[Žinios trumpai] Ukrainiečiai parduoda perimtus Rusijos tankus „Ebay“ aukcionuose: už šį šlamštą galima gauti stulbinamą sumelę (Foto)  ()

Prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą, Vladimiras Putinas manė, kad šis konfliktas baigsis per 2–3 dienas ir tikrai nesitikėjo, kad jis taip užsitęs. Visi Rusijos kariai suprato, kad Ukrainoje gyvena žmonės, pasiryžę ginti savo šalį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo jau legendinio „Kijevo vaiduoklio“ iki ne mažiau bauginančio „Ukrainos pjovėjo“ galima papasakoti daug puikių istorijų apie tai, kaip Ukraina verčia rusus atrodyti taip kvailai.

Tačiau Ukraina sugalvojo dar vieną būdą, kaip dar labiau pažeminti agresorę Rusiją. Kiekvieną kartą, kai Ukrainos žmonės perima Rusijos tanką, „Ebay“ ir kitose internetinėse parduotuvėse skelbia parduodantys šį rusišką šlamštą.

Kiek mums žinoma, „Ebay“ galioja taisyklė, pagal kurią ginklų pardavimas yra neteisėtas, tačiau rusiški tankai techniškai yra transporto priemonė. Jeigu jie nebeturi ginkluotės, tuomet juos laisvai galima parduoti.

Kai Ukrainos vyriausybė suprato, kad piliečiai perima šių tankų kontrolę iš Rusijos karių, kurie atsisako įsitraukti į invaziją, ji taip pat patvirtino, kad už šių tankų įsigijimą nebus renkami mokesčiai.

Po šios žinios į socialinius tinklus pradėjo plūsti įrašai apie tankus, parduodamus „Ebay“ arba „Auto Trader“. Iš pradžių buvo manoma, kad tai tik dar vienas netikrų naujienų įrašas, bet jie iš tikrųjų tai daro.

 

 

Kiek kainuoja rusiškas tankas „Ebay“?

Tiesą sakant, Ukrainos piliečiai net neįsivaizdavo, kad rusų tankus galima parduoti internetu. Kainos svyruoja nuo 40 000 iki 400 000 JAV dolerių, priklausomai nuo tanko modelio ir pagaminimo metų.

 

Tačiau įspūdingiausia šioje istorijoje yra Ukrainos žmonių valia susidūrus su sunkumais. Be to, ukrainiečių juodas humoro jausmas klesti socialiniuose tinkluose su tokiomis istorijomis kaip ši apie Rusijos tanko pardavimą „Ebay“. Karo grobis ne visada baisus, ir tai ukrainiečiai bando parodyti pasauliui nuo tada, kai prasidėjo ši beprasmė invazija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(0)
(31)

Komentarai ()