Naujausias JAV oro pajėgų naikintuvas „F-15EX Eagle II“ paleido savo pirmąją raketą: pakeis senstančius „F-15 Eagles“ (Video)  ()

Naujausias JAV oro pajėgų naikintuvas „F-15EX“ paleido savo pirmąją raketą per ginklų sistemos „oras-oras“ vertinimo programą, rašoma institucijos pranešime spaudai. Tai yra svarbus etapas orlaiviui, kuris skirtas pakeisti senstančius „F-15 Eagles“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„F-15EX Eagle II“ – tai „Boeing“ sukurtas ir pagamintas dvivietis lėktuvas, kuriuo taip pat gali skristi ir vienas pilotas, pranešė „Business Insider“. Be „fly-by-wire“ valdiklių, pažangios aviacijos elektronikos ir skaitmeninių kabinos ekranų, orlaivis gali pasigirti pažangiais jutikliais ir radaru, kurie siūlo visą apsaugos spektrą ir patobulintą bei neprilygstamą ginklų skyrių, sukurtą ne tik pažangioms hipergarsinėms raketoms, bet ir elektroninei kovai.

„F-15EX Eagle II“ taip pat naudoja „Open Missions Systems“ architektūrą, kuri padidina skaitmeninių technologijų įdiegimo tempą ateityje, kartu naudojant tą pačią infrastruktūrą, pagalbinę įrangą ir iki 80 procentų tų pačių atsarginių dalių, naudojamų senstančiuose „F-15“. Tai leis sumažinti eksploatacines išlaidas ir pilotų bei techninės priežiūros įgulų mokymo kaštus.

Praėjo vos metai, kai „F-15EX Eagle II“ išskrido pirmą kartą, ir per trumpą laiką pavyko jį kelis kartus dislokuoti be didelių problemų. Pasak pranešimo spaudai, naikintuvas pirmą kartą buvo išsiųstas į Šiaurės kraštą, Aliaskoje, kur buvo plačiai testuojamas per daugiafunkcines pratybas, po kurių buvo atliktas skrydžio ir žemės bandymas, siekiant patikrinti, ar jis išgyvena įvairiose elektromagnetinėse aplinkose.

 

Orlaivio „Suite 9“ programinės įrangos sistemoje nustatytos problemos buvo greitai išspręstos, kad būtų sukurtas brandesnis ir stabilesnis produktas. Išsprendus problemas, jis buvo dislokuotas Nellis oro pajėgų bazėje (JAV), kur buvo išbandytos jo „oras-oras“ galimybės.

40-oji skrydžio bandomoji eskadrilė neseniai išbandė savo šaudymo galimybes, vykdydama ginklų sistemos vertinimo programą (WSEP). Bandymo metu „F-15 EX“ aptiko droną „BQM-167“, naudodamas savo jutiklius, ir į taikinį iššovė „AIM-120D“ raketą.

 

Be oro sąlygų, atsargumo priemonių ir orlaivio nustatymų, šaudydama įgula taip pat turėjo skristi pagal konkrečius bandymo parametrus, kad būtų galima surinkti tinkamus duomenis.

Sėkmingas šaudymas priartina „F-15 EX“ prie galutinio rezultato. Nors iš pradžių JAV oro pajėgos užsakė tik aštuonis „Eagle II“, tikimasi įsigyti 144 vienetus, kad pakeistų „F-15 C/D“, kurie vidutiniškai yra keturių dešimtmečių amžiaus, pranešė „Business Insider“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(0)
(20)

Komentarai ()