Rusija žada apeiti sankcijas: kur oligarchai pirks prabangius „Mercedes“?  ()

Rusijos automobilinių naujienų portalas „Avtovzgliad“ praneša, kad paskutinį vasario savaitgalį prabangiausi „Mercedes“ modeliai Rusijoje pabrango iki 32 proc., tačiau net ir vadinamieji „gelikai“ buvo šluojami.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priežastis – Europos sąjungos taikomos ekonominės sankcijos. Nes ir G klasės, ir pigesnių modelių pirkėjai suprato, kad katino dienos baigėsi, naujais vokiškais automobiliais nebesimėgaus.

Beje, net ir „Porsche“ ketvirtadienį oficialiai paskelbė, kad automobilių Rusijos rinkai nebesiųs.

Tačiau Rusijos prabangių automobilių pardavėjai žada apeiti sankcijas. Žinoma, ne masiškai, tačiau pavienius prabangius automobilius žada klientams pristatyti reimporto būdu. Kaip tai vyktų?

„Avtovzgliad“ rašo, kad prekybos atstovai Maskvoje jau tariasi su kolegomis Armėnijoje, Baltarusijoje ir Kazachstane. Vadybininkai žada užsakinėti automobilius šiose šalyse ir po to perparduoti juos į Rusiją.

Tiesa, portalas pažymi, kad padaugės formalumų, pakils kaina, bet ši schema jau yra patikrinta. Naujiesiems klientams, kurie norės pasinaudoti reimportu, reikės gauti elektroninį techninį pasą ir susimokėti utilizacijos mokestį.

 

Kiek brangs tokiu būdu Rusijos prabangių automobilių pirkėjams gabenami automobiliai, kol kas neskelbiama. Ko gero, priklausys nuo paklausos ir pasiūlos, nes tarpininkai bet kuriuo atveju norės iš to pralobti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(7)
(3)
(4)

Komentarai ()