Bosnijoje kyla baimė dėl stiprėjančio nacionalizmo ir karo šmėklos – serbų retorika griežtėja, surengus nacionalistinį paradą: kas vyksta? (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kiesza 2022-02-16 17:38
Faktas, kad tautų ir rasių mišrainė valstybėse kelia problemas.
Benediktas 2022-02-16 18:48
Na šiuo atveju, tai rasių skirtumo tikrai nėra. Tautų skirtumų problemos irgi yra išgalvotos, reliai nėra jokios problemos, kaip ir rasių. Problemos gali būti mentaliteto skirtume, bet ir tai lakui bėgant niveliuojasi. Religiniai skirtumai taip pat visiems gerbiant kitus viskas ok. Tiesiog yra politinių vadukų, kurie bando supriešinti per šituos dalykus žmones. Rusija lyderis šitame reikale ir eksportuoja šitą savo produktą.
Talkatif 2022-02-16 21:32
Benediktai, prieš pilstydamas savo filosofijas iš lempos, susipažinkit su Balkanų šalių istorija išsamiau. Ten neapykanta labai sena ir jos labai daug.
AAA000 2022-02-16 22:04
cia esme religijos konkurencija. religiniai visi idiotai. tiesiog konkuruoja ir kariauja del to. konfliktas tame - kad visi religiniai deklaruoja - kad negali but kitos religijos atstovu vienu metu. religijos is esmes yra instrukciju rinkinys idiotams. ir kai susiduria dvi religijos - susiduria instrukciju rinkiniai su priesinga komanda tuo paciu metu. idiotas kuris vadovaujasi instrukcijom - nebezino kuria vykdyt. is cia ir konfliktas. o tu kazka kliedi apie "pagarbas" ir "susitarimus" vaikelio sapaliones... o kalbinis pagrindas - tauta - formuoja mentaliteta. cia kaip atskiras porusis - konkurencija rusies viduje. cia normali konkurencija, karas del to savaime nekyla - nes leidziama mainai, but dvitauciu, neakcentuot tautybes, keiciamasi atstovais, kalba ismokstama - daugiakalbiai - asimiliacija ir kitos priemones. toki dalyka galima leist propaguot pilna teise - nes jis subalansuotas ir naudingas. bet persistengiama ir cia. kai prie kalbos pririsama "tradicijos" va tada jau atsiranda kastos visokios - "labiau tradiciniai", "tikrieji tradiciniai", "privilegijuota grynoji snekta" ir "taisyklinga rasysena su tikraisiais simboliais" ir t.t. . ir cia jau blogiau baigiasi, nes puoseletojai nusipuoseleja tradicijas i visiskas pievas... rusai cia ne prie ko isvis... ES religija ismesta is valdymo, nustumta i zemesne padeti. pas rusus tas irgi. o ten pagrinde konfliktas "tradicinis" - nes vieniem tinka, o kitiem reikia religiniu valdyme. ir tas sukelia nesibaigiancia problema du veikejai apsprende situacija, o daba atsedineja terminus beja breivikas ir valdzios isnaglejima naudojantis monopoliu savavaliskai apsprende, turekit minty kas konservatorius labai megstat nes konservu isgryninta ideologija tokius breivikus ir suformuoja... esme konservu ideologijos - nurodyk "priesa" ir "prieso remejus" va breivikas prisiklause tokiu makaronu ir susirado taikini o balkanuose tai tiesiog "tradicija" su pastiprinimu "religine"... nu ir matom galutini rezultata... vakarai juk irgi daro safarius pasaudyt babaju i visokias azijas... net ir lietuviai dalyvauja. ir mes visi uz tai net susimokam individualiai taip kad neaiskinkit, kad nesat niekaip susitepe krauju, kur cia komentarus rasinejat. neatsiplausit. as manau vietiniu problemas geriausia palikt sprest vietiniams. o mum reikia kazkaip vienakart atsikratyt parazitiniais konservais... kiek gi galima stabdyt salies gerove?
DarkNRG 2022-02-17 16:06
Sakyčiau kultūriniai ir religiniai skirtumai lemia daugiasia konfliktus. Šiuo atvejudidense Bosniu dalis yra Misulmonai.
punktyras 2022-02-17 16:28
iPienius 2022-02-17 18:03
o kodel nerasot, kad Kanadoj protestai jau 3 savaites tesiasi ir niekas nesiruosia skirstytis. visa purvaisklaida kaip susitarus neskelbia absoliuciai jokios informacijos. bijo o gal sumokejo kazkas, kad nerasytu? uzsiimat cenzura. Kanadoj valdzia liepe bankams pradet arestuot saskaitas be teismo sprendimu protestuotoju ir tu, kurie aukoja pinigus. protestuotoju kasdien vis daugiau. kadangi protestuoja vilkiku vairuotojai, tai nebera kam atvezt prekiu, maisto. kol kas dar yra atsargu ir niekas per daug negalvoja apie pasekmes. maciau straipsni, kad del sustojusios logistikos prarandama apie 1 mlrd $ kasdien, o automobiliu gamintojai, kuriu gamyklos yra netoli Kanados sienos, pradejo mazint gamyba, nes nebegauna detaliu. mazesni palaikymo protestai yra Jav, Vakaru Europoj, Naujojoj Zelandijoj, taciau apie viska tylima ir visuomenej nera skelbiama, kad protestai neplitu kitur. o cia kam idomu, tai zmones tiesiogiai transliuoja is protestu vietu. https://www.youtube.com/watch?v=yaHK-hBlVfk https://www.youtube.com/watch?v=N6HufLOtqOc
Dannas3 2022-02-17 18:29
Portalo adminai, parasykit jau ka nors apie covida, nes verksniams jau nuo asaru pakalnes stogas vaziuoja, kad jau net ne i tema komentuoja.
Senas kareivis 2022-02-18 13:47
to AAA OOO. Į vieną krūvą sumetei ir bsonius, ir lietuvius, ir safarius, ir asimiliatorius, ir redaktorius. Ir dar konservus. Įtariu, kad esi senas komuniaga. Atsakau į kai kuriuos punktus. Lietuvoje pilietybę automatiškai gavo visi, kurie iki nepriklausomybės atkūrimo buvo registruoti Lietuvoje. Tai galėjo būt ir rusai, ir armėnai ir net vietnamiečiai. Matau, mielasis, kad Lietuvą painioji su Latvija (ten kaip tik ir yra nepiliečių). Minėjai, kad mūsų rankos suteptos. Aš kariuomenėj netarnavau, jokiuose safariuose nedalyvavau. Jei tu irgi lietuvis, tada tavo rankos irgi suteptos. Negaliu pakęst, kai visokie santechnikai man aiškina, kaip rašyt. Anksčiau galvojau, kad tavo aparatūra specifinė. Pasirodo, ne. Tu taip taupai laiką. Paklodėms ir nesąmonėms rašyt tau laiko ne gaila. Dabar gali nueit į bet kokią parduotuvę, vaistinę, ligoninę, polikliniką, ir ten tave aptarnaus lietuviškai. Prieš 35 metus Vilniuj tau būtų tekę mokytis rusų kalbos. Konservai man irgi ne visada patinka, bet tu jiems turi alergiją. Gal tu tikrai užsikonspiravęs Komuniagų partijos narys? O gal net pirmininkas?
Senas kareivis 2022-02-18 13:54
to IPienius, ir dėl ko jie ten streikuoja?