„Sony“ atsakas „Microsoft“: už 3,6 mlrd. JAV dolerių nusipirko „Bungie“ – žaidimų industrija darosi vis įdomesnė  ()

„Sony“ greitai sureagavo į „Microsoft“ įsigytą „Activision Blizzard“ ir sutiko įsigyti „Bungie“, pradinį „Halo“ franšizės ir „Destiny“ kūrėją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai sandoris bus baigtas, „Bungie“ taps nepriklausoma „Sony Interactive“ dukterine įmone, kurios valdybai vadovaus Pete'as Parsonsas, esamas „Bungie“ generalinis direktorius, kartu su dabartiniais komandos nariais.

„Sony Interactive Entertainment“ prezidentas ir generalinis direktorius Jimas Ryanas sakė, kad nori aiškiai pasakyti bendruomenei, jog „Bungie“ išliks nepriklausoma, kalbant apie žaidimų kūrimą ir kūrybinį procesą. Išleidžiami žaidimai taip pat turėtų pasiekti visas platformas ir netaps išskirtiniai vien „PlayStation“ konsolėms.

„Bungie“ buvo įkurta 1991 m., o 2000 m., likus kelioms dienoms iki „Apple“ ketinimų įsigyti studiją, ją nupirko „Microsoft“.

„Bungie“ atsiskyrė nuo „Microsoft“ 2007 m., tačiau „Microsoft“ išlaikė teises į „Halo“ franšizę. Nuo to laiko studija išleido šaudyklės franšizę „Destiny“, kurią iki šiol sudaro du pagrindiniai leidimai.

 

„Sony“ sumokės 3,6 mlrd. JAV dolerių už „Bungie“, kurioje dirba daugiau nei 900 darbuotojų.

„Bungie“ paskelbė DUK šia tema, pažymėdama, kad jos planai dėl „Destiny 2“, įskaitant būsimą „The Witch Queen“ plėtrą, nepasikeis.

Tai jau trečias kartas šių metų sausį, kai yra įsigijamas žaidimų kūrėjas. Kiek anksčiau „Take-Two Interactive“ už 12,7 mlrd. JAV dolerių įsigijo „Zynga“, o „Microsoft“ už 68,7 mlrd. JAV dolerių išpirko „Activision Blizzard“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(0)
(8)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: