[Žinios trumpai] Rusijos invazija į Ukrainą – kokia šiuo metu yra karinė padėtis: KARINĖS SITUACIJOS ŽEMĖLAPIS (Foto, Papildyta 2022 03 04)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2022-03-03 23:34
Iš visų Rusijos veiksmų matyti jog Putino tikslas nėra Ukrainos užėmimas jėga.
Tas_pac 2022-03-04 01:40
NATO kepurėmis užmėtytų tą Rusiją. Visa ta moderni technika tik paraduose pasirodyti. Armata tankus dar tik testuoja ir jie labai brangūs palyginus su kitais Rusų tankais. Dronus irgi savus kuria tik 2024 bus paruošti naudojimui. Nėra Rusijos toks milžiniškas biudžetas kad kažką stebintų. 62 milijardai dolerių, palyginimui Prancūzijos biudžetas 48 milijardai. UK 71 milijardas. Ukrainoje dabar dalyvauja apie 70% visos Rusijos žemės pajėgų ir 50% oro pajėgų.
lufryys 2022-03-04 10:10
tu, kremline vata, nelabai net rauki apie ka kalbi. Kokia modernia technika jis laiko paslepes? Tikriausiai ta kur per raudonaja aiskte zygiavo? Tik tam ji ir skirta. Neturi jie nieko apart bombu ir raketu. Ubagu salis su vargana kariuomene, kuria ukrainieciai dauzo i sipulius.
Hmz 2022-03-04 11:54
Teisybės dėlei reikia palyginti kareivių algas. Prancūzijoje apie $3618/mėn, Rusijoje eilinio alga brutto 20000 RUB aka $181.
donatasv 2022-03-04 11:54
Jei aš gerai suprantu tai tas 60% kurį sako, kad jau įvesta dar toli gražu nedalyvauja. Antras dalykas tai ne visos rusijos pajėgos, tai tik tos kurios dislokuotos aplink Ukrainą, arba jau Ukrainoje.
Webbus 2022-03-04 13:32
Yra labai blogai lyginti gynybos biudžetus absoliučiais skaičiais, tik apgaudinėjam patys save apie silpną priešą. Ką gali Rusijoje įpirkti už 62 milijardus, ir ką gali įpirkti kokioj UK ar Prancūzijoje? Rusijoje minimali alga 150 EUR. Lietuvos minimalus atlyginimas (700 EUR) yra didesnis nei Rusijos VIDUTINIS (~650 EUR). Rusijos Majoro laipsnį turintis karininkas uždirba berods apie 800 EUR, kas yra super geri pinigai jau. Britas už 800 EUR ryte iš lovos išlipt nesivargins. Aišku jie daug aukštų technologijų neįperka (neišgali vystyt konkuruodami protais su vakarais), dėl to ir eina ant "kiekio", nes tas "kiekis" yra pigus. Tik kaip matom, kad tas "kiekis" taip pat sėkmingai sudaužomas.
Kirtiklis 2022-03-04 14:51
Jo jo , isitrauks stebuklingus nematytus ginklus, stebuklingus karius ir nušluos viska. Rusiškos propagandos prisižiureje dar tiki apie šveisu komunizmo rytoju ir galingiausia pasaulio armija lol. Armenai nesusitvarke su dronais, Ruskiai ir nesusitvarko, abi šalys taip pat ginkluotos lol.
TAURAS 2022-03-04 14:56
Siaip toks klausimas portalo administratoriams. Nejaugi neliko ne vienos naujienos apie moksla? Dabar visos informacines priemones skelbia ta pati, per ta pati.. Pradeda atsibost tas karo propagandos informacinis srautas..
UTF16 2022-03-04 15:05
O pagal tokius skaičiavimus nesigaus taip, kad pati geriausia pasaulyje bus kokia nors Nigerijos ar Zimbabvės armija? Juk algos ten dar mažesnės. Algos skaitinė išraiška parodo darbo efektyvumą. Jeigu lygiai tą patį darbą galima padaryti už 800 €, niekas 8000 € nemokės. Mes tai aiškiai ir matom privačiam sektoriuje: visi pigūs, jokios kvalifikacijos nereikalaujantys darbai eksportuojami į visokias kinijas ir malaizijas. Tai čia reikia klausti, ką būtent rusų majoras veikia, kad uždirba tik 800 €, o prancūzų majoras gauna tarkim kokius 2500 €. O kai mes kalbam apie karinį biudžetą, kokia jo dalis yra skiriama algų mokėjimui? Nes didžioji dalis akivaizdžiai bus technikai įsigyti. Ir čia galioja tie patys ekonominiai dėsniai: jeigu tanką / bombonešį / karo laivą galima įsigyti už X sumą, niekas tau 5X nemokės. Tu gali prisipirkti daug pasenusių tankų iš dolerinės, turėsi daug beverčių tankų. Ir rezultatas bus atitinkamas. Taip kad biudžetai yra palyginami tiesiogiai.
UTF16 2022-03-04 15:21
https://www.geopoliticalmonitor.com/has ... for-putin/ Jeigu ukrainiečių rodomi skaičiai neišpūsti, Putinas dar turi laiko iki maksimum kitos savaitės galo šitai avantiūrai. Jeigu skaičiai išpūsti, jis turi laiko iki paskutinės kovo savaitės. Bet kuriuo atveju praėjus šiam laikui konfliktas tampa ilgalaikiu ir sekinamuoju karu.
donatasv 2022-03-04 19:03
Kario atlyginimas ne tik juodo darbo pavyzdys. Mažas atlyginimas reiškia ir prastą karių pasiruošimą, didelę kaitą ir t.t. rimtus ginklus rimtose situacijose turi valdyti rimtai paruošti žmonės. Kolkas iš Ukrainos matom tik ant mėsos išsiųstas jaunuolių pajėgas. Kariai neparuošti pasiklysta, be orientacijos neišanalizacę žemėlapių, net nelabai supranta kur randasi. Tokie kariai šūdo verti prieš rimtai paruoštus gerai apmokamus karius. Kurie diena iš dienos dirba, treniruojasi ir ruošiasi. Vien technika nelaimės niekas, nebent robotizuos.
IceBullet 2022-03-04 20:15
Del to pasiklydimo, tai nelabai suprantu, taigi turi savo GLONASS, kaip jie gali pasiklysti?
immortallt 2022-03-04 22:34
Šiais laikais vienas karys su 5k€ alga ir technika už 150 mln. € padarys daugiau nei 100€ gaunančių su įranga po 1500€ 1000 karių lakstančių. Tai ir matosi Ukrainoje. Techniką tiesiog paliekama ukrainiečiams pasiimti. Armata tankų Rusija pagaminusi viso 30. Per dieną ukrainiečiai daugiau sunaikina tankų, nei turi Rusija jų.
HardAxe 2022-03-04 22:39
Ir taip ir ne. Nežinau kuo geresnis 10€ eiliniam kaboke kainuojantis vokiškas pilsneris Švedijoj, lyginant su tuo pačiu už 3€ Lietuvoj. Kai karys kainuoja 5k€ vs 500€, tai tam už 5k€ automatiškai duosi geresnę ekipuotę. t.y. už 20k€ europietis ims du gerai ekipuotus karius, rusas paims 20šauktinių su kalašnikovais ir kerzais. Jei karys kainuotų nuo 500`000k€, tai karai vyktų tik automatizuotais dronais ir tankais. Kas kada geriau - priklauso nuo situacijos.
UTF16 2022-03-04 22:48
Bent dalis to antkainio susidaro dėl išlaidų papildomoms paslaugoms – transportui iki kaboko, paties kaboko interjero, patalpų nuomos ir išlaikymo, atlyginimų personalui ir pan. Bet jeigu kalbam būtent apie karinę techniką, tai abejoju, ar du visiškai identiški aparatai bus parduodami už skirtingą kainą Švedijai ir Rusijai.
laukinis_lt 2022-03-04 23:05
"Taip kad biudžetai yra palyginami tiesiogiai." Šalia biudžeto yra ir perkamoji galia. Taip kad, biudžetai negali būti palyginami tiesiogiai.
UTF16 2022-03-04 23:45
Maža perkamoji galia tai ir reiškia, kad rusai gali įsigyti / pagaminti mažiau ir prastesnės kokybės.
AAA000 2022-03-05 00:17
cia tik buhalteriniai kvailiai TAIP skaiciuoja kai nesupranta isvis kas dedasi REALIAI... ruskyne nuo koronos kasdien mirsta apie 1k oficialiai... taip kad jei ukrainieciai nusprogdina ar nusauna ten pas save po 1k+ kazkokiu neaiskiu sauktiniu - jie net koronos fono ruskyne nelabai itakoja... nurasys putleris ant koronos sitas aukas ir tiek... kare svarbiausia pasiekta itaka. putlerio armija, kur daba suvede i Ukraina - apie 120-140k, ir dar panasiai kokiu 80k rezerve - greit pasiekiami. o efektas manau milziniskas - vien per sienas jau permove apie 1,300k pabegeliu. gaunas 1 isvare ne maziau 10... o kas ten darosi pacioje Ukrainoje? manau kokie 5 milijonai maziausiai begioja panikoje... bet absoliuciais skaiciais cia dar nera daug, apie 10% tik nuo populiacijos. plius ES - turtingiausia ekonomine sajunga susibure, ir pasitinka ukrainiecius su socialinem pagalvem. palyginimui lietuvisku konservu nusikaltimai: isvare apie milijona emigracijon... nuo populiacijos ne maziau 25-30% ciulpkit jiems toliau - karo ekspertai didieji... namus galima atimt ir svelnesniais budais - pvz mokesciais. nebutina susprogdint barbariskai kaip rusai... pas mus jie nuo konservu karo pries lietuviu tauta tiesiog supuna... pas ukrainiecius sprogdina rusai... didelio skirtumo is esmes nelabai yra... deja dar as manau, jei Zelenskis jau kazka isteriskai aiskina, kad verskit "vietiniai kur dar like" medzius rusu logistinem kolonom ir rusai nuo to pabegs viska mete ar pasiduos i nelaisve - tai jau rodo desperacija... manau apdauze ukrainieciu armija iki visisko issekimo... kiek skaiciau - ukrainieciu armija kur apmokyta - nelabai 200k siekia. o kiti bus butent tokie patys sauktiniai - kur cia visi technologiju ekspertai ir buhalteriai "apvaro sudais" jei liks ukrainieciu sauktiniai vs rusu sauktiniai - rusai tada deja laimejo jau... ----------- PS - vanduo tai pralinksmino si kart - plaukioja jau savo baimiu fantazijose kazkokiose. atominius ginklus net ruskiai grieztai kontroliuoja. ten elitas - armija tarp kitu armiju. specialistai+lojalumas. atominis karas lengvai neprasides. bet va ka konservai norejo pastatyt hitaci gamybos dovanele rusams - cia irgi nusikaltimas... gerai kad nubalsavo tauta teisingai... o nedaug truko... daba apsiriboja ne AE statybom, o tvoru. ir dar uz DIDESNIUS MUSU pinigus...!!! tada issvaiste tik apie 100 milijonu. daba ismes apie puse milijardo... rencia kazkoki gyvuliu garda pasienu su batkos fazenda... savo aviu bandu aptvaru ribas zenklina... kaip jus nesuvokiat tokiu elementariu dalyku - juk gi akivaizdu viskas putka durnina savo fazendinius, batka savo, lietuviski konservai - savo. viskas kuo skiriasi konservu fazendiniai - siektiek geriau aprupinti prastesnes kokybes kombikormom...(cia as apie rinkejus)
vanduo4 2022-03-05 03:04
- Ukrainos puolimas yra TIK tikslas išprovokuoti NATO tiesiogiai įsikišti į šį konfliktą. Būtent dėl šios priežasties NATO nenori duoti savo lėktuvų. Stebi kas bus toliau.
AAA000 2022-03-05 09:07
man tai interas puikiai veikia... ir kaip ir europinis, o ne ufonautiskas koks nors... virusai irgi nepuola - buciau pastebejes... tavo tie "trys faktai" kazkokie vatiniai... atomines uzpuolimas isvis prie ko cia? wtf? nu buvo apsaudymas - pora net paime lyg rusai. ir kas is to - atomines interneta valdo? o tai kaip tu parasei sita savo durna komentara, su sutrikusiu nuo rusu baimes savo europos internetu? ar tu is ufonautisko interneto rasineji? --------- PS: pati klausima bent supratai? --------- PS2: NATO tera organizacija. biurokratiniu taisykliu rinkinys. tik vistagalvis gali isivaizduot, kad 1. faktas: NATO kazkaip "issiprovokuoja" 2. faktas: NATO kazka "duoda" (cia konservai sita propaganda istisai varineja, tipo duoda sauguma) 3. faktas: NATO kazko "nenori"