„Renault“ paskelbė, kada Europoje pardavinės tik elektrinius automobilius - turi ir planą B

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

donatasv 2022-01-24 18:49
Dacia parodė pigų elektromobilį 17.5k eurų max 125km/h kibiras nuvažiuoja 230 km 1 įkrovimu didinant nuvažiuojama atstumą kaina auga kartais. Normaliasnis elektrinis hechbekas 40k. Pačių batareikų kaina kris, kad ir iki 100$ už kwh bet kaina pritemt iki dabartinės benzino bus labai sunku. Dacia sandero benzininis 10.5k eurų. Palyginimui opel korsą kibiras: Benzinas pigiausias 16k Elektrinis pigiausias 32k Pereiti vien prie elektromobilių tai taspats kas peršauti sau koją. Toks kaip tesla gali žaist, bet reno greit ateis galas. Jei į Europą ateitų kinas tai reno su savo grabais greit išnyktų. Jei lyginti pagal atstumą reikia bent 100kwh batareikos tai 100$ tikrai ne ta suma kuri pajėgs konkuruot su benzinu dyzeliu. Apie antrą mašiną elektromobilį galvočiau ir pats. Vien dėl kainos 100km turint saulės panelės ant stogo, nes nuvažiuojam su šeima apie 25k km per metus. 80% mieste. Tai leistų sutaupyti bet dacia? (kitos neįperkamos)
AAA000 2022-01-24 22:07
taigi temps iki paskutinio raso. ir pigaus Dacia elektrinio dar 15 metu nebus as manau kokie elektriniai nisanai ir opeliai greiciau atpigs iki 15-20k€, negu reno kazka padarys aplamai... tegu mirsta. nors busikai man ju siektiek patinka. kad isokt Lietuvai i masini elektromobilizma, as manau minimuma dar beveik dvigubai reikia pakelt... taip pat isgriaut masiskai tuos sovietinius kumetynus - tipo visokie dviauksciai-triauksciai, keturbuciai-astuonbuciai+ ir panasius. perdaryt bent jau i kotedzo tipo (jei imanoma). sunaikint situ mini sovietizmu centralini sildyma su parama elektriniam. nors butu dar geriau patvirtint mokesciais nepersekiojama privacios valdos standarta - sakykim 12,5-25-50 aru ribose kazkur. vienam-seimai-kaimo vietovei. su sakykim valstybes parama saules elektrinem 10-20-40kw (50-25% remimas) atitinkamai. ir ikrovos tasko-dvieju elektromobiliui pastatymu (100% remimas) su stovejimo vieta-dviem(remimas 100% jei ikrova prieinama visuomenei) . vien nusipirkt elektroratus nepakanka... as buciau visom keturiom uz - jei tokie ateitu valdzion... net konservuotiem vagim atleisciau uz visas ju nesamones
donatasv 2022-01-24 22:32
20/40 kw čia kam tiek? Verslą daryt nebent. Dabar yra oras vanduo, namas kolkas nėra labai aukštos klasės šildysiu tik vasarą, bet ir tai su mano skaičiavimais dviem elektromobiliais turėtų užtekt 12kw. Nu jei renkantis planą palikt valstybei 33% tada 16kw. Elektros netaupom viskas A++ klasė išskyrus sena i7 norėtųsi į obuolį su nauju procu pasikeisti.
AAA000 2022-01-24 22:46
tu gal nesusidures - ziema fotovoltas gi negamina. kazkur 4 menesius. plius vienintelis "pasaugojimo" planas, kuris apsimoka - tai kai uz pasaugojima apsimoki perteklinem kwh. o kainas matom - ne maziau puses paims. ir dideja "pasaugojimas". taip kad drasiai daugint tuos savo "vartojimo" kwh bent is 3-4 kartu. suprask, kad jei bus "per daug" - saules elektrine uzsistabdo be jokiu problemu. kiekviena sekunde. bet jei bus "per mazai" gaminimo pajegumo - tu mokesi is savo kisenes PILNA pirkimo kaina. ir trukumai tesis MENESIUS-PUSMETI... elektromobiliu ikrovimas irgi nera efektyvus procesas, ten rezimai visokie... ribojimai... konvertacijos (kol nera normaliu standartu)... nama tu gali pasistatyt kokio nori taupumo (siluminio energetinio taupumo). elektromobiliu ir ikrovimo - negaminsi pats deja pagal norimas savybes... o vaziavimo energetines sanaudos is esmes gali net sildymo energetines sanaudas virsyt... ir kartais... net jei apsiskaiciuosi - nu tai sildomas baseinelis-kubilas koks salia namo/rusy gales atsirast ar "atsilikusi" infrastrukturoje kaimyna ikrausi, koki imortala pvz...
