Gyventojų susidomėjimas investuoti į nuosavas saulės elektrines – rekordinis: „Skatindami gyventojus investuoti į žaliąją energetiką, siūlome ne žuvį, bet meškerę“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2022-02-18 11:56
Tiksliai į 10, labai gerai apibūdinai. Mums dabar labai efektyvu investicijos prasme" brakonieriauti". Jūs mokat truputi padiditą viap, nepamenu lygtai 1,5ct, o mes gaunam vos ne 50% SE kainos kompensaciją ir nemokamai naudojamės elektra. Nežinau tiksliai bet kažkas buvo rašoma kad tai ES pinigai, patikslinkit kas žinot. Aš suprantu kad SE, EV ir panašiais atvejais remiami tie kas turi pinigų, brangiems pirkiniams, o ne tie kam jų realiai reikia būtiniems minamaliems poreikiams patenkinti, bet tokia ES politika reikia stumti žalias technologijas, nes be paramos jos sunkiai judės į priekį. Kita vertus ES ir LT valdžia dalina pinigus, visiems norintiems, tai visi kas nepasiims jų tegu kaltina save.
vazzy 2022-02-18 12:33
Lengva sneket kaip cia viskas blogai, kaip neteisinga, bet nepasiulyti jokiu alternatyvu. kompensacija SE yra nauda valstybei nes: 1. investuoti pinigai sukuria darbo vietas Lietuvoje, nes kitaip tiesiog importuotume elektra 2. investaves 30% gauni SE, kurios tau net priziuret nereikes, (cia ziurint is valstybes pozicijos), vietoj to, kad valstybe statytu elektrines uz 100% savus pinigus ir dar gautu eksplotacinius kastus kai ja paleis, tu viska perduodi vartotojui, kuris dar ir nauda gauna is to.
bahuriux 2022-02-18 13:30
Teisingai rašai, bet tokio tipo paramos nėra socialiai teisingos. Teisingesnė alternatyva labai paprasta 0% pvm visom technologijom kurios neiškiria CO2 ir kitų teršalų. Beto kaip siūlė AAA000 pagamintos energijos sąskaita turėtu būti kaupiama pinigais palei tos valandos biržos kainas, nes skaitikliai pastoviai atiduoda į tinklą duomenis kas valandą ar mažiau. Tikrai yra 100% techninė galimybė sąžiningai skaičiuoti/mokėti visiems gaminantiems už energiją rinkos kainomis. O metų gale perteklių minus GPM išmokėti į sąskaitą. Manau tas bus padaryta nes tokio bardako kaip yra dabar aš nesuprantu. Ar žinot kad yra skirtas milijonas nepasiturintiems, nežinau kiek ten jiems kompensuotu, bet jie net to 1mln nesugba įsisavinti. Savaime suprantama, kad durną ir bažnyčioj muša, bet tiem nepasiturintiem net informacijos niekas neduoda, o patys jie nežino kas tas kompJūteris yra.
FtBall 2022-02-18 13:56
Jei dabar atiduot varguoliams, tai pravalgys, pragers ir tuoj vėl prašys. Jei atiduot vidurinei klasei, tai pasistatys SE, pinigai liks šalyje, po kelių metų viskas atsipirks, bus galima tada po dvi bonkes varguoliams nupirkt.
svetys 2022-02-18 14:17
Taip įprastai skalambija tik asocialų grupuotės vyresnieji smogikai O, šiaip, parama SE duodama, sakyčiau, tik tada kai ji yra pilnai įrengta ir priduota ESO‘ui.
bahuriux 2022-02-18 15:17
Per kurią vietą mano salyginai altruistriški postai skamba kaip bjaurastys? O paramą duoda po visko tik tada kai viskas priduota tvarkingai eso ir visos sąlygos įvykdytos ir atsiskaityta su rangovais, žinoma jei prieš SE įrengimą buvo patvirtintos jūsų paraiškos iš apva ir eso.