[Žinios trumpai] Gresia naujas konfliktas? Po įtemptų gaudynių Pietų Korėjos kariuomenė atidengė ugnį į Šiaurės Korėjos laivą: kas vyksta? (Video)  ()

Pietų Korėja teigia paleidusi įspėjamuosius šūvius į Šiaurės Korėjos patrulinį katerį, kuris kirto ginčytiną šalių vakarinę jūros sieną, vydamasis neginkluotą Šiaurės Korėjos laivą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Seulo gynybos ministerijos ir Jungtinio štabo viršininkų, Šiaurės Korėjos patrulinis kateris kirto vadinamąją šiaurinę ribą antradienio rytą, persekiodamas laivą vandenyse netoli Pietų Korėjos Baekryeong salos, ir pasitraukė Pietų Korėjos karinio jūrų laivyno laivui paleidus įspėjamuosius šūvius.

Pietų Korėjos kariuomenės pareigūnai sulaikė Šiaurės Korėjos laivą, kurį persekiojo patrulinis kateris, ir apklausė septynis jo įgulos narius. Žvejybos laivas buvo konfiskuotas ir nutemptas į Pietų Korėjos Baengnyeongdo salą.

Abi šalys atidžiai stebi incidentus tarp abiejų Korėjų.

Palydovinės nuotraukos rodo, kad Šiaurės Korėja pradėjo remontuoti uždarytą branduolinių bandymų poligoną.

Praėjusį penktadienį palydovinio vaizdo kompanijos „Maxar“ darytos nuotraukos paskatino baimę, kad izoliuota valstybė gali atnaujinti branduolinių ginklų ir tolimojo nuotolio raketų bandymus.

Punggye-ri aikštelė buvo uždaryta 2018 m., o kai kurie tuneliai buvo susprogdinti Kim Jong Unui pažadėjus sustabdyti branduolinius bandymus.

Antradienio incidentas įvyko atsinaujinus įtampai, kurią sukėlė šiemet spartėjantys Šiaurės Korėjos raketų bandymai, įskaitant šeštadienį įvykdytą paleidimą, kurį Šiaurės Korėja teigė išbandžiusi savo kuriamo šnipinėjimo palydovo technologijas.

 

Tai įvyko likus dienai iki Pietų Korėjos gyventojų balsavimo karštuose prezidento rinkimuose. Karčią kampaniją paženklino pagrindinių kandidatų susirėmimai dėl to, ar Pietų Korėja turėtų tęsti ryšius su konkuruojančia Šiaurės Korėja, ar imtis griežtesnės pozicijos.

Šiaurės ir Pietų Korėjos, remiamos Kinijos ir JAV, oficialiai vis dar karo padėtyje, nes 1950–1953 m. Korėjos karas baigėsi paliaubomis, o ne taikos sutartimi. O santykiai tebėra įtempti tarp dviejų šalių, kurias skiria demilitarizuota zona.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(0)
(5)

Komentarai ()