donatasv 2022-01-25 00:18
Lietuvai padengti elektros poreikius ir kišt viską į saulę tai yra didžiausias marazmas, čia ir 40kw nepadės. Sistemą reiktų keist. Privačius namus kišt ant saulės baterijų, butus skatinti investuot į vėjo elektrines. Tada būtų galima nors šiek tiek stabilizuoti.
bahuriux 2022-01-25 00:40
AAA000 tai jau apsimoka SE? Jo linksma skaityti tavo nuomonės kaitą ir (ne)logikos vingius. Netaip senai sakei SE Š ir niekada neatsipirks, dar sakei nusiluplti nuo sienų polistirolą nes namas peršiltintas. Įdomu tavo nuomone būna termosas perdaug gerai laikantis šilumą ir jie būna tai gal jame reikia pamažinti vakuumą, kad nebūtu toks eefektyvus? Dar sakei geriau jau vdv ggeneratorius apsimoka nei SE (gal dar iš įmonės kurioje tu dirbi ir gal vogtas benzas jam iš tos pačios įmonės), na taip nesakei nes nutylėjai, bet aš tarp eilučių perskaičiau taip. Jei rimtai tu truputi nesusigaudai buhalterijoj yra skirstymo fiksuotas mokestis tarkim ~5,5ct už kWh atsieit pasaugojimą, o energijos kaina svyruoja bjržoj. Kadangi energijos kaina dabar didelė 20-50ct/kWh skirstymo proc yra mažas procentine išraiška, todėl šiemet pasaugojimo procentas bus ne 41, o 33 proc ir tai visada keisis, priklausomai nuo skirstymo ir energijos kainos santykio. Taip rimtai jūs dabar mokat už elektrą mažiau nei ji kainuoja realiai. Vasaros sąskaita nes tikimasi, kad vasara atpigs. Kitas bajeris kuo el. enegija biržoj aukštesnė, tuo labiau apsimoka SE intuityvu ar ne, bet dar ne viskas mažėja ir skirstymo procentas galutinėj kWh kainoj. Apskritai kas turi SE tik džiaugsis jei biržoj kaina bus kad ir 1€ už kWh nes pasaugojimas bus kokia gal tik 10 proc. Mano 10kW SE žiemą gamina mažai, nu ir kas tai išsiskirsto per metus svarbu tik metinė gamyba. Vakar pagamino 6,7kWh buvo apsiniaukusi diena, šiandien 2kWh dar labiau apsiniaukusi dienaa ir lijo visaą dieną, bet per metus iš 10kW instaliuotos galios 10000kWh, mano atvenu 9000-9500, nes kampas mažas. Dėl visokių tavo pageidavimų, kad valstybė kompensuotiu SE tai panašiai dabar ir yra, kokios problemos kreipkis į apva. Aš nesenai atgavau beveik 3200€, kai mokėjau už SE 7k€. Aš turiu kitokių pageidavimų norėčiau iš paskolos stayti didžiulį komercinį SE parką ir gauti paramą nežinau kiek tas realu Lietuvoj.
AAA000 2022-01-25 01:18
as nematau tikslo gyvent termose. tu kazkaip isvartai pagal save pastoviai as tik sutinku, kad is namo galima padaryt termosa. niekur negincijau, kad tai neimanoma ir kas is to? pabezdesi ir kvepuosi paskui sudu menesi - nes oro nuotekius reikes saugot pagal A+++ parametra del pasaugojimo. tu gal manai, kad jei visi negamins ziema 4 menesius ir visi "pasisaugos" - tai ta elektra is vasaros pati ateis? ir dar su vasarinem kainom? tame ir esme, kad jei tu nebalansuosi savo galingumu pats is saves - tu mokesi uz paslauga kitiems. ir pas tave idomi buhalterija - procentine kazkokia. tu gal ir algas gauni procentais? as tai gaunu eurais, o ne pagal birzos kainas. ir man jei pasaugojimas kainuoja 10 centu uz kWh, tai jokio sirtumo ar tie 10 centu uz kWh sudaro 10% nuo euro ziema, ar 33% nuo 30 centu vasara... man jie kainuoja tiek pat brangiai... va jei man moketu uz pertekline, kad ir pagal birzos kainas pinigais - tada rupetu. rupetu pasididint gamyba kai brangu. dabar tai rupi tik kvailiams ir imortalams, kur nesupranta kas yra atsipirkimai, rinka ir dalyvavimas joje
donatasv 2022-01-25 01:19
Jei realiai prieš metus elektra man buvo 13ct kwh tai su pasaugojimu 5.5ct elektrinės atsipirkimas realus buvo vos ne 10 metų, tai tikrai dvejojau ar statyti ir čia nieko keisto. Dingo dvejonės kai pasiūlė 18ct už kwh.
bahuriux 2022-01-25 13:42
Taip aš ir noriu kad būtu skaičiuojama palei rinkos kainą mano pagaminta ir priduota į tinklus el energija, juo labiau techninės sąlygos tą laidžia, nes apskaita autoamtinė teikai ataskaiats eso kas valandą apie suvartojimą ir gamybą ir aš galiu pasižiūrėti eso tinklapy visą staistiką. Padarys ir šitą tik laiko kalusimas ES privers vistiek ir galbūt tokie veikėjai, kaip tavo nemegstamas immortall dėl to stengiasi. Paskurinį sąkinį rašei vėl apsvaiges nuo bezdalų nevėdintam kambary?.
AAA000 2022-01-26 04:15
--- jo jo - kruony kaups kruonis yra paros ciklo irenginys. biski pamodernizuotas. o tau kaups vasara ir ziema pardavines pries tokius briedus rasinedamas perskaiciuok Kruonio paramrtrus metinim ciklui. ir kiek tada kainuos kwh. nes jie net paros cikla daro is esmes su nuostoliu - losia i pliusa tik del paros gaminimo skirtumu. vieno bloko modernizacija - jei vertint parametrais - tai sita nuostoliu marza leido istempt geriausiu atveju iki keliu paru. jei tinklas bus subalansuotas (pvz saules-vejo geresne propircija) - elektros paros kainos sokinejimas susitrauks. marza vel bus nuostolinga. ir situs minusus dengsim mes visi. nes paslauga nukeliaus i skandinavija. ju metinio balansavimo marza geresne. cia ne elektra paprangsta. o mes perkam metini balansavima. o tarpininkai nusigriebia greitine - kai marza teigiama. i oaskui prasideda "tiekimo neuztikrinimas", "kainu kilimas", "komisijos reguliavimas" ir kiti vogimai. pvz garantinis tiekimas nebeipareigojamas net metams... po pusmecio numetines "nenaudingus" tu suvoki koks cia masinis apvogimas? nes i tokia kategorija patenka gal vos ne du trecdaliai elektros vartotoju. o tokie kaip imortalai visa gerkle svaigsta kad cia kazkokios tinklu optimizacijos, inovacijos ir rinka atseit kazkokia... monopolineje visuomenineje paslaugoje? skaiciuot ismokit vienakart sanaudas ir kwh tikraja pagaminimo verte... kai sugebesi ipirkt savo metiniam suvartojimo kiekiui pilna akumuliatoriu komplekta - tada galesi kazka man aiskint apie tuos savo rekuperatorius ir pasaugojimus. tu net 0,1% neiperki, o dar kliedi apie namo individualia energetika... sedi saldytuve - energetiniai mainai nevyksta - ir kliedi jis cia, kad jam kazkas atsipirkineja ir dar aiskina apie kainas... afigieni pelnai eurais kazkokie nuo nevartojamu kwh atsipirkinejimo... kai mano poziuriu tu esi bomzas ziemos sezonui apsivyniojes laikrasciu... nes laikrascio sluoksniai sildo ir dregme sutraukia. tik tavo laikrastis namo dydzio ir su daugiau skyluciu... o realiai tu energetinio vartojimo ubagas kazkoks, kuris ant maisto taupo - rezime 10% nuo ES vidurkio... ir daug investavo is laikrascio i kartona... su elektromobiliu toks bajeris nepraeis. elektromobiliai vazineja ant realiu kwh suvartojimo, o ne ant taupymo ir elektros tinklu optimizacijos vartotoju ismetimo-neaptarnavimo saskaita. apsiltinti ar sumazinti iki super mini kibiro elektromobiliai toliau nenuvaziuos ir daugiau keleiviu neperves
bahuriux 2022-01-27 10:01
AAA000 aš tau rimtai sakau išsivėdink kambarį, o gal vaistus pamiršai išgerti. Energijos (švaistymo) magnate, suvartojantis 100kWh per mėnesį, pats rašei, aš anot taves energijos bomžas sunaudoju 400-800 mėnesiui ir nuo šiol tai bus vien tik atsinaujinanti energija, kuri man nebekainuos nieko. Ant kiek reikia būti atsilupusiu, kad nemokėti pasiskaičiuoti, kur reikia investuoti ir ką daryti, ko nedaryti, kad būtu gyventi komfortas 100% ir tai nekainuotu po nedidelės investicijos, arba atsiporktu per kelis metus. Baik kliedėti su visokiais akumuliatoriais tau reikia pats ir pirk juos man jų nereikia kaip ir likusiems 99,9% įsirengusių SE. Tavo nusišnekėjimo lygis panašiai kaip siūlytum visiems troleibusams susidėti 100000kWh akumus kad užtektu metams, kai jie visada tinkle pajungti Jei esi energijos bomžas eso požiuriu nes neturi pakankamos galios įvado savo sodyboj, tai nekišk savo durnos nuomuonės apie off grid SE, niekam nereikia akumuliatorių jei yra tinklas bent su 10kW įvadu aš vietoj to ir pasitačiau 30 proc galingesnę SE kad galėčiau atsiskaityti su eso iš pertekliaus, kai pati SE reliatyviai tik kapeikas kainavo po paramos. Velcom to the 21'st century. Ko tu nori dėl EV? Kas su jais gerai, ar negerai? Prisigamini energijos su SE į tinklą 30% daugiau nei suvartoji per metus ir krauni iš tinklo, arba tiesiai iš SE kokios problemos. Už kainų skirtumą tarp mano pigesnės vasarinės priduotos energijos į tinklą ir atsiimtos žiemą brangesnės mokėsi tu ir tokie kaip tu, nu žodžiu visi kurie atsilikę. Ir mokėsit vasara vis dar brangiai nes turėsit padengti mano ir savo kainų skirtumus, nes dabar mokam mažiau savikainos. O aš nuo - kovo mėnesio jau nebemokėsiu už elektrą. EV svarstau pirkti, bet kad su senu pilku dyzeliu vistiek pigiau gaunasi nuvažiuoti 1km nei su EV, tai EV pirksiu tik kai kainos nuvažiuojamo km bus lygios, bent jau naujam dyzeliui.
AAA000 2022-01-27 11:03
matai, skirtumas tame - kiek kas aplamai moka uz energija. as uz elektra buitiniams moku uz 100kwh sakykim po tuos 15-20 centu. cia vienintele brangiausia mano dalis. silumine energija namui man kainuoja tik darbas ir apie 10 centu uz kwh butui (centralinis, cia antra vieta kur dar brangu). kuras masinai man siaip nekainuoja - nes darbine vazineju dykai. bet pati masina nekainuoja - tvarko darboviete. ir turiu kelias benzina ryjancias savo. bet rudija daba, reiks gal i lauzus priduot ------- tu vartoji buitiniams ir silumai po 15-20 centu uz kwh DABAR. plius uz dyzeli moki. tu supranti FAKTA - kiek uz mane brangiau vartoji? tavo atveju skaiciavimas vyksta nuo 15-20centu uz kwh ribos. nu ir rasai tipo "nekainuos" - kai jau paleisi kaupimo sutarti. bet as manau tu tik pasizeminsi kokiais 5-10 centu savo pirkimo riba uz kwh. nu gal 15 centu net numusi - bet nemanau kad iki tiek o man ir taip pigu ir mano riba kazkur 5-10kwh vidurkis, ir jau senai. ir nuo sitos ribos man reikia skaiciuot ekonomija. jei as kisiu i elektrine daugiau pinigu (dabar turiu tik bandomasias nepajungtas tinklan - autonomines - apie beveik 3kw sumoje) - nu tai man ir reikia skaiciuot nui atspirties esamo tasko. taip kad jei jum atsiperka per "iki 10 metu", ir net trumpeja atsipirkimai - vadinas jus perkat brangiai ir esat energetikoje profanai kazkokie. ir jum dar aplamai viskas brangeja. ant jusu monopolis senai joja. ir bandai mane dar mokint kazko? man net investuot neverta skubet. as suinvestuosiu kai dar labiau atpigs ir bus senstelejusiu fortovolto ploksciu ant kiekvieno kampo. sutaupysiu jau sitam etape daugiau nei jus su savo paramom, nes nusipirksiu jusu atsipirkusias. viska ka as dabar darau - tai ruosiuosi vietas ir stogus sukabinimui. o atsisakyt malku (nepriklausoma energijos generacija) ir prisirist prie monopolio su netvariais "pasaugojimais" - kur salygos kas pusmeti keitinejasi - koks cia man interesas? tik kad sistema patogesne. bet lenda ir fotovolte eksplotaciniai niuansai.
immortallt 2022-01-27 11:34
bahuriux, tik papildysiu, šiaip normaliais metais, saulės elektrinės gamina elektrą, kai kaina yra didesnė absoliučiai per visus metus vertinant. Čia šįmet sukrito, kad dujų kainos rovė į viršų dėl politinių priežasčių, o paskui ir nusitempė ir visą elektros kainą. Įprastai žiemą būna daugiau vėjo, tiesiog neturime pakankamai vėjo jėgainių. Ir pas mus trūkumas saulės elektrinių, kad kompensuoti kai vėjo nėra ir vartojimas aukštas (tada >95% atvejų būna diena ir visiškai giedra). Su tokiomis elektros kainomis kokios yra dabar, ir su parama, atsipirkimas saulės elektrinių gali būti ir per 2-3 metus. Per du man gaunasi, nes elektrą šiaip perku pagal kintamą tarifą, ne pagal fiksuotą. Kiti fiksuotą ima su 24ct/kWh, tai irgi tas pats gaunasi.
bahuriux 2022-01-27 15:57
? Nes tik tavo (ne)logika gali sugeneruoti tokius perlus. Už kurą dar 50€ mėnesiui pilkam dyzeliui, nes aš mažai važinėju be reikalo. o darbas netaip jau toli tik pėsčiom, ar dviračiu nepatogus susisiekimas. Matai eini krušiesi su malkom, kad pasibomžauti pusiau chaliavos energijos, kurios normaliam name užtektu 1/4-1/5 (neriektu kruštis nes nereiktu šildyti lauko). Aš namie nedarau nieko kas liečia šildymą, vėdinimą ir visa kita visi prietaisai veikia automatiškai užprogramuoti, maximum kartais pamaigau pultelius iš neturėjimo ką veikti. Dar sakai pirksi už ~1/3 kainos senų SE paneles su visais inverteriais ko gero, nu bent vieno pusgyvio inverterio visitek reikės, kito inverterio baterijų krovimui reikės, pats statysi SE negausi paramos, kas mums leidžia jau šiandien atgauti vos ne puse pinigų. Turėsi po 10 metų pillai funkcionuojančia SE gerai jei tau kada prašviesės protas ir susitvarkysi įvado galią jei tai įmanoma už protu suvokiamą kainą ir pasistatysi on grid. O jei ne, tai galėsi prisipirkti akumų ir su jais vargti, na dar visada turi firmos generatorių juk po ranka, tai dasikrausi žiemą akumus. Už savos gamybos SE tu negausi paramos, negausi draudimo apsaugos, kas liečia pačią SE ir išvis nekišk jos arti pastato statyk ant žemės geriau, bus mažiau pavojinga. SE šiai dienai atsiperka per 3 metus mano atveju ir daugumos atveju po paramos, jei skaičiuoti po 20ct/kWh, jei brangiau tai dar greičiau. Ir visa tai nekišant pačiam nagų prie SE, viskas įskaičiuota "iki raktų". Šiemet šitam etapui apva skyrė 4 su kažkiek milijonų €, paraiškų kompensacijoms pateikta už 24mln ir tai dar ne galas mėnesio, nesigilinau į smulkmenas dėl paraiškų laiko nes nebeaktualu. Spėk kiek norinčių gaus paramą? 24.000.000€ tarkim po 3000 vidutiniškai per SE yra 8000 naujų SE po vidutiniškia 9kW, va tiek norinčių iki vakar dienos buvo. Per metus buna gal pora kartų pyrago dalybos, bet dėja, kai tiek norinčių gausis, kaip ten sakoma "paskutiniam peršeliui papas prie subinės". Tikiuosi padidins sumą ir duos visiems per papildomą turą, kaip tai būdavo iki šiol. Dar vienas bajeris, trūksta montavimui medžiagų aliuminio profilių ir tvirtinimo dalių, nespėja atvežti, bet dar labiau trūksta sertifikuotų rangovų SE įrengimui, tai darbų kainos pakils šiemet kaip reikiant ir terminai gali nedžiuginti.