[Žinios trumpai] Rusijai taikomos Vakarų sankcijos pradeda veikti – Rusijos parduotuvės apribos maisto pardavimą  (1)

Vakarų šalys Maskvai pakenkė finansinėmis ir kultūrinėmis bausmėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mažmenininkai Rusijoje apribos prekybą būtiniausiais maisto produktais, kad apribotų spekuliaciją juodojoje rinkoje ir užtikrintų įperkamumą“, – sekmadienį pranešė vyriausybė.

Prekybos ir pramonės ministerija savaitgalį pranešė, kad buvo atvejų, kai būtiniausių maisto produktų buvo nupirkta akivaizdžiai daugiau nei reikia asmeniniam vartojimui, o vėliau jie perparduoti.

Prekybos organizacijos, atstovaujančios mažmenininkams, siūlė apriboti konkrečių prekių, kurios vienu metu parduodamos fiziniams asmenims, kiekį.

„Pramonės ir prekybos bei Žemės ūkio ministerijos palaikė prekybos organizacijų iniciatyvą“, – rašoma pranešime, kuriame pažymima, kad politiką kurs pačios organizacijos.

 

Centrinis bankas pastarosiomis dienomis ėmėsi precedento neturinčių priemonių, įskaitant kapitalo kontrolės, kad sustiprintų sunkumų patiriančią ekonomiką ir rublį.

Nuvertėjantis rublis atgaivino nemalonius prisiminimus apie 1990-ųjų finansinį nestabilumą, kai milijonai rusų matė, kaip jų santaupos išgaravo dėl valiutos devalvacijos ir sparčiai augančios infliacijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(21)
(0)
(21)

Komentarai (1)