„Telia“ Švedijoje imasi pilotinio elektros energijos optimizavimo projekto  (3)

Ieškodama būdų, kaip pagerinti elektros energijos vartojimą ir sustiprinti savo tinklo infrastruktūrą, „Telia“ kartu su partneriais Švedijoje imasi bandomųjų projektų, kuriems panaudos savo išmaniąsias energijos kaupimo sistemas. Sausio mėnesį startavo pirmasis toks projektas, įgyvendinamas kartu su Švedijos elektros energijos kaupimo sprendimų teikėju „Polarium“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į pilotinį projektą įtraukti du „Telia“ objektai Švedijoje, kuriuose įrengtos ličio jonų baterijos. Juo siekiama įvertinti tokių baterijų sistemos komercinę, techninę ir ekonominę naudą tiek pačiai bendrovei, tiek plačiajai visuomenei. Pavyzdžiui, bus tiriamos galimybės optimizuoti elektros energijos suvartojimą, mažinti sąnaudas ir gauti papildomas pajamas parduodant perteklinę elektros energiją atgal į tinklą, taip pat tinklo stabilizavimo galimybės elektros energijos trūkumo metu.

„Tvarumas ir atsparumas yra mūsų strategijos ašis. Esame užsibrėžę atrasti naujus elektros energijos laikymo ir vartojimo būdus, o partnerystė su „Polarium“ padės įvertinti, kaip geriausiai galime panaudoti savo infrastruktūros išteklius. Platus „Telia“ fiksuoto ir mobiliojo ryšio tinklas bei geografiškai nutolę jo objektai puikiai tinka išmaniųjų baterijų sistemų plėtrai, todėl su nekantravimu imamės pirmųjų bandymų, kurie padės įvertinti šį potencialą“, – sako „Telia“ prezidentė ir generalinė direktorė Allison Kirkby.

Elektros energijos vartojimo piko metu, kuomet jos paklausa ir kaina yra išaugusi, „Telia“ elektrą taupys naudodama baterijų pajėgumus, kartu sumažindama ir viso tinklo apkrovas. Taip pat bus įvertintos galimybės tiekti elektros energiją atgal į tinklą – tai galėtų padėti jį stabilizuoti tais atvejais, kuomet elektros energijos trūksta.

 

„Džiaugiamės galėdami įgyvendinti šį pilotinį projektą su „Telia“, kuri žengia svarbius žingsnius siekdama pakeisti operatorių vaidmenį elektros energijos kaupimo srityje. „Polarium“ didžiuojasi galėdama prisidėti prie „Telia“ siekio stabilizuoti elektros energijos tinklus, kartu sumažinant išlaidas“, – sako „Polarium“ įkūrėjas ir vadovas Stefanas Janssonas.

„Telia“ Švedijoje nuo 2007 metų naudoja 100% atsinaujinančią elektros energiją savo tinklo infrastruktūroje. Lietuvoje žalioji elektros energija sudaro 100% visos „Telia“ sunaudojamos elektros.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(3)
(-1)

Komentarai (3)