[Karšta tema] Putinas pats paskambino Macronui, bet po pokalbio atrodo, kad „blogiausia dar priešakyje“  ()

Prancūzijos prezidentas dar prieš Rusijos invaziją į Ukrainą kelis kartus kalbėjosi su Vladimiru Putinu, bandydamas jį įtikinti atitraukti pajėgas nuo Ukrainos sienų. Dabar Putinas pats paskambino Macronui, bet gerų naujienų jam nepranešė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Putinas pusantros valandos trukusiame pokalbyje pakartojo savo tikslus Ukrainoje - „demilitarizacija ir denacifikacija“. Rusijos vadovas teigė, kad siekia, jog Ukraina taptų neutralia valstybe. Tuo pačiu jis nori sulaikyti visus „neonacius“, kurie Ukrainoje kelia nerimą. Putino teigimu, „specialios operacijos“ tikslas - sukurti tokią Ukrainą, iš kurios niekada nekiltų grėsmių Rusijai.

Emmanuelio Macrono patarėjai patvirtino, kad Putino pasisakymuose neišgirdo nieko, kas nuramintų. Putinas yra įstrigęs savo paties naratyvuose, todėl sulaukė Macrono pastabos - „Jūs sau meluojate. Tai daug kainuos jūsų šaliai, ji bus izoliuota, susilpninta ir ilgai gyvens su sankcijomis“.

Putinas išgirdo pastabų ir apie atakuojamus civilių gyvenamus rajonus. Putinas tai pavadino anti-rusiška dezinformacijos kampanija. Jis tik kartojo, kad Rusijos tikslai - Ukrainos „demilitarizacija ir denacifikacija“ - bus pasiekti bet kuriuo atveju ir viskas vyksta pagal planą. Ukraina, Europa ir pasaulis turi ruoštis blogiems scenarijams.

Prancūzijos lyderis mano, jog Ukrainai „blogiausia dar priešakyje“ ir kad V. Putinas atrodo nusiteikęs užimti visą šalį.

Įdomu, kad šį pokalbį inicijavo Putinas, tačiau nepasiūlė nieko, kas domintų Prancūziją, Europą ar NATO. Ukrainos žvalgyba turi duomenų, kad Rusija irgi ruošiasi situacijos eskalacijai - manoma, kad jau rytoj Rusijoje gali būti paskelbta karo padėtis (nors dar šiandien pokalbyje su Macronu Putinas vengė šio žodžio, kuris Rusijos žiniasklaidoje yra uždraustas).

 

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba teigia, kad yra informacijos, kad Rusija Popovkos kaime Rusijoje yra dislokavusi raketų sistemas, nukreiptas į Rusijos teritoriją. Taip galimai rengiamasi dar vienai netikros vėliavos operacijai - dėl šios atakos vėl būtų apkaltinta Ukraina.

(20)
(2)
(18)

Komentarai ()