Ukrainiečiai sukūrė specialų žemėlapį, prašo jį parodyti Rusijos gyventojams  ()

Ukrainiečiai šiomis dienomis pradėjo projektą „Карта мира“ („Pasaulio žemėlapis“ arba „Taikos žemėlapis“ – nes rusų kalboje „pasaulis“ ir „taika“ rašomi vienodai).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tikri, patvirtinti duomenys apie visus karinės operacijos dalyvius talpinami į Ukrainos ir Rusijos žemėlapį. Šiuo metu jame yra daugiau kaip 1000 faktų: nuotraukų, vaizdo įrašų, specialiųjų duomenų, technologijų ir informacijos apie vietovę identifikavimą.

Kasdien duomenų bazę atnaujina dešimtys savanorių.

Šio projekto autoriai specialiai nevadina karo „karu“, nenaudoja agresyvios retorikos – taip daroma bandant pasiekti Rusijos auditoriją.

„Norime pasiekti kuo daugiau žmonių Jekaterinburge ir Voroneže, Permėje ir Volgograde bei kituose Rusijos miestuose, – rašo projekto kūrėjai. – Tiesa yra galingiausias mūsų laikų ginklas. Taigi, projekto tikslas – pakviesti rusus tiesiog užeiti į šią svetainę. Tad prašome pasidalyti ja su savo giminaičiais rusais, net jei jie su jumis nebendrauja“ – rašo projekto kūrėjai.

Jų teigimu, toks komunikacijos nebuvimas yra ir didele psichologinė problema: esama atvejų, kad šeimos nariai nesusikalba tarpusavyje – ir tai yra didelė drama.

 

„Štai kodėl šis projektas pavadintas pasaulio žemėlapiu. Nes pasaulio ateitis bus nulemta Ukrainoje. Tai kova už pasaulį ir už taiką – visomis šio žodžio reikšmėmis“ – teigia projekto autoriai.

Žemėlapio adresas: karta-mira.com.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Adomas Rutkauskas
(12)
(0)
(12)

Komentarai ()