[Žinios trumpai] Rusijos invazija į Ukrainą – kokia šiuo metu yra karinė padėtis: KARINĖS SITUACIJOS ŽEMĖLAPIS (Foto, Papildyta 2022 03 04)  (25)

2022 m. vasario 24 d. Rusija pradėjo plataus masto invaziją į savo pietvakarių kaimynę Ukrainą, pažymėdama didelį 2014 m. prasidėjusio Rusijos ir Ukrainos karo eskalavimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Situacija fronte keičiasi valandomis, tačiau kokia šiandien yra karinė situacija? Pateikiame vasario 25 d. karinės padėties žemėlapį.

Kaip matyti iš žemėlapio, didžiausias puolimas vyksta iš okupuoto Krymo, kur Rusija užėmė nemažą pietinės Ukrainos teritoriją. Taip pat vyksta puolimas iš šiaurės rytų, kur taip pat užimtos kelios teritorijos. Tuo tarpu vyskta intensyvus puolimas link Ukrainos sostinės Kijevo, su tikslu užimti miestą ir greičiausiai nuversti Ukrainos vyriausybę.

PAPILDYTA 2022-02-26

Pateikiame vasario 26 d. karinės padėties žemėlapį:

Per parą Rusijos pajėgos pasistūmėjo šiaurėje ir šiaurės rytuose. Rusų armija apsupo Kanotopo miestą. Pietuose buvo užimtas pirmasis didesnis miestas - Melitopolis, esantis netoli Azovo jūros pakrantės.

 

PAPILDYTA 2022-02-27

Pateikiame vasario 27 d. karinės padėties žemėlapį:

Rusijos pajėgos toliau vykdo puolimą ir skverbiasi tiek Ukrainos pietuose nuo Krymo, tiek šiaurės rytuose. Rusų armija priartėjo prie Kijevo dešiniuoju Dniepro upės krantu.

PAPILDYTA 2022-02-28

Pateikiame vasario 28 d. karinės padėties žemėlapį:

Rusų pajėgos toliau pasistūmėjo pietuose: užėmė Berdianską, esantį prie Azovo jūros. Taip pat pasiekė Kachovkos tvenkinį (Dniepro upė), prie kurio įsikūrusi Zaporožė. Šiaurėje padėtis išlieka stabili.

PAPILDYTA 2022-03-01

Pateikiame kovo 1 d. karinės padėties žemėlapį:

Rusų pajėgos toliau intensyvina puolimą pietuose, aktyviai atakuoja Chersono miestą. Puolimas kreipiamas į svarbų Mariupolio uostamiestį. Šiaurėje taip pat aktyviai puolama, siekiama užimti Charkivą ir priartėti prie Kijevo iš rytų.

 

PAPILDYTA 2022-03-02

Pateikiame kovo 2 d. karinės padėties žemėlapį:

Rusų pajėgos toliau intensyviai puola pietuose, vyksta aktyvus mūšis dėl Chersono miesto (pagal kai kuriuos duomenis, miestą užėmė rusai). Rusų pajėgos skelbia užėmusios visą Azovo jūros pakrantę, apsupo svarbų Mariupolio uostamiestį.

Šiaurėje taip pat aktyviai puolama, bombarduojamas Charkivas.

PAPILDYTA 2022-03-03

Pateikiame kovo 3 d. karinės padėties žemėlapį:

Rusų pajėgos intensyviausiai puola pietuose, užėmė strategiškai svarbų Chersono miestą, iš kurio tęsią puolimą šiaurės vakarų kryptimi.

 

Šiaurėje padėtis išlieka stabili, bet įtempta.

PAPILDYTA 2022-03-04

Pateikiame kovo 4 d. karinės padėties žemėlapį:

Rusų pajėgos toliau puola pietuose, užėmė Zaporožės atominę jėgainę. Nors rusai kontriuoja visą Azovo jūros pakrantę, Mariuopolis išlieka ukrainiečių rankose -šiuo metu rusai apgulę miestą.

Šiaurėje puolama Kijevo kryptimi nuo kairiojo Dniepro upės kranto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(89)
(3)
(86)

Komentarai (25)