„Boeing“ statys didžiausią pasaulyje dviejų variklių krovininį lainerį: ką pasiūlys „777-8 Freighter“? (Foto)  ()

Pagal naują 50 orlaivių susitarimą su „Qatar Airways“, „Boeing“ pristatė savo naująjį „777-8 Freighter“ – didžiausią pasaulyje ilgiausio nuotolio dviejų variklių krovininį lainerį, kurio naudingoji apkrova yra tokia pati kaip ir „747-400 Freighter“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujausias „Boeing 777X“ šeimos variantas „777-8 Freighter“ yra 2019 m. „Qatar Airways prašymo įmonei sukurti naują „777X“ krovininio lainerio variantą, kuris pakeistų „777F“, rezultatas.

Kadangi „Qatar Airways“ yra trečia didžiausia krovinių vežimo oro transportu bendrovė pagal nuskraidintą tonažą, „Boeing“ įsiklausė į avialinijų prašymą. „Qatar Airways“ pasirašė pirkimo sutartį dėl 34 lėktuvų, o vėliau numatyta pirkti dar 16 lėktuvų. Krovininių lainerių vertė daugiau nei 20 mlrd. JAV dolerių.

„777-8 Freighter“ turi tą patį lengvą „777X“ šeimos sparnų dizainą, jo sudėtinė dalis pagaminta iš daugiau nei 644 km anglies juostos, sukietintos specialiai pastatytame autoklave.

 

Kartu su „General Electric GE9X“ turboventiliatorinių variklių pora yra net 10 % efektyvesni nei jų pirmtakai. Orlaivio nuotolis sieks 8 167 km ir galės gabenti 118 tonų krovinį.

„Džiaugiamės galėdami paleisti kitą puikų „Boeing“ krovininį lėktuvą – „777-8 Freighter“ – su „Qatar Airways“, vienu didžiausių pasaulyje krovinių vežėjų ir mūsų partneriu nuo tada, kai aviakompanija pradėjo veiklą prieš 25 metus“, – sakė „Boeing Commercial Airplanes“ prezidentas ir generalinis direktorius Stan Dealas.

 

„Mūsų komanda yra pasirengusi sukurti lėktuvą, kuris jiems puikiai tarnaus ilgus dešimtmečius. „Qatar Airways“ pasirinktas efektyvus „777-8 Freighter“ liudija mūsų įsipareigojimą užtikrinti krovinių vežėjams rinkoje pirmaujančius pajėgumus, patikimumą ir efektyvumą.“

„Didžiuojamės, kad „Boeing“ teikia daugiau nei 90 procentų pasaulyje skirtų krovininių lėktuvų pajėgumų. Kadangi pasaulinės tiekimo grandinės patiria spaudimą ir stebima didelė elektroninės prekybos paklausa, lainerių našumas ir galimybės yra svarbesni nei bet kada anksčiau.“

Pirmasis „777-8 Freighter“, pagamintas „Boeing“ Everete, Vašingtone, bus pristatytas 2027 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(0)
(11)

Komentarai ()