Ukraina teigia gavusi nukauto rusų kario susirašinėjimą su šeima: man baisu, tratiname į visus iš eilės  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos paviešino nukauto rusų kario telefone rastą susirašinėjimą su savo mama. Karys rašė, kad yra Ukrainoje ir kad čia vyksta tikras karas, kurio metu rusai šaudo net į taikius gyventojus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujienų agentūros „Ukrinform“ duomenimis, susirašinėjimo momentinę ekrano nuotrauką savo „Telegram“ kanale paskelbė Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

Kareivis nurodė, kad yra nebe pratybose aneksuotame Kryme, bet jau Ukrainoje, kur vyksta tikras karas, ir jie šaudo į visus, net į taikius gyventojus.

Rusijos kario susirašinėjimas su šeima:

– Lioša, kodėl taip ilgai neatsakai, ar jūs tikrai pratybose?

– Mama, aš jau ne Kryme, ne pratybose.

– O kur??? Tėtis klausia, ar galima tau atsiųsti siuntinį.

– Kokį dar siuntinį, mama. Dabar noriu tik pasikart.

– Kodėl taip kalbi? Kas nutiko?

– Mama, aš Ukrainoje. Čia tikras karas. Man baisu, tratiname į visus iš eilės, net į taikius. Į visus iš eilės. Mums pasakė, kad jie mus sveikins, o jie metasi po mūsų technika, neleidžia pravažiuoti. Vadina mus fašistais. Mama, man labai sunku.

Ar iš tiesų šias žinutes rašė Rusijos karys, neįmanoma patikrinti, tačiau pirmadienį šią žinutę Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje perskaitė Ukrainos ambasadorius Serhijus Kyslycia.

 

Remiantis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo duomenimis, Rusija per keturias karo paras prarado 5 300 karių.

Jungtinių Tautų Generalinė Asamblėja pirmadienį tylos minute pagerbė Ukrainos kovą ir pradėjo specialią neeilinę sesiją, kurioje bus svarstoma, ar pasmerkti Rusijos invaziją į kaimyninę šalį.

Asamblėjos pirmininkas Abdulla Shahidas, vadovavęs 193 JT narių posėdžiui, paskelbė tylos minutę prieš paragindamas „nedelsiant nutraukti ugnį“ konflikte.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(7)
(3)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: