„Žalgirio“ arenoje „Telia“ įdiegė galingiausią „Wi-Fi“ Lietuvoje: vienu metu bevieliu ryšiu gali naudotis nors ir visi 20 tūkst. arenoje telpančių žmonių  (1)

Europos kultūros sostine tapęs Kaunas gali didžiuotis dar vienu pasiekimu: „Žalgirio“ arenoje „Telia“ įrengė naujausios kartos belaidžio ryšio „Wi-Fi 6“ tinklą, kuriuo vienu metu gali naudotis nors ir visi 20 tūkst. arenoje telpančių žmonių. Tai yra pažangiausias ir galingiausias „Wi-Fi“ tinklas Lietuvoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kaune įdiegėme pirmąjį didelio masto komercinį „Wi-Fi 6“ sprendimą Lietuvoje, todėl „Žalgirio“ arena šiemet tikrai turės ne vieną progą pademonstruoti pažangiausią ir galingiausią internetą, kokį gali pasiūlyti telekomunikacijų pramonė“, – sako „Telia“ verslo klientų vadovas Daniel Karpovič.

Jis taip pat pažymi, kad Kaune sėkmingai išbandytą šeštosios kartos belaidžio interneto paslaugą ir jai reikalingą įrangą Lietuvoje galės užsisakyti visi „Telia“ verslo klientai. „Žalgirio“ arenos belaidžio interneto tinklo modernizavimo darbų projekto vertė siekia per 60 tūkst. eurų.

„Kaunas tampa ne tik šiuolaikinės kultūros, bet ir naujausių technologinių standartų sostine. Didelės talpos ir greičio belaidis „Wi-Fi“ ryšys arenoje veiks visų sporto renginių ir koncertų metu. Ši mūsų investicija lankytojams užtikrins geriausią patirtį, kuria jie galės iš arti tiesiogiai dalintis internete“, – sako „Žalgirio“ arenos technikos aptarnavimo vadovas Vaidas Ivanauskas.

40 tūkst. kvadratinių metrų ploto arenoje į sporto renginius gali susirinkti 12–15 tūkst. žiūrovų, o koncertų metu joje telpa net iki 20 tūkst. žmonių – tai didžiausia arena Lietuvoje.

Joje „Telia“ įdiegė amerikiečių prekės ženklo „Ruckus“ įrangą – iš viso 24 „Wi-Fi 6“ technologijos prieigos taškus. Kiekvienas jų suteikia iki 3,5 gigabito per sekundę (Gb/s) interneto spartą ir vienu metu gali aptarnauti iki tūkstančio įrenginių.

 

Visas „Žalgirio“ arenos „Wi-Fi“ tinklas yra pritaikytas optimaliai veikti vienu metu prisijungus 4–8 tūkst. įrenginių, bet gali sutalpinti ir 15–20 tūkst. vartotojų.

„Wi-Fi 6“ leidžia pasiekti maždaug 30–40 proc. didesnę greitaveiką nei ankstesnės kartos „Wi-Fi 5“ belaidis ryšys. Jei į areną atvyktumėte tik su keliais draugais, prisijungę prie „Wi-Fi“ tinklo kiekvienas galėtumėte išspausti apie 1 Gb/s spartą – tarsi prie interneto būtumėte prisijungę tiesiogiai per šviesolaidį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(10)
(1)
(9)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: