžio greitis, dydis, panašus kaip Bayraktar. O kaip palestiniečiai galėtų imituot savo primityvias raketas? Tik tokiom pat raketom.
kestutisz 2022-01-21 17:56
Tai, kad raketoj (gal net branduolinėj) pati brangiausia dalis ir yra pati raketa. Ką tas sprogmuo.