Kriptovaliutų kasėjai atgaivino mirštančią elektrinę - darbo vietos ir tarša

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

conjurer 2022-02-22 18:09
Norim to ar ne, energijos poreikis didės. Reikia greitesniais tempais įsivedinėti švaresnę energiją, bet žmonija visada su tuo atsiliko. Ką jau čia kalbėti apie amerikonus, kurių dalį trumpas įtikino, kad vėjo jėgainės sukelia vėžį.
TomasK1 2022-02-23 17:21
Taip, bet yra didžiausia nesąmonė yra tiek išteklių švaistyti kriptovaliutoms (ne tik energija, bet ir įranga).
conjurer 2022-02-23 17:41
Dėl įrangos, tai priklauso. Bitcoin atveju ta įranga tinka tik slaptažodžių nulaužinėjimui, ką gali naudoti nebent žvalgybos agentūros. Ethereum atveju, taip, dabar turime vaizdo plokščių deficitą. Tik pvz vaizdo plokštės su 4GB atminties nebereikalingos mineriams. Ir AMD išleido vieną tokią, kuri įperkama dabar. Aišku turim stiprų regresą pagal kainos ir pajėgumo santykį. Aš tai kaltinu covid. Daug kas išsigando infliacijos, ir pradėjo ieškoti modernaus aukso atitikmens.
immortallt 2022-02-23 19:27
Ai tai manai, kad tai ką gamina bitcoin'ams įrangą, ją vis tiek gamintų ir negalėtų persiorientuoti? Jo jo, kaltink ką nori, bet ne COVID kaltas.
conjurer 2022-02-23 20:12
O tai kas kaltas dėl taip paaugusios infliacijos? Na ok ne covid, o valstybių finansiniai veiksmai tvarkantis su covid. Na gal covid dezinformacija, kuri visą šitą dalyką užtęsė. Beje aukso paklausa irgi išaugo, tiesiog kriptoturtas yra viena iš alternatyvų. Beje kriptoturtas niekada nebuvo tokiose aukštumose. Ir niekada taip ilgai nesilaikė. Nemanau kad be covid padarinių taip būtų buvę.
donatasv 2022-02-23 20:59
Reiktų kurt kripto su padoriu skaičiavimo galimybių panaudojimu. Dabar sprendžia užduotį kuri neatlieka realios naudos. Tai yra tiek galios realiai yra iššvaistoma. Jungemi serveriai į masyvus, užduotis išskaidoma po masyvus ir taip atliekami dideli skaičiavimai rimtų problemų, kodėl neapjungt visų tų mainerių ir siuntinėti rimtus mokslinius skaičiavimus su n^260 ciklų, ar giliai lendančių rekursive funkcijų. Mokslui nauda ir uždarbis iš skaičiavimų. Arba net ir nemokamai kokioms nors mokslinėm institucijoms naudot.
conjurer 2022-02-23 22:28
Yra folding@home projektas, kuris tą ir daro. Jei turi pakankamai gerą GPU gali kol nežaidi prisidėti, aišku savo elektros sąskaita. Beje covid metu labai paaktyvėjo baltymų analizę per šitą projektą, gal net turėjo įtakos vakcinų kūrime. O asic minerių nelabai pajungsi į tokius mokslinius skaičiavimus. SHA yra žmonių sukurtas algoritmas, neegzistuojantis natūraliai gamtoje, todėl nieko nepasimuliuosi. Straipsnyje apie tokio tipo įrangą ir kalbama.
donatasv 2022-02-24 02:00
Mano mintis, kad visa tai panaudot prasmingiau. Gali spręst keblius uždavinius ir gaut mokslinę naudą, tikriausiai kaip ir tavo minėtas projektas, reiks pasidomėt. Dabar sprendžia kad tik spręst ir gaut kripto, spręst gaut kripto, skaičiavimai panaudojami mokslui va čia jau next level. Aš savo seną i7 su 2060ti ir 32gb ramo stalini iškeičiau į macbook air su M1 procesorium 7 branduolių ir 8gb ramo, apdorojant video medžiagą iš Sony a7 III slog3 100mbps 4:2:0 paverstą į rec709 ir uždėtais LUTsais su davinc resolve dirbu be jokio lago 4k vaizdą apdorojant, i5 10 kartos darbinis laptopas su 16gb ramo ir nvidia nepamenu koks modelis bet tikrai neintegruota už 2.5k eurų, toli gražu neprilygsta, apple monstrą sukūrė. Kaži kaip ant kasimo būtų šis procesorius įdomu optimizuoti branduoliai darbui su vaizdu, ar galima ir daugiau iš M1 spaust.
HardAxe 2022-02-24 10:01
mes keliam kuro akcizą, kad išmestume mažiau CO2, o čia kažkas konvertuoja anglį į krypto. Pats laikas per sekantį klimato kaitos susirinkimą priimti kripto kainą mažinančių sprendimų.
donatasv 2022-02-24 11:32
Kaip tu įsivaizduoji kontrolę? Jei nori kontroliuot turi prie kažko pririšt, o tai jau visiška priešingybė kripto koncepcijai. Visas burbulas tiesiog susprogtų.
conjurer 2022-02-24 11:44
mažinančių sprendimų, visi nori tik pavaidinti kad nori jų imtis. O realiai tai reikia mažinti infliaciją, ir legalizuoti daugumą populiarių rekeacinių medžiagų. Jei žmonės nebijos infliacijos, jie nepuls investuoti į mažiau infliacijai jautrius dalykus. Jei galės nusipirkti žolės legaliai, nepirks kriptoturto, tam kad jį kažkam pervestų per darkweb prekybos portalus. Šitam dalykui prieštaraus vyresni ir religingi žmonės, kuriem klimato kaita beveik nerūpi.
donatasv 2022-02-24 11:56
5,8 th branduoliai optimizuoti grafikai, ir video kodekams, kad visus duomenų srautus ir apdorojimą valdyt hardwaro lygmenį ne softwaro.
conjurer 2022-02-24 13:06
Branduolių tiesiog per mažai. M1 turi ganėtinai greitą atmintį, kas irgi labai svarbu eth kasime. Būtų daugiau branduolių - daugiau paraleliškumo, prilygtų pigiausioms gpu. M2 gal net bus GTX 1060 lygyje.
HardAxe 2022-02-24 16:14
Pvz apiforminti kasimą i valiutos konvertavimą kaip licenzijuotą finansinę veiklą - leisti tik su leidimais, uždėti didelius mokesčius. Tiem kas kasa nelegaliai pradėti išrašinėti baudas už mokesčių slėpimą. Gal dar susimokėt CO2 mokesčius, priklausomai nuo energijos šaltinio. T.y. ;padaryt kažkokią xuinią, kuri neleistų normaliai atidaryti didesnės kasyklos. Kažką panašaus į nelegalaus turinio platinimo reguliavimą. Kovertavimo atveju reikalauti deklaruoti GPD ir susimokėti kažkokį procentą. Vėlgi, kiek nubaus kiek ne, bet sumažės populiarumas. Tikrai ne kiekvienas nori tapti finansiniu nusikaltėliu dėl kelių šimtų eur. + duoti pusmetį išsigryninti krypto iki reguliavimų įsigaliojimo. Jei kažką tokio paleistų EU+USA, gali ir suveikti. kiekviena parduoda GPU nėra vien nuostolis žaidėjam. Realiai krypto nusėdus įranga iš vieno ar kito šaltinio pastoviai siurbs elektrą ateinančius kelis metus.
conjurer 2022-02-24 17:19
kiekį, reikia anglies šaltinį, o ne vieną siaurą sritį, kuri nepatinka superturtingiems.