[Žinios trumpai] Pasak Europos žvalgybos pareigūno, Rusija planuoja viešas civilių egzekucijas Ukrainoje: tai tik viena iš kelių numatomų priemonių  ()

Per pirmąją Rusijos invazijos į Ukrainą savaitę daug ukrainiečių įvairiais būdais tam priešinosi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina jau iškovojo daug pergalių, tačiau Rusija tikisi po truputį demoralizuoti vietinius kovotojus, o viena iš taktikų, kurią jie gali tai pasiekti, gali būti viešos egzekucijos.

Rusijos kariuomenei žengiant į priekį ir Kremliui numatant, kad kai kurie Ukrainos miestai artimiausiomis dienomis kris, Rusijos kariuomenė nori atgrasyti Ukrainos civilius nuo kovos ir mėginimų atkovoti tuos miestus.

 

„Bloomberg“ ataskaita atskleidė, kad Rusijos strategija demoralizuoti Ukrainos piliečius apima susidorojimą su protestais, oponentų sulaikymą ir galimas viešas egzekucijas. „Bloomberg“ pateikė anoniminis Europos žvalgybos pareigūnas, kuris matė perimtus pranešimus iš Rusijos žvalgybos agentūros – Federalinės saugumo tarnybos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(2)
(6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: