[Žinios trumpai] JAV naikintuvai „F-35A Lightning II“ skrenda į rytinį NATO pasienį: planuoja žaibišką atsaką karo atveju  ()

JAV ir NATO oro pajėgos stiprina savo pozicijas Rytų Europoje po to, kai Rusija ketvirtadienį pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-02-26 [Žinios trumpai] JAV naikintuvai „F-35A Lightning II“ skrenda į rytinį NATO pasienį: planuoja žaibišką atsaką karo atveju  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karinio įsiveržimo į šalį mastas ir greitis paskatino Vakarų pareigūnus greitai apsispręsti dėl tolesnių žingsnių, po kelių savaičių žadėjimo nesiųsti pastiprinimo į pačią Ukrainą.

Šeši JAV naikintuvai „F-35A Lightning II“ ketvirtadienį iš Vokietijos buvo dislokuoti keliose NATO rytiniame flange esančiose šalyse. Jie išsiskirstys kartu su naikintuvais „F-16 Fighting Falcon“ ir „F-15 Eagle“ po Lenkiją, Estiją, Lietuvą ir Rumuniją, pranešė JAV oro pajėgos Europoje.

Šie naikintuvai leistų žaibiškai reaguoti, jei Rusija išplėstų savo puolimą už Ukrainos sienų ir į NATO šalis. „F-35A“ gali veikti kaip gynėjas, perduodantis tikslinę informaciją ir kitus duomenis tarp kitų JAV ir NATO naikintuvų regione, jei Aljansui prireiktų greitai reaguoti į Rusijos agresiją.

 

„Kodėl jie yra Baltijos šalyse? Tai užtikrinimas, atgrasymas ir, tiesą sakant, manau, kad jie taip pat treniruosis, priklausomai nuo to, kaip situacija vystysis“ – sakė vyresnysis „F-35A“ pareigūnas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(0)
(32)

Komentarai ()