[Žinios trumpai] Rusija riboja savo gyventojų prieigą prie „Facebook“  (4)

Rusija paskelbė, kad pradeda riboti „Facebook“. Ši žinia agresijos prieš Ukrainą kontekste nestebina, bet kodėl to dabar imamasi?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Valstybinis ryšių reguliatorius „Roskomnadzor“ paskelbė apie „Facebook“ ribojimus, tačiau nedetalizavo, kokie jie bus. Anksčiau Maskva yra ribojusi „Twitter“ tinklo greitį, o pastaruoju metu žadėjo griežtesnę internetinių šaltinių kontrolę.

Skelbiama, kad Rusijai netinka „Facebook“ pozicija tikrinti rusiškų žiniasklaidos priemonių skelbiamus faktus. „Facebook“ anksčiau apribojo naujienų agentūros RIA, „Zvezda TV“, Gazeta.ru ir Lenta.ru galimybes skelbti turinį, nes jis dažnai buvo faktiškai nesėkmingas. „Facebook“ valdanti bendrovė „Meta“ teigia, kad sulaukė Rusijos valdžios prašymo nebetikrinti minėtų kanalų skelbiamų faktų, tačiau atsisakė tai daryti. Taigi, dabar Rusijos gyventojų prieiga prie „Facebook“ bus ribojama.

Tikėtina, kad tai yra susiję ir su „Facebook“ besiburiančiomis karu Ukrainoje nepatenkintų žmonių grupėmis. „Facebook“ yra labai populiari ir santykinai lengvai naudojama platforma renginiams organizuoti bei informacijai skleisti.

 

Galiausiai, Rusijos institucijų pranešimų komentarai pastarosiomis dienomis buvo užversti Ukrainos vėliavomis, raginimais dingti iš Ukrainos ir citatomis iš herojiškos Gyvačių salos istorijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(0)
(5)

Komentarai (4)