[Žinios trumpai] Ukrainos kariuomenės sulaikyti rusų kariai prašo sustabdyti karą: vadai mus apgavo (Video)  ()

Jau septintą dieną Ukrainoje vyksta plataus masto karas, kurį pradėjo Rusijos Federacija. Ukrainos kariuomenė priešinasi užpuolikams ir paima juos į nelaisvę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakar sučiupti dar keli sužeisti kariai. Jie paragino savo tautiečius nutraukti karą.

„Sausį su savo daliniais dalyvavome didelio masto pratybose Baltarusijos teritorijoje. Pratybų užduotis nebuvo nustatyta iki galo. Mūsų vadovai sakė, kad užduotis bus aiški vietoje. Vasario 24 d. ryte jau buvome Baltarusijoje, Ukrainos pasienyje. Anksti ryte prasidėjo masinis Ukrainos apšaudymas sunkiąja ginkluote. 10 valandą buvome išrikiuoti ir paliepti judėti į Ukrainą. Mums buvo pasakyta, kad persikelsime į Kijevą. Nebuvo kada galvoti apie šią tvarką, nes transporto priemonės jau buvo pakrautos, stovėjome eilėse“, – pasakojo vienas kalinių.

„Mes ten nuėjome apgaulės būdu. Ukrainos piliečiai nebuvo tam pasiruošę. Mes patys patyrėme Ukrainos karių apšaudymą. Kai patekome į nelaisvę, mums buvo suteikta medicininė pagalba, galėjome susisiekti su artimaisiais“, – pridūrė kitas rusų karys.

 

Vienas okupantas paragino savo tautiečius vienytis ir nutraukti karą prieš Ukrainą.

„Dabar raginame visus Rusijos Federacijos piliečius vienytis ir sustabdyti šį karą bei Ukrainos puolimą. Rusijos žmonės neturi lipti ant savo brolių ukrainiečių. Nereikia, kad mūsų bei jų kariuomenė, žmonos ir vaikai žūtų. Patyrėme labai didelių nuostolių. Norime, kad visi žinotų tiesą apie tvarką, kuri mums buvo paskelbta atvykus į Ukrainą“, – sakė kalinys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(24)
(0)
(24)

Komentarai ()

Susijusios žymos